Ministrul Sănătății anunță că din 15 mai putem ieși din localitate pe bază de declarație verbală doar cu motive bine întemeiate

7.907 vizualizări
FOTO: gov.ro
Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat că românii nu vor mai fi obligați să semneze o declarație pe propria răspundere atunci când părăsesc localitatea. Este suficientă declarația verbală, a spus Nelu Tătaru, potrivit rfi.ro.

După 15 mai, vom avea voie să ieșim din localitate doar cu motive bine întemeiate, respectiv pentru îngrijirea medicală a unei persoane sau pentru activități agricole, a spus luni, la Parlament, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

”Se poate ieși doar din motive bine întemeiate. Mergem să îngrijim pe cineva, un copil, o persoană bolnavă, mergem la o proprietate care o avem în altă parte, mergem la munca câmpului. Sunt lucruri care sunt motive întemeiate. Le veți vedea în următoarea perioadă”, a declarat Nelu Tătaru.

El a anunțat că, în această situație, nu va mai fi nevoie de o declarație pe propria răspundere, fiind suficientă declarație verbală. ”Deocamdată ne-am gândit să fie verbal, putând să fie dovedită cu ceva, un act de proprietate sau ceva. Trebuie să facem dovada acelui motiv bine întemeiat.”

Întrebat de un jurnalist cum vom face dovada deplasării, ministrul a răspuns: ”Dați și o adresă, unde mergem. Și atunci se poate verifica”.

Citește declarațiile ministrului Nelu Tătaru aici

FOTO: gov.ro


3 comments
  1. Deci, tovarăși! Sa ne înțelegem…asta e lehaiala pura! Iar după miercuri lehaiala și mai pura! Daca miercuri zice CCR că nici alerta nu-i buna, pa! oricum după decizia CCR din 6 mai milițianul nu mă mai poate opri să mă întrebe unde mă duc decât dacă moare de curiozitate! Iar eu n-am nicio obligație legală să-i spun! Daca-i milițianul de la circulație ii arat permisul și talonul și ATAT! NU EXISTA BAZA LEGALA PENTRU NICIO INTERDICTIE SAU LIMITARE! Am mari dubii că în parlament se va vota vreo lege de genul asta! In concluzie: ăștia fura curent!

    1. Da, da, fa tu asta.Pana la Dimnezeu te mananca sfintii.Toti fa dati cocosi dupa monitor.In realitate, te opreste, ii dai si ii spui tot ce te intreaba.Se cheama legitimare si cooperare cu organul.Altfel, iti iei o amenda cat tine pentru.. se gasesc motive…unul din ele pe buna dreptate lipsa de cooperare cu organele Politiei si mai ajungi si pe la sectie daca te burici precum cocosul de lupta.Asa ca, pana contesti totul in instanta, bani, nervi, timp, umblatura, mai bine considera ca e si el curios si spune-i frumos unde te duci si eviti complicatiile.In lupta cu legea in Romania niciodata nu vei castiga din prima. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BAC 2024 Competențe la Limba germană modernă. Proba explicată de profesoara Octavia Popescu și sfaturi pentru candidați: Încurajez toți elevii să învețe cel puțin două limbi străine, oricare ar fi acestea

Un ghid de prezentare a probei de evaluare a competențelor lingvistice la limba germană modernă pentru candidații la examenul de Bacalaureat 2024 a fost realizat pentru Edupedu.ro de profesoara Octavia…
Vezi articolul

Subiectele integrale de la Limba și literatura română 2019: Genul dramatic, la prima compunere, și prezentarea unei întâmplări petrecute în timpul unei activități de lectură, la ultimul subiect

Subiectele de la examenul de Limbă și literatură română susținut în această dimineață la Evaluarea Națională 2019 le cer absolvenților de clasa a VIII-a să realizeze o compunere în care…
Vezi articolul
Daniel David / Foto: UBB

ULTIMA ORĂ Daniel David: Universitatea Babeș-Bolyai va reanaliza teza de doctorat a ministrului Lucian Bode, după ancheta Emiliei Șercan referitoare la un plagiat de cel puțin 18,5%, mult mai mult decât 2,95%, cât identificase inițial UBB

Teza de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode, va fi analizată din nou de Comisia de etică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, a declarat pentru Edupedu.ro rectorul UBB, Daniel…
Vezi articolul

Corina Crețu susține că România mai are de cheltuit 300 de milioane de euro, fonduri europene destinate ocupării forței de muncă în rândul tinerilor: Există bani atât pentru cei care se întorc în România după studiile realizate în străinătate, cât și pentru cei care studiază în țară

Europarlamentarul Corina Crețu (Pro România, grupul S&D) susține că „divizarea” studenților, prin inițiativa Guvernului de a oferi sprijin financiar celor care studiază în străinătate, este „inutilă și contraproductivă”, deoarece există…
Vezi articolul