Mircea Dumitru a pierdut alegerile pentru șefia Senatului Universității din București. Noul președinte al forului este prodecanul Facultății de Drept

8.516 vizualizări
Colaj: Facebook si Youtube
Mircea Dumitru a pierdut cursa pentru șefia Senatului Universității din București, în fața lui Claudiu Paul Buglea. Instituția de învățământ superior a organizat astăzi, 20 noiembrie, alegerile pentru funcția de președinte al Senatului, pentru mandatul 2019-2023. Pe această poziție au candidat actualul rector al Universității din București, Mircea Dumitru – aflat la finalul celui de-al doilea mandat de rector, și prodecanul Facultății de Drept – Paul Buglea.

În primul tur, Buglea a obținut 47 de voturi, Dumitru – 45 și 3 au fost anulate. În al doilea tur al alegerilor pentru funcția de președinte al Senatului Universității din București, Claudiu Paul Buglea a obținut 49 de voturi, Mircea Dumitru – 41 de voturi, iar două au fost anulate, potrivit surselor Edupedu.ro.

Senatul Universității din București are 119 membri în total și ambele tururi ale alegerilor au avut loc astăzi, 20 noiembrie.

Pe pozițiile de vicepreședinte al Senatului au ieșit câștigători Dan Oancea (Facultatea de Drept) și Carmen Chifiriuc (Facultatea de Biologie).

Până acum, președinte al Senatului a fost Marian Preda, care candidează pentru funcția de rector al Universității din București. Alegerile pentru poziția de rector al Universității din București vor avea loc la începutul lunii decembrie.

Potrivit surselor Edupedu.ro, votul de astăzi a fost unul împotriva lui Mircea Dumitru, care la finalul a 8 ani de rectorat a vrut să facă rocada cu Marian Preda.

Cine este Claudiu Paul Buglea, noul președinte al Senatului Universității din București

Claudiu Paul Buglea (45 de ani) este conferențiar universitar, prodecan de 12 ani al Facultății de Drept, membru al Senatului universitar în ultimii 8 ani, avocat în Baroul București și arbitru în Curtea de arbitraj comercial internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României.

Buglea predă la Drept din 1996, iar în documentul de candidatură depus la Universitate scrie că “în ultimii 12 ani am avut calitatea de Prodecan, activitatea mea concentrându-se pe soluționarea problemelor studențești, dar și pe reprezentarea Facultății de Drept în numeroase foruri și reuniuni”.

Predă discipline precum Dreptul comerțului internațional și Drept internațional privat.

În 2005 a obținut titlul de doctor în științe juridice, la ASE, cu teza “Solutionarea litigiilor dintre state si comercianti de alta nationalitate”, sub coordonarea profesoarei Brandusa Stefanescu.

În 1996 a absolvit Facultatea de Drept a Universității din București.

Descarcă de aici CV Claudiu Paul Buglea

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Proiectul guvernamental Student Invest de sprijin financiar pentru acoperirea taxelor de studii este “praf în ochi și un măr otrăvit”, afirmă Alianța organizațiilor studențești / ANOSR cere guvernului să renunțe la măsuri

Un program al guvernului de sprijin pentru studenți, ce vizează “garantarea unui credit în valoare de maxim 50.000 lei, în proporție de 80% de către stat”, pentru acoperirea taxelor de…
Vezi articolul

BREAKING Universitatea din București solicită posibilitatea să organizeze examenele de licență și disertație online. Plus: Evaluarea Națională și Bacalaureatul 2020 să fie susținute prin testare online sau să fie amânate până în septembrie

“Specialiștii în educație de la Universitatea din București susțin că finalizarea acestui an școlar și universitar este posibilă”, anunță instituția de învățământ superior, într-un comunicat remis Edupedu.ro. “Anii terminali pot…
Vezi articolul

Ministerul Educației sesizează Parchetul în legătură cu Universitatea “Dunărea de Jos”, pentru plăți pe taxa judiciară de timbru. Ce a constatat comisia de control a ministerului la universitate

Un control efectuat în martie la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați s-a soldat, între altele, cu recomandarea de sesizare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, pentru a verifica…
Vezi articolul

Deși banii din PNRR sunt pentru 10 de consorții regionale, Guvernul și Ministerul Educației au decis să găsească finanțare pentru 29 de proiecte declarate eligibile, a anunțat Ligia Deca. Obiectivul este ca „în anul 2025-2026, până la 40% dintre elevi să fie înscriși pe o rută duală”

Deși ținta asumată în PNRR este de 10 consorții regionale, 29 de proiecte au fost declarate eligibile după evaluarea calitativă, conform listei publicate de ministerul Educației. Ligia Deca a declarat…
Vezi articolul