Ministrul Sănătății: Școlile s-ar putea redeschide poate la sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie, 1 iunie

17.985 de vizualizări
Foto: gov.ro
„Poate sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie, 1 iunie”, a spus ministrul Sănătății despre momentul redeschiderii școlilor potrivit digi24.ro. Nelu Tătaru a declarat tot marți seara, dar la ȘtirilePROTV că spre sfârşitul lunii mai şi poate începutul lunii iunie să ne gândim şi la partea şcolară.

Ambele declarații ale ministrului Nelu Tătaru, date marți seară, indică o reluare a activităților în școli spre finalul lunii mai, chiar 1 iunie și nu pe 15/18 mai, în momentul expirării stării de urgență: Iată declarația:

„Poate sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie, 1 iunie. Trebuie să avem foarte mare grijă pentru tot ce înseamnă copii. Ne gândim, ei se vor reîntâlni după o anumită perioadă, deja mâine am o întâlnire cu ministrul Educaţiei, în care să stabilim nişte protocoale pentru revenirea în şcoli”, a precizat Nelu Tătaru.

El a spus că trebuie stabilit cum pot intra copiii în școli, dacă vor învăța în mai multe schimburi schimburi decât înainte, precum și alte amănunte.

“Tot ce înseamnă circuitul copiilor, dacă vom face mai multe schimburi, dacă vor fi mai puţine ore, dacă vom avea acele biocide, dacă vom avea şi măscuţe, dar efectiv sunt protocoale pe care le stabilim şi le vom adapta la nevoile momentului”, a mai afrimat Nelu Tătaru.

Aceeași declarați, dar cu mai puține nuanțe, a fpst făcută și la PROTV.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: Spre sfârşitul lunii mai şi poate începutul lunii iunie să ne gândim şi la partea şcolară, dar să ne gândim cu nişte precauţii şi cu nişte proceduri, în ce măsură vor veni, câte schimburi vor fi la şcoală, unde se vor intersecta copiii, exista biocide, există nişte măşti”

FOTO: gov.ro


1 comment
  1. Eu cred că miniștrii ăștia nu discuta între ei! Examenele îs una, închiderea anului alta! Prin ordin de ministru, cursurile îs deja pa! Se închid mediile cu ce note s-au dat până pe 10 martie! Materia luată în considerare la examene va fi tot până în 10 martie. Ce cursuri vreți voi să mai faceți? Ați chinuit pe toată lumea cu online-ul, incepe vacanta de vara, că structura nu s-a modificat! In vara de abia va fi vreme de celelalte activități, o mulțime, va fi un iureș nebun, mișcare de personal, definitivat, admitere, eventual doar o sesiune de bac… Ce școală să reinceapa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Listele cu profesorii și angajații din școli și universități care au lucrat în anul școlar 2023-2024 trebuie să fie gata până vineri, 20 septembrie, și trimise Ministerului Educației până pe 25 septembrie – primele de carieră didactică și carieră profesională 2024

Listele cu profesorii și angajații din școli și universități care au lucrat în anul școlar 2023-2024 trebuie să fie gata până vineri, 20 septembrie, și trimise apoi Ministerului Educației până…
Vezi articolul
Contestații depuse după afișarea rezultatelor la Evaluarea Națională

Teza să fie notată normal, fără să mai aibă ponderea de 25% din medie, este una dintre variantele discutate de Ministerul Educației. Tezele școlare sunt evaluare sumativă și “fiecare cadru didactic va aplica modalități de evaluare sumativă”

“Lucrările scrise, era vorba despre acele teze, reprezintă o formă de evaluare sumativă și – indiferent de varianta pentru care se va opta – fiecare cadru didactic va aplica modalități…
Vezi articolul

Încă 150 de milioane de euro pentru școlile care vor să combată abandonul școlar prin PNRAS. Ministerul Educației anunță că redeschide runda a doua, după ce 40 de școli au fost declarate neeligibile la cel mai recent apel de proiecte

Cel puțin 50 de școli vor putea să obțină fonduri prin Programul Național de Reducere Abandonului Școlar (PNRAS) – runda a doua, de până la câte 300.000 de euro, după…
Vezi articolul
Transport gratuit pentru elevi

Consiliile elevilor și asociațiile județene reprezentative trebuie să raporteze anual cum e respectat Statutul Elevului în fiecare școală din județ / Școlile și inspectoratele trebuie să publice rapoartele, iar unitățile de învățământ au obligația să remedieze deficiențele semnalate

Consiliile județene ale elevilor și Consiliul Municipal al Elevilor București, precum și alte asociații reprezentative ale elevilor trebuie să elaboreze rapoarte anuale în care să prezinte în ce măsură unitățile…
Vezi articolul