Ministrul Muncii, Marius Budăi: Voi participa la negocierile de la Guvern cu sindicatele. Educaţia a peste trei milioane de copii, dar şi veniturile a aproape 300.000 de angajaţi din învăţământul românesc sunt mai importante decât orice viitoare funcţie din Guvern

1.353 de vizualizări
Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, a anunţat că duminică va participa la negocierile de la Guvern cu sindicatele din Educaţie, din respect pentru profesori şi pentru ca, luni, copiii să poată merge la şcoală, scrie G4Media.ro. Guvernul a anunţat că duminică, la ora 14:00, va fi o întâlnire la Palatul Victoria cu sindicatele din învățământ, în contextul grevei generale anunțate pentru luni, 22 mai.

„Educaţia a peste trei milioane de copii, dar şi veniturile a aproape 300.000 de angajaţi din învăţământul românesc sunt, evident, mult mai importante decât orice viitoare funcţie din Guvernul României!

Decizia preşedintelui PSD Marcel Ciolacu de a suspenda negocierile pentru formarea unui nou Guvern până la clarificarea situaţiei din Educaţie, dar şi până la finalizarea parcursului legislativ privind pensiile de serviciu, este una în interesul cetăţeanului şi nu al politicianului!

Mâine la ora 12 voi fi prezent la Guvern, la negocierile cu sindicatele din Educaţie, din respect pentru cadrele didactice, dar şi pentru ca luni copiii noştri să poată merge la şcoală”, a scris Marius Budăi pe pagina sa de Facebook.

Ministerul Muncii, condus de Budăi (PSD) a fost vizat de Klaus Iohannis săptămâna trecută, precum și de Ligia Deca, ambii făcând referire directă către acesta pe tema salarizării profesorilor.


7 comments
  1. Probabil domnul Budai a fost la ședința de ieri doar că să ne asiste social…Noi nu vrem sa facem parte din categoria asistaților sociali.Sunt o categorie care meritam mai mult.Pana și șoferii de autobuze au dreptul de-a a ieși la pensie cu 9 ani mai devreme față de vârsta standard de pensionare, fără penalizare.Noi de ce nu am putea face asta ,la cerere?

  2. Nu mai merge cu promisiuni. Sa vi domnule Budai cu ceva concret, asumat prin lege. Când e vorba de bugetari educația ați trecut-o la și altele. In alte sectoare economice cum ar fi administrație sau sănătate, ați găsit resurse…

  3. Se pare ca e sigurul ministru care vorbeste de toti angajatii din sistem.Salariile auxiliarilor si nedidacticilor sunt mizerabile mult mai proaste decat ale profesorilor.Foarte multi au inceput sa plece .Daca nu se relizeaza ceva si in directia asta o sa fie dezastru.Sindicatele nu sunt interesate de auxiliari.Cu toate ca reprezinta 20% din numarul angajatilor.DE exemplu contabilii,administratorii de patrimoniu au salarii mizerabile,cu aceleasi studii ca un profesor ,vechime si 8 ore lucrate au salarii la 60% fara de un post similar -profesor care lucreaza 18 ore pe saptamana

  4. in adevar , realitatea este ca daca nu ai cu ce plati apa, o sa te duci nespalat la scoala si vor rade elevii de profesor, daca nu ai cu ce plati lumina, nu o sa poti pregati acele lectii extraordinare pentru elevi, daca nu ai suficienti bani sa platesti internetul , nu o sa ai nici competente digitale, ce laptop, nici nu te apropii de suma respectiva sa il cumperi, daca nu ai bani sa platesti caldura, o sa stai in frig si nu vei mai face dardaind de frig nici o lectie extraordinara, ci doar exact cum se fac acum, de apare analfabetismul functional; daca nu iti ajung banii sa cumperi carti si caiete , articole de papetarie pentru tine, nu mai creezi lectia aceea mult eficienta pentru elevi si atractiva, ci o lectie saracuta, ca ti s-a terminat rezerva la stilou sau hartia de xerox si nu ai avut pe ce sa mai scrii schema lectiei etc
    Asta este realitatea.

  5. Vai, domnul ministru se deranjeaza sa discute cu ultimii sclavi ai tarii, profesorii?
    Nu spunea mai deunazi ca legea salarizarii nu poate fi facuta pe bucati? S-a sucit?
    Domnul ministru social democrat, de cand femeia de serviciu are salariu egal cu al unui profesor? In institutii de stat, nu altundeva!
    De cand, domnule ministru, social democratia inseamna sa tii pe cei multi in foame ca sa dai la putini (pensii speciale, companii de stat privilegiate, agentii)?
    De cand , mama ei de social-democratie, doar cei unsi politic traiesc bine?

  6. Hau ,hau… daca era așa ,de ce nu a făcut nimic pana acum? Pentru ca pentru PSD sunt mai importante pensiile speciale, educația este ultima pe lista de 30 și de ani…

  7. Budai ne plange de mila dar cand trebuie sa faca ceva incepe sa se planga el si ne spune ca nu are solutii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Curtea de Apel Constanța sesizează Curtea Constituțională pe tema ordonanței 159/2022 cu transportul elevilor navetiști, într-un proces deschis de Asociația Elevilor din Constanța / Instanța arată în încheiere că decontul navetei poate fi discriminatoriu față de elevii care au gratuitate

Asociația Elevilor din Constanța se va judeca din nou cu Ministerul Educației la Curtea Constituțională, pe subiectul transportului elevilor navetiști, după ce a fost admisă cererea acestora de către Curtea…
Vezi articolul

Locurile la liceu alocate pe București, identice cu cele de anul trecut, anunță Inspectoratul. Elevii de clasa a VIII-a află cu o săptămână înainte de sfârșitul școlii pe ce locuri dau admitere

Elevii de clasa a VIII-a află cu doar o săptămână înainte de a termina școala câte locuri disponibile sunt la liceu și școala profesională. Cu întârziere, Ministerul Educației a trimis…
Vezi articolul

INTERVIU Cercetătorul Ciprian Fartuşnic: În școala în care ai o violență vine imediat inspectoratul și te arată cu degetul. Violența nu este întâmplătoare. De multe ori, agresorii de la școală sunt, la rândul lor, victime în alte contexte

„La noi, în școala în care ai o violență vine imediat inspectoratul și te arată cu degetul. Poate nu întâmplător în școala respectivă există violență, am nevoie să mă ajuți,…
Vezi articolul