Mircea Miclea, întrebat dacă s-a gândit să candideze la prezidențiale: Au nevoie partidele actuale de cineva care gândește limpede și clar? Eu sunt un om liber

528 de vizualizări
Mircea Miclea și Daniel Funeriu, la conferinta organizata la Reșița
România se pregătește anul viitor pentru patru alegeri, printre care și alegerile prezidențiale. Profesorul Mircea Miclea, una dintre cele mai puternice și prezente voci ale intelectualității române în contextul schimbărilor sociale majore aduse de pandemie și de modificările din educație, a fost întrebat de Daniel Funeriu dacă s-a gândit să candideze la alegerile prezidențiale.

Au nevoie partidele actuale de cineva care gândește limpede și clar? Nu cred. Eu sunt un om liber”, a răspuns Mircea Miclea, fost ministru al Educației.

Vezi aici schimbul de replici dintre foștii miniștri ai Educației Mircea Miclea și Daniel Funeriu:

Declarațiile au fost făcute la Reșița, pe 26 mai 2023, unde Mircea Miclea a susținut conferința „Cum gândim propria noastră educație pentru lumea de mâine”, organizată de Primăria Reșița și Grupul pentru Management și Mediere Culturală. Conferința a fost urmată de un dialog între Mircea Miclea și Daniel Funeriu.

Vezi aici înregistrarea întregii conferințe:

Fondatorul școlii cognitive în psihologia românească, Miclea a fost timp de 5 ani președintele comisiei prezidențiale în mandatul lui Traian Băsescu care a realizat Raportul pentru analiza şi elaborarea politicilor din domeniile educaţiei şi cercetării, diagnoză care a stat la baza Pactului național pe educație semnat în 2008 de toate partidele politice și apoi la baza Legii educației nr. 1/2011 în vigoare în prezent, dar modificată masiv de guvernările care s-au succedat în ultimii 10 ani.


1 comment
  1. Doi oameni fantastici. Sa rămână liberi și neîngrăditi. Fără sa mai inoveze ei învățământul. Și-au adus aportul lor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Daniel David, despre campusurile rurale: Nu e nevoie de ele în satele mici, din apropierea comunelor. Toții copiii pot fi aduși la o școală prestabilită / În satele mai mari sunt destui elevi încât să faci o școală bună

Ministrul Educației și Cercetării, Daniel David, a explicat în cadrul conferinței de presă de joi că nu se vor construi campusuri rurale în zonele cu sate mici, aflate în apropierea…
Vezi articolul

Universitățile nu trebuie să reacrediteze programele de studiu, după introducerea noilor standarde ARACIS care vor permite cursurile online – ministrul Educației: „Nu are nimeni dreptul să arunce în aer un sistem de învățământ”

„Noile standarde elaborate de ARACIS pentru fiecare domeniu vor fi de fapt completări la standardele deja existente pentru fiecare domeniu, completări care vor viza recunoașterea” cursurilor online, a declarat pentru…
Vezi articolul

Profesorul Radu Vancu, după ce academicienii l-au respins prin vot pe Mircea Cărtărescu: Academia Română a eșuat în naționalism toxic și rânced / E locuită de spiritul naționalismului extremist de rit georgist

Scriitorul și profesorul Radu Vancu critică dur Academia Română după ce Mircea Cărtărescu nu a fost acceptat ca membru corespondent, acuzând instituția că este dominată de „naționalism extremist de rit…
Vezi articolul

Peste 42% dintre profesori au participat la programe de formare continuă desfășurate prin casele corpului didactic, în anul școlar trecut, potrivit datelor unui raport al Ministerului Educației

Peste 42% din cadre didactice au participat la programe de formare continuă desfășurate prin casele corpului didactic, potrivit datelor Raportului privind starea învățământului preuniversitar 2021-2022. Concret, la aceste programe au participat…
Vezi articolul