Ministrul Sănătății: Odată cu revenirea la școală, interacțiunile dintre copii sunt mai frecvente, iar numărul de viroze crește, dar nu am observat niciun fel de patologie neobișnuită

207 vizualizări
Foto: gov.ro
​Numărul de viroze este în creștere, o creștere care era așteptată, deoarece școlile au început cu două săptămâni mai devreme decât de obicei, iar odată cu revenirea la școală, interacțiunile dintre copii sunt mai frecvente, a declarat luni ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, citat de HotNews.ro.

”Am văzut niște informații în presă în care se spunea că ar exista foarte multe viroze, care au umplut spitalele, forme grave și așa mai departe. Noi am verificat, DSP a verificat, și nu am constatat o situație ieșită din comun”, a explicat Alexandru Rafila.

„Este o anumită creștere, care era așteptată, pentru că școlile au început cu două săptămâni mai devreme decât de obicei. Odată cu revenirea la școală, interacțiunile dintre copii sunt mai frecvente, iar numărul de viroze crește. Dar nu am observat niciun fel de patologie neobișnuită în această perioadă”, afirmă ministrul Sănătății.


5 comments
  1. Stimabililor! Nu mai blamați toată branșă profesorală că nu și-a făcut treaba așa cum trebuie în perioada de online, pentru că nu este așa, nu peste tot, profesorii ” au tras pisica de coadă”, unii chiar și au făcut treaba așa cum trebuie. Blamați și pe acei elevi care s au simțit ca în vacanta in perioada aceea, deoarece fie intrau și stăteau cu camera oprita la ora, doar pt a face act de prezenta, fie nu o făceau deloc, dar într un final au promovat și aceia, ceea ce nu a fost corect fata de copiii care au participat frecvent la ore.
    Deci, cine a vrut sa invete, a învățat, indiferent cum s a desfășurat procesul instructiv- educativ!!

  2. @Simionescu: îmi pare rău să citesc acele cuvinte și îmi pare rău pentru acei copii care și-au pierdut rudele, dar în sistemul online, mulți profesori s-au simțit ca în vacanță, nu au intrat să predea, dar și-au luat, în acea perioadă banii nemeritați și au cerut și spor de calculator, dar unii dintre ei habar nu au să folosească un dispozitiv electronic.

  3. Ăsta vrea iar ca elevii să învețe în sistemul online. Sistem în care profesorii și unii copii (nu toți) nici măcar nu se vor sinchisi să intre să predea la clasă și acei copii să învețe, dar mulți dintre ei nu au posibilități de a învăța și noi ne batem cu pumnii să îi ajutăm pe ucraineni și pe plozii lor, care nici nu merită ajutați.

    1. Noi am fost multumiti cu scoala online. Fiul meu a intrat la clasa de mate-info a celui mai bun liceu din oras. Cei care au chiulit de la orele online au ingropat 11 bunici si un parinte, toti morti de covid in 2021. La un colectiv de 26 de elevi, 12 morti in 26 de familii cred ca e suficient, draga Oana.

      1. Simionescu, preda tu si fa ore online. Eu am banii calculati si nici de mancare nu mi ramane din salariul de profesor. De unde sa platesc atata gaz si curent? De unde sa ia un parinte? De la gura copilului? Daca scolile nu au, noi avem? Invatamantul e gratuit. Iar eu ferar betoner cu cifa in spinare de acasa nu am vazut sa vina la munca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Guvernele ar trebui să înceapă imediat să renunțe la a folosi profesorii ca suplinitori și la personalul necalificat pentru a acoperi deficitul de cadre didactice – recomandă Grupul la nivel înalt al ONU privind profesia didactică, din care și România a făcut parte

Guvernelor le este recomandat să elimine treptat utilizarea profesorilor pe bază de contract pe perioadă determinată și a personalului necalificat prin implementarea unui plan de tranziție care să includă evaluarea…
Vezi articolul

Creșterea salariilor profesorilor, amânată anul trecut, nu va fi făcută nici de la 1 septembrie 2021? Cîmpeanu: La data de 1 octombrie vor fi cunoscute aceste propuneri de mecanisme, inclusiv din perspectiva creșterilor salariale

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a legat de două ori în câteva zile creșterea salariilor profesorilor de viitoarea lege a educației, care ar trebui să rezulte din consultări pe marginea proiectului…
Vezi articolul

Creșele rămase la primării sunt unități de învățământ cu personalitate juridică. După un an, Ministerul Muncii propune Guvernului eliminarea creșelor din lista serviciilor sociale, deși ar fi trebuit să facă acest lucru în octombrie 2021

Creșele care au rămas în administrarea autorităților locale și nu au fost preluate de Ministerul Educației sunt unități de învățământ cu personalitate juridică, potrivit unui răspuns al Ministerului Muncii transmis…
Vezi articolul

BREAKING Luni, elevii din București se duc la școală și grădiniță. Monica Anisie, după depășirea ratei de infectări de 3 la mie: Mâine la 8:00 am convocat inspectorii școlari pentru a realiza planul de măsuri privind desfășurarea activităților didactice online

Copiii din Capitală merg luni la școală și la grădiniță, chiar dacă astăzi Guvernul a anunțat că Bucureștiul are o rată de infectare oficială de 3,02 la mia de locuitori.…
Vezi articolul

UPDATE Bursele elevilor din școlile private vor fi plătite în ianuarie 2024, cu o întârziere de două luni de la termenul impus de Ministerul Educației – proiect adoptat în ședința de Guvern

Proiectul Hotărârii de Guvern privind plata burselor elevilor din învățământul preuniversitar particular și confesional este pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de astăzi, 29 decembrie. Elevii vor primi banii…
Vezi articolul