Ministrul Sănătății: În ultima săptămână, la nivel național mergem pe un număr de infectați pe care îl putem pune în legătură cu școala: 276 de copii între 0 și 9 ani și 597 între 10-19 ani

3.686 de vizualizări
Nelu Tataru, ministrul sanatatii / Foto: Captura Digi 24
“În ultima săptămână la nivel național mergem pe un număr pe care îl putem pune în legătură cu școala: 276 de copii între 0 și 9 ani și 597 între 10-19 ani”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la Ministerul Educației. Nu se impune starea de urgență, a precizat ministrul.

Acesta a declarat că “astăzi am discutat la Ministerul Educației cu toți inspectorii școlari județeni: avem un parteneriat atât noi, părinții, profesorii, fiecare avem o parte pe care trebuie să o respectam. Ziua se compune din transport către școală, ziua școlii, transport de la școală către casă, lucrul în familie, jocuri în parcuri. Noi trebuie să respectăm aceste reguli“.

“Cei care sunt testați așteaptă rezultatul în izolare la domiciliu sau în carantină. 10 zile, având avizul DSP-ului cu care poate lua acel concediu medical”, a precizat Tătaru.

Întrebat cu privire la cazul elevului de la liceul Șincai, “suspect de coronavirus în sensul în care are un părinte confirmat și familia nu a avut posibilitatea să facă un test de coronavirus, ce se întâmplă cu acești elevi? Vin în continuare la școală?”, ministrul Sănătății a răspuns: “Nu, dacă este contact direct, acel elev rămâne acasă, în carantină, și testul se face după definiția de caz atunci când prezintă simptomatologie în cele 14 zile“.

Atâta timp cât acest copil din anchetă este un contact direct fără simptomatologie, rămâne în carantină”, a precizat Nelu Tătaru. Ministrul a amintit că “activitatea didactică într-o clasă este suspendată la un caz pozitiv, iar într-o școală la trei cazuri pozitive“.

În cazul unui copil care este trimis acasă pentru că un elev din clasa lui este testat pozitiv, “un părinte rămâne acasă“, a declarat oficialul.

La ATI, din cele peste 500 de locuri, până în 200 au fost pe ventilație mecanică invazivă“, a precizat oficialul.

Metoda carantinării la domiciliu cu urmărirea asimptomatică și testarea la apariția simptomelor este protocolul care funcționează acum, a declarat acesta.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Material susținut de Samsung Electronics

UPDATE Înscrieri deschise până pe 2 decembrie / Profesoara de fizică Mihaela Vâjâitu, Best Teacher 2023 Solve for Tomorrow: Dacă noi, cadrele didactice, avem firi curioase și optimiste, putem atrage alături de noi tineri la fel de dornici să facă proiecte inovatoare și moderne / Alexandra Duță, elevă din echipa câștigătoare a premiului I: Mi-am învins frica de a vorbi în public și am căpătat încredere în mine

Samsung România prelungește perioada de înscriere pentru Solve for Tomorrow până pe 2 decembrie 2024. Elevii cu vârste între 16 și 18 ani se pot înscrie individual sau în echipă,…
Vezi articolul

VIDEO Sorin Cîmpeanu, despre deschiderea școlilor: Am prioritizat grădiniţele şi învăţământul primar, ne dorim acest lucru / Ele ar trebui deschise după calendar pe 11 ianuarie, semestrul al II-lea începe pe 8 februarie, asta este o urgență zero

“Am prioritizat deja grădinițele și învățământul primar. Ne dorim acest lucru” (n.red. redeschiderea școlilor și grădinițelor), a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, potrivit adevărul.ro. “Știm, ele ar trebui deschise după…
Vezi articolul

„Guvernul vrea să le dea profesorilor banii cu țârâita, cu pipeta / 5 ani, atât va dura ca Guvernul să aducă la zi salariile profesorilor”, a avertizat senatorul USR Ștefan Pălărie, legat de Ordonanța de urgență pentru plata diferențelor de drepturi salariale către profesori

Senatorul USR Ștefan Pălărie spune că Ordonanța de Urgență pe baza căreia urmează să fie plătite diferențele de drepturi salariale către profesori, pentru 2017-2021, adoptată joi în ședința de guvern,…
Vezi articolul