Ministrul Sănătății: Am pus în consultare și pentru Ministerul Educației niște reguli, dar evoluția verii ne va da măsurile în toamnă

5.499 de vizualizări
Foto: gov.ro
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat în această seară “noi am pus în consultare și pentru Ministerul Educației niște reguli, dar țin să menționez că evoluția acestei veri ne va da și o serie de măsuri în toamnă”. “Noi vrem ca la 15 septembrie să se deschidă anul școlar cvasi-normal, dar există foarte multe condiții”, a susținut ministrul, într-un interviu acordat Digi 24.

Precizarea ministrului Tătaru vine după ce Ministerul Sănătății a publicat un set de recomandări extrem de stricte pentru redeschiderea școlilor, document realizat de Institutul Național de Sănătate Publică și trimis deja de aproape 3 săptămâni către DSP-urile județene.

Pe 12 [iunie] s-au închis oficial școlile și grădinițele în condițiile în care unul dintre părinți putea sta acasă cu plata a 75% din salariu, dar nemaiputând face acest lucru am decis că trebuie deschise after school-urile și grădinițele“, a continuat Tătaru, a cărui semnătură nu se regăsește însă pe ordinul comun al ministerelor Educației, Sănătății și Muncii.

Amintim că Guvernul Orban a anunțat de vineri, 12 iunie, prin vocea șefului cancelariei prim-ministrului, că “începând cu 15 iunie, ca urmare a faptului că perioada cursurilor școlare se încheie, practic, astăzi, părinții vor avea posibilitatea să ducă copiii la creșe, grădinițe și after school-uri, indiferent că acestea sunt de stat sau privat” (sursa și detalii).

Creșele și grădinițele nu s-au putut deschide, însă, luni, 15 martie, pentru că Ministerul Sănătății nu comunicase regulile pe care trebuie să le aplice unitățile preșcolare și antepreșcolare pentru a putea primi copiii. Acestea au venit abia în ziua de 15 iunie, iar în locul ministrului Sănătății a semnat secretarul de stat Romică Andrei Baciu.

Foto: INQUAM Photos – George Calin
Citește și:

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii ar putea primi punctaje în loc de coduri și la Evaluările Naționale de la clasele a II-a, a IV-a, în 2025, anunță Ligia Deca: Să poată fi traduse mai ușor în progresul elevului / Ministra ia în calcul corectarea digitalizată și pentru acestea

Ministra Educației, Ligia Deca, a anunțat că de anul școlar viitor elevii ar putea primi punctaje în loc de coduri la Evaluările Naționale de la clasele a II-a, a IV-a…
Vezi articolul

Daniel Funeriu, fost ministru al Educației: Urgent controale la toate after school-urile şi verificate sistemele anti-incendiu, precum şi reacția la alarme / În țara în care eşti luat de nebun dacă respecți reguli, e un miracol că se întâmplă catastrofe doar o dată la cinci ani

“Acest tip de catastrofe arată vina noastră comună, pactul cotidian pe care îl facem cu ‘merge şi aşa’. Şi când vine unul care spune ‘nu, nu merge şi aşa’, i…
Vezi articolul

Ligia Deca, întrebată de un director de școală cum vede „aerisirea planurilor-cadru”, dacă va fi făcută pe modelul polonez: Cred că ceva similar ne-ar fi și nouă util. Polonia „taie din materie și dă mai mult timp pentru fixare” / Poate că, da, avem nevoie de mai mult timp de școală

Ministra educației le-a spus directorilor de școli din județul Mureș, cu care a avut o întâlnire vineri, organizată de Inspectoratul Școlar Județean, că prin „aerisirea planurilor-cadru” „nu m-am referit la…
Vezi articolul

Apel de investiții în valoare de 37 de milioane de euro, prin PNRR, pentru renovarea, echiparea și digitalizarea unor biblioteci de la sate și orașe – ghidul pentru aplicanți, pus în dezbatere publică de ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a lansat în dezbatere publică apelul pentru ghidul solicitantului pentru proiecte de investiții în modernizarea unor biblioteci. Se poate aplica pentru investițiile anunțate prin PNRR,…
Vezi articolul