EXCLUSIV Mircea Miclea le răspunde sindicaliștilor din FSLI: Cînd analfabetismul funcțional e atît de răspîndit, analiza logică riguroasă e un exercițiu minimal de igienă mintală, la care vă invit, domnilor!

2.658 de vizualizări
Mircea Miclea / Foto: Captură Youtube – NCN Romania
Fostul ministru al educației Mircea Miclea le răspunde sindicaliștilor din FSLI, care s-au declarat jigniți de afirmațiile sale și au spus că așteaptă scuze publice. Într-o replică trimisă Edupedu.ro, cercetătorul spune că “domnii de la FSLI deduc, încălcînd logica elementară, că i-am jignit pe toți sindicaliștii” prin următoarele afirmații făcute într-un interviu pentru Revista 22: “s-a opus reformei partea mediocră și submediocră din sistemul de educație” și “reforma a fost mereu susținută de partea de sus din școală, indiferent de generație”.
Răspunsul integral al lui Mircea Miclea, trimis Edupedu.ro:
“Invitație la un pic de reflecție logică

În interviul acordat Revistei 22 am făcut două afirmații:

  • „s-a opus reformei partea mediocră și submediocră din sistemul de educație.”
  • „Reforma a fost mereu susținută de partea de sus din școală, indiferent de generație”

Din aceste afirmații, domnii de la FSLI deduc, încălcînd logica elementară, că i-am jignit pe toți sindicaliștii și i se cere subsemnatului “să-și ceară scuze tuturor membrilor de sindicat pe care i-a jignit”.

Din două una.

Ori membrii de sindicat reprezintă doar partea mediocră și submediocră din sistemul de educație și atunci nu am pentru ce să îmi cer scuze, pentru că am spus un adevăr, iar adevărul nu e o jignire. De la Aristotel încoace, așa ne învață logica, domnilor.

Ori sindicatele au ca membri și partea de sus a profesorilor din școală, care a susținut reforma, așadar nu i-am jignit, dimpotrivă, am spus un adevăr. Deci, iarăși, nu am pentru ce să îmi cer scuze.

Tertium non datur. Alegeți o variantă. Într-o vreme cînd analfabetismul funcțional e atît de răspîndit, analiza logică riguroasă e un exercițiu minimal de igienă mintală, la care vă invit, domnilor!”

Citește și:

 


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Educația și “demența digitală”, teme-cheie în discursul susținut la Ateneu de un specialist în neuroștiințe tradiționalist. Exercițiu de media literacy cu un contestatar al alfabetizării media – cercetătorul german Manfred Spitzer

“Mediile digitale dăunează educației, iar de nivelul educației depinde măsura în care te va afecta demența” în sensul medical al termenului, acela de declin al capacității mintale, pe măsură ce…
Vezi articolul

Rezultatele de la Evaluarea Națională de la clasa a VI-a 2022 au fost publicate. 1.200 de elevi care s-au transferat de la oraș, la sat, au avut performanțe mai slabe din cauza școlilor în care au ajuns, din mediul rural

Raportul privind Evaluarea Națională pentru Matematică și Științe, clasa a VI-a 2022, a fost publicat de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație. Documentul a urmărit performanțele unor elevi…
Vezi articolul

Cele șase vulnerabilități ale profesorilor universitari identificate de Mircea Miclea: „narcisism universitar, retorită, indiferentism, gloriolă, riscofobie și multifrenie” / „Pot să ducă la dereglări majore și la nivel instituțional și la nivel de individ”

Mircea Miclea, fondatorul școlii cognitive în psihologia românească și fost ministru al Educației, a identificat șase vulnerabilități la care sunt expuși profesorii universitari în mediul academic, oferind exemple de unde…
Vezi articolul