Mircea Miclea: Iohannis susține o contrareformă în Educație / Andronescu a mimat disidența față de Dragnea

3.659 de vizualizări
Sistemul finlandez de educație
Președintele Klaus Iohannis “a dovedit că nu are determinarea de a susține reforma decât în cuvinte, nu în decizii”. “Așa a făcut și la numirea lui Dăncilă. Putem invoca o întreagă istorie în care în cuvinte susține o reformă, în decizii susține o contrareformă”, a declarat pentru Edupedu.ro fostul ministru al Educației, Mircea Miclea.

În ceea ce o privește pe Ecaterina Andronescu, “doar a mimat o disidență față de Dragnea, probabil ca să își negocieze mai bine propriile interese”, a acuzat Miclea, făcând referire la scrisoarea deschisă de acum 3 luni prin care Andronescu îi cerea lui Dragnea să demisioneze de la șefia PSD.

Disidența a fost una de paie, formală, evident cu motivul de a-și renegocia poziția în partid. Nu a fost nici un fel de disidență reală. Și probabil la fel este și disidența altora din PSD, care fac astfel de disidențe de paie și în cazul lor e vorba de aceeași negociere. Facem pe disidenții ca să ne negociem mai multe drepturi”, a susținut Mircea Miclea, fostul președinte al Comisiei prezidențiale pe educație care a generat legea educației nr. 1/2011.

Declarațiile integrale ale lui Mircea Miclea, pentru Edupedu.ro, după ce Klaus Iohannis a semnat decretul pentru Ecaterinei Andronescu în funcția de ministru al educației:

Dacă ne uităm la trecutul doamnei Andronescu, constatăm că de fiecare dată s-a opus cu îndârjire oricărei inițiative de reformă a educației. Așa că sunt sigur că va face același lucru și de acum înainte. Prin urmare, nu va promova reforma în sistem, ci inerția.

În toate mandatele acestea, practic a stimulat mai degrabă non-calitatea sau nu a făcut nimic împotriva non-calității. Cred că principalul lucru pe care îl va face va fi pasivismul și apoi va promova măsuri care să fie în interesul ei și al celor care sunt de același fel cu ea.

Vă reamintesc primele măsuri pe care le-a promovat după legea 1/2011: renunțarea la vârsta de pensionare și la incompatibilitatea dintre funcția politică și rector. Adică exact lucrurile care erau în interesul ei personal au fost primele măsuri pe care le-a promovat data trecută. Aceste lucruri mă fac să cred că va face la fel și de acum încolo

Iar în ceea ce îl privește pe domnul președinte, din păcate încă o dată a dovedit că nu are determinarea de a susține reforma decât în cuvinte, nu în decizii. E trist că e așa, dar asta este.

Face ceea ce a făcut mereu: susține reforma în cuvinte, nu în decizii. A spus niște cuvinte, iar când a fost să ia o decizie, a luat-o pe invers. Așa a făcut și la numirea lui Dăncilă. Putem invoca o întreagă istorie în care în cuvinte susține o reformă, în decizii susține o contrareformă.

Din nou ce mi s-a parut ciudat la doamna Andronescu a fost că doar a mimat o disidență față de Dragnea, probabil ca să își negocieze mai bine propriile interese. Disidența a fost una de paie, formală, evident cu motivul de a-și renegocia poziția în partid. Nu a fost nici un fel de disidență reală. Și probabil la fel este și disidența altora din PSD, care fac astfel de disidențe de paie și în cazul lor e vorba de aceeași negociere. Facem pe disidenții ca să ne negociem mai multe drepturi.”

Citește și:


2 comments
  1. Eu inca astept programul de tara “Romania Educata”. Ma gandeam ca, venind in mediul educational, isi va da silinta. Pe dracu. O sa-l voteze fix nimeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Târgul internațional de carte Gaudeamus 2024 începe miercuri, 4 decembrie. Peste 200 de standuri ale editurilor pot fi vizitate până duminică, între orele 10 și 20 / Președinte de onoare este scriitorul și profesorul Mircea Cărtărescu

Cea de-a 31-a ediție a Târgului Internațional de Carte Gaudeamus Radio România se va desfășura în perioada 4-8 decembrie la Pavilionul B2 al Complexului Romexpo din București, potrivit organizatorilor. Evenimentul,…
Vezi articolul
Cei cu medii sub 5, școli profesionale

Cum este posibil ca tot ceea ce a fost mai murdar în universități și școli (plagiat, politizare, impostură) să devină acum “standard” de sistem – rectorul SNSPA, Remus Pricopie / 14 întrebări despre legile educației puse în consultare publică

Rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), Remus Pricopie, critică într-o postare pe Facebook proiectele de legi ale Educației lansate în consultare publică de Ministerul Educației până pe…
Vezi articolul

EXCLUSIV Nepotism la olimpiadă. Un profesor a fost evaluator la Olimpiada de Muzică pe București, deși fiul său era înscris în concurs, lucru interzis de regulament: Inspectoratul trebuie să vă dea explicații, nu eu / Șefa comisiei de organizare știa de incompatibilitate, dar abia acum a cerut explicații

Un profesor de muzică de la Colegiul Național „Dinu Lipatti” din Capitală a fost membru în comisia Olimpiadei Naționale de Muzică, faza zonală, pentru clasele III-VIII, susținută între 7 și…
Vezi articolul