Ministrul Sănătății, despre deschiderea școlilor: În a doua jumătate a lunii august vom ști exact cum se deschide școala

7.443 de vizualizări
Foto: gov.ro
“În a doua jumătate a lunii august vom ști exact cum se deschide școala”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Acesta este răspunsul ministrului Sănătății, cu o lună și jumătate înainte de începerea școlii, 14 septembrie 2020 fiind la acest moment cel mai incert debut de an școlar din istoria recentă.

Și premierul Ludovic Orban a declarat în cursul dimineții că “nu poți să creezi o previziune astăzi, care să fie modificată în funcție de evoluția pandemiei”, lăsând de înțeles că e prea devreme.

Amintim că elevii din patru asociații județene au protestat în această dimineață în fața Guvernului, cerând executivului condus de Ludovic Orban să descentralizeze decizia deschiderii școlilor și să anunțe oficial modalitățile finale de începere a cursurilor.

În urmă cu o săptămână, întrebat tot despre cum se vor deschide școlile, Ludovic Orban răspundea: “Cred că presiunea de a comunica informații despre deschiderea școlilor acum este, mai degrabă, rezultatul inițiativei demoagogice a PSD care m-a chemat să vorbesc despre școală, despre câte-n lună și-n stele”.

Citește și:

 


3 comments
  1. Trebuie sa înțelegem ca nu va funcționa decât scenariul 2 “ fata in fara” in localitățile mici și fără infectări și 4 “ online “ in marile aglomerări urbane . De aceea nici nu iau decizii. Variantele HIBRIDE sunt fantezii care nu pot fi puse in practica . Chiar dacă se va încerca la început ceva , după o luna vom fi nevoiți sa ne ținem copiii acasă , deoarece vor exploda cazurile . Igiena din scoli, infrastructura urbană de transport nu va permite mersul la școala mai mult de o luna .Sa fim realiști .

  2. Oameni așteaptă o viziune pe 10-20 de ani și el nu este în stare sa spună ce se întâmplă peste 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Deschiderea școlilor

Aspectul fizic și îmbrăcămintea elevilor sunt primele motive de hărțuire în școlile din România. Csaba Asztalos, CNCD: Ministerul Educației ar avea obligația să măsoare anual hărțuirea, discriminarea în școli. Fără date nu ai progres. Dacă statul nu este transparent și nu colectează date, vin alții și comunică pe acest aspect

„Discriminarea, din păcate, este prezentă în școli sub forma hărțuirii”, iar primele două elemente indicate de către părinți și profesori ca motive de hărțuire sunt aspectul fizic și modul în…
Vezi articolul

Anchetă la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din București unde zeci de elevi au fost puși să-și rescrie lucrările la Limba română, după o oră de la începerea probei, fără prelungirea timpului de examen. Comisia ar fi luat decizia anulării a peste 70 de lucrări pe motiv că numele probei nu se incadra perfect pe două rânduri, ca în foaia model dată de inspectorat – surse

Anchetă a Inspectoratului Școlar București la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din București, după ce mai multe lucrări au fost anulate, cu mult timp după începrea probei la Limba și literatura…
Vezi articolul

VIDEO Cel mai mare program european pentru cercetare, Horizon Europe, a fost lansat cu un buget de 95,5 miliarde de euro / Cristian Bușoi: Estimăm că se vor crea până la 100 de mii de locuri de muncă pentru cetățenii europeni

Președinția portugheză a Consiliului Uniunii Europene a lansat marți programul Horizon Europe, cel mai mare proiect european destinat cercetării, cu un buget de 95,5 miliarde de euro, la evenimentul de…
Vezi articolul

Testare iniţială pentru elevii de clasa a VIII-a din judeţul Călăraşi, anunțată de inspectoratul școlar. Subiectele sunt pe modelul celor de la Evaluarea Națională

Elevii de clasa a VIII-a din județul Călărași participă astăzi și mâine la testările inițiale, desfășurate sub forma unui examen, organizate de Inspectoratul Școlar Județean Călărași, potrivit unei adrese consultate…
Vezi articolul