Ministrul francez al educaţiei: Contaminările în rândul elevilor şi profesorilor sunt “sub control” / Oficialul a anunțat că vrea “să evite cu orice preţ” închiderea liceelor

2.698 de vizualizări
Ministrul francez al Educației, Jean-Michel Blanquer / Foto: captură – Facebook.com
Numărul cazurilor de contaminare cu SARS-CoV-2 în rândul elevilor şi profesorilor rămâne “sub control” în Franţa, a declarat vineri ministrul francez al educaţiei, Jean-Michel Blanquer, relatează Agerpres.

În prezent, vineri, numărul elevilor testaţi pozitiv este de 3.528, iar cel al personalului didactic – 1.167“, a declarat Blanquer la postul de radio RTL. Este “o cifră ţinută sub control“, a apreciat el, faţă de totalul de 12 milioane de elevi şi 1 milion de persoane care fac parte din sistemul educaţiei naţionale din Franţa.

Contaminările înregistrate în cadrul sistemului de educaţie rămân “sub proporţiile care se întâlnesc la restul populaţiei“, a subliniat el.

Ministrul a explicat că vrea “să evite cu orice preţ” închiderea liceelor, unde protocolul sanitar va fi de acum întărit: acestea trebuie să se organizeze pentru a permite mai mult studiul online, cu condiţia de a se păstra cel puţin 50% din învăţământul cu prezenţa fizică pentru fiecare elev.

În schimb, Blanquer a exclus o astfel de evoluţie la colegii, unde învăţământul “rămâne organizat cu prezenţă 100%“.

Situaţia colegiilor este foarte diferită de cea a liceelor“, a explicat el. În aceste instituţii, este “mai uşor” să fie menţinuţi elevii într-o singură clasă pentru că ei nu au cursuri de specialitate.

Elevii sunt de asemenea “mai tineri” şi pun – potrivit lui – “mai puţin probleme în privinţa contaminării’, iar densitatea în colegii este ‘în general mai mică” decât cea din licee.

Ministrul a explicat de asemenea că lucrează “cu autorităţile din sănătate” pentru ca persoanele implicate în sistemul Educaţiei naţionale să fie ‘mai testate‘. 


3 comments
  1. În Franta sunt autobuze scolare, elevii și profesorii nu se înghesuie în mijloacele de transport aglomerate și colcaind de aer închis, precum în București.
    În România de vina pentru insistentele penibile sunt pe de o parte dorința părinților de a scapa de proprii copii de acasă, dar și superficialitatea elevilor, care confunda învățământul face to face cu socializarea. Dar nici unii, nici ceilalți, nu recunosc motivul real, ci se dau de ceasul morții ca elevii nu pot învata online și e musai sa redevina vectori asimptomatici de transmitere a covidului către profesori, bunici, persoane cu comorbiditati și elevi cu imunitatea scăzută.
    Sper ca cei din comitetul de urgenta nu se vor lăsa păcăliți și înduplecati de ipocrizii.

  2. Ce tot ne comparăm cu Franța?! Suntem la ani lumină de ei…. Acolo testează, izolează, triaza și tot sunt îmbolnăviri cu miile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Inchidere scoli pe fondul crizei sanitare. Tot mai multe tari si regiuni europene au decis sa opreasca accesul elevilor in scoli.

Unele țări și regiuni europene închid temporar școlile. Caz aparte în Cehia, țară care raportează multe infectări în rândul elevilor și profesorilor / Alte zone – îngrijorate de elevii mari și studenții care merg la petreceri și cluburi de noapte

Unele țări și regiuni din Europa au început să închidă, temporar, școlile din cauza pandemiei de Covid-19 sau să asocieze mediul școlar cu noul val epidemic, contrar curentului produs după…
Vezi articolul