Marius Carașol a fost revocat astăzi de la conducerea Transelectrica, a anunțat oficial președintele Consiliului de Supraveghere Transelectrica, Mircea Coșea, la Digi 24. “A fost revocat. Imediat ce știrea aceea a apărut, am convocat o ședință de urgență a CS. Dl Carașol a venit cu diplomele în original, noi le-am văzut, nu putem noi să știm dacă sunt adevărate”, a susținut în dimineața aceasta Coșea, la Digi 24. Acesta a precizat că forul de conducere al Transelectrica i-a cerut lui Carașol să aducă o dovadă de la Politehnică în sprijinul afirmațiilor sale că diploma este reală, însă Carașol “a disparut”.
“Astăzi am convocat din nou o ședință, pentru că riscam niște efecte economice negative. Am hotărât revocarea în absența dânsului. Este revocat din funcția de președinte al grupului managerial și am numit un alt membru în loc, pe Claudia Anastase”, a declarat Coșea.
Și Parchetul General s-a autosesizat în cazul directorului de la Transelectrica, acuzat că și-a falsificat diploma de inginer, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare.
Decizia de revocare a președintelui Transelectrica a fost luată în ședința din această dimineață a Consiliului de Supraveghere Transelectrica. Forul s-a reunit după ce Edupedu.ro a dezvăluit că Marius Dănuț Carașol și-a falsificat CV-ul, spunând că a absolvit Facultatea de Electrotehnică din cadrul Universității Politehnica București. Universitatea a răspuns însă, pentru Edupedu.ro, că directorul Transelectrica “a fost student al UPB, dar nu a finalizat studiile”.
Consiliul de Supraveghere Transelectrica are următoarea componență, potrivit site-ului companiei:
- Mircea Gheorghe Dumitru Coșea – președinte
- Adrian Mitroi
- Alin-Sorin Mitrica
- Constantin Dumitru
- Virginia Mihaela Toader
- Mihaela Constantinovici
- Florin – Radu Ciocănelea
Membrii Consiliului de Supraveghere Transelectrica sunt numiți de către Adunarea Generală a Acționarilor (AGA), din care face parte și statul român, prin Ministerul Economiei. De altfel, Transelectrica este în tutela Ministerului Economiei.
Potrivit surselor Edupedu.ro, nu doar CV-ul este falsificat, ci și diploma sa de inginer. În ceea ce privește parcursul său universitar, sursele Edupedu.ro spun că Marius Carașol ar fi urmat cursurile UPB, ar fi repetat doi ani de facultate, dar nu a mai absolvit-o.