VIDEO Ministrul Sănătății, întrebat despre începutul anului școlar: Nu mă gândesc la asta. La sfârșitul lunii august vom spune ce putem face în 15 septembrie

6.618 vizualizări
Nelu Tătaru / Foto: gov.ro
Nu mă gândesc la asta, a răspuns ministrul Sănătății, Nelu Tătaru la Digi24, întrebat ce recomandări are pentru începutul anului școlar. „La sfârșitul lunii august vom spune ce putem face în 15 septembrie”, a mai precizat ministrul, arătând că există scenarii pe acest subiect.

Ministrul Tătaru a explicat că există „o comisie” condusă de vicepremierul Turcan care are deja o serie de scenarii „de la cele mai sumbre, până la cele mai bune” și că până la finalul lunii august, începutul lunii septembrie nu se gândește.

„Moderator: În următoarele luni copiii se vor întoarce la școală. Ce spune ministrul sănătății despre întoarcerea copiilor la școală?

Nelu Tătaru: Eu am spus încă de la început, noi vom gestiona perioada de vară, vom evalua fiecare etapă, iar în apropierea lunii septembrie vom vedea și cum prognozăm o următoare perioadă, inclusiv începutul anului școlar.

De o săptămână jumătate, sub coordonarea vicepremierului Raluca Turcan este o comisie mixtă – Ministerul Sănătății, Ministerul Educației, anumite direcții, care pregătesc reînceperea anului școlar. Avem scenarii, de la cele mai sumbre, până la cele mai bune…

Moderator: Acum recomandarea dumneavoastra, când vedeți cât crește numărul de cazuri…

Nelu Tătaru: În acest moment pentru toată lumea înseamnă să ne revenim, înseamnă să respectăm…

Moderator: Adică nici nu vă gândiți la asta?

Nelu Tătaru: Nu mă gândesc…

Moderator: Adică acum aveți altceva de făcut?

Nelu Tătaru: Noi adaptăm evoluția din apropierea anului școlar, să spunem sfârșitul lunii august, și vom spune ce putem face în 15 septembrie sau cum suntem. Pregătim așadar tot ce înseamnă măsuri…

Moderator: Aproape că înțeleg care e sfatul dumneavoastră…

Nelu Tătaru: V-am spus, noi acum pregătim…

Moderator: Dacă nu vreți să ne spuneți care e sfatul acum, am înțeles care e sfatul acum…

Nelu Tătaru: Da.

Moderator: Este cel precaut.

Edupedu.ro a scris despre scenariile la care lucrează grupul interministerial care dezbate condițiile în care vor fi redeschise în toamnă școlile din România, după ce Federația Națională a Asociațiilor de Părinți a prezentat trei scenarii, în funcție de evoluția pandemiei COVID-19. Primul scenariu are în vedere prezența fizică 100% la şcoală a tuturor copiilor, în programul normal de lucru de anii trecuți, potrivit documentului obținut de Edupedu.ro. Al doilea scenariu propus Guvernului este 50% la şcoală şi 50% online, iar al treilea elevii vor învăța 100% online și școlile vor rămâne închise.


8 comments
  1. Da e mai important sa isi faca afacerile si sa deschida barurile, cu scoala mai vedem noi ….Nelu Tataru Zeul Sanatatii in Ro.

  2. Dintre toti libreralii, macar asta o fi aservit, dar il duce mintea. Poate are luciditatea necesara sa lase copiii la scoala in toamna. Stim ca nevasta-sa trebuie sa vanda la farmacie si se vinde mult mai bine pe timp de pandemie, dar poate macar asta mai are o urma de demnitate, ca de la Orban, Anisie, Turcan si restul de politruci nu am avut si niciodata nu voi avea asteptari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

UPDATE Tichete educaționale de 500 de lei în 2023. Părinții pot depune cererile până pe 26 octombrie, prevede proiectul de ordonanță de urgență adoptat de Guvern / Școala a început de o lună pentru 410.000 de copii beneficiari fără sprijinul pentru rechizite

Cererile pentru tichetele educaționale de 500 de lei pe suport electronic vor putea fi depuse la școli de părinții încadrați la acest tip de sprijin până pe 26 octombrie, adică…
Vezi articolul

Educație Digitală de Top cu ECDL/ICDL: beneficii pentru școală, elevi și profesori. Înscrieri deschise la concursul #BackToSchool dedicat elevilor care susțin un test de certificare a competențelor digitale între 1 septembrie și 15 decembrie (P)

ECDL Romania, liderul în certificarea competențelor digitale, aduce educația digitală la nivelul următor și vine în sprijinul elevilor și școlilor din întreaga țară. Prin intermediul programului ECDL/ICDL, elevii și profesorii…
Vezi articolul