Ministrul Finanțelor: Un salariu mic este tot ce înseamnă sub 3.000 de lei. Eu vă spun că o familie nu o să stea în România plătită la salariul minim, dacă va găsi un venit măcar dublu oriunde

10.867 de vizualizări
Adrian Câciu / Foto: gov.ro
Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a declarat pentru Hotnews.ro că din punctul său de vedere, „un salariu mic este tot ce înseamnă sub 3.000 de lei net, la momentul în care discutăm acum”.

El a mai spus că există posibilitatea ca o familie să plece din țară, dacă „va găsi un venit măcar dublu oriunde”: „Eu vă spun că o familie nu o să stea în România plătită la salariul minim dacă va găsi un venit măcar dublu oriunde, în orice țară din Europa chiar dacă nu va face munca pentru care a fost pregătit”, a precizat el.

Amintim că luna trecută, ministrul Educației a precizat că cel mai mic salariu net al unui profesor debutant în România este 2.597 lei, cu indemnizația de hrană inclusă: “O spun foarte clar și cu toată răspunderea: salariile mărite în învățământ înseamnă că un profesor debutant are un salariu net de 2.597 lei, având indemnizația de hrană inclusă. Un salariu al unui profesor cu peste 40 de ani vechime, net, este 4.398 lei, cu 70% mai mult decât salariul debutantului, luând în calcul cei 40 de ani de vechime”.

Reamintim că ieri au avut loc discuții între reprezentanții guvernului și sindicatele din Educație privind măririle salariale ale profesorilor. Potrivit liderilor sindicali, ministrul Finanțelor urmează “să facă niște calcule”.


8 comments
  1. Eu lucrez de 13 ani în învățământ dar sunt platita ca si debutantul,la stat.
    Nu este normal.Iti pun piedici: daca nu ai titularizare,Definitivat…daca nu le ai, esti plătit ca un începător.Acest lucru nu este corect.
    La privat sunt salarii și salarii,depinde de patron….

  2. Fiți siguri de asta …
    Sunt curioasa daca s-ar descurca domnii parlamentari și senatori cu salariul pe care îl primim noi oamenii de rând …🤨

  3. Poate ăsta este și scopul real, pentru care suntem menținuți in sărăcie.
    Să plece cât mai mulți din țară, că are cine să vină în loc, să se bucure în locul nostru de “săraca țară bogată”.
    Sunt destui care nu au apa potabila, terenuri arabile…

  4. Pai de 32 de ani socotesc salariile și nu le ies, credeti ca o sa o facă acum ha ha ha ,și domnu Alexandru Stan ne face tâmpiți ca vrem Aur, ba voi chiar v-ați pierdut mințile ?

  5. Dar cei care lucrează în alte domenii și sunt plătiți cu salariul minim pe economie., adică 1524 lei net, atunci ce sa zicem?

  6. Se uita faptul ca salariile profesorilor sunt plafonate incepand cu 25 ani vechime. De acolo nu mai exista salarii in crestere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

UPDATE Noul Minister al Educației și Cercetării are cu 95 de posturi mai multe față de câte aveau Educația și Cercetarea la un loc în fostul guvern, potrivit unui proiect de HG. Explicația ministerului

Hotărârea de guvern pentru organizarea noului Minister al Educației și Cercetării, pusă în dezbatere joi seară, arată o creștere a numărului total de posturi față de precedentele ministere separate în…
Vezi articolul

Două profesoare se opun posibilității elevilor de a-și vedea lucrările la examene înainte de contestații pe motiv că nu sunt suficiente cadre didactice la supraveghere și că s-ar aglomera școlile sau inspectoratele cu părinți și elevi / Florian Lixandru, Ministerul Educației: Am dublat timpul pentru depunerea contestațiilor și considerăm că această etapă este una utilă în decizia de a contesta notele

“Dacă luăm în considerare faptul că la aproximativ 6000 de lucrări la nivel județean se depun în jur de 800 de contestații, consider că s-ar aglomera practic inutil inspectoratele școlare…
Vezi articolul

În școlile din rural merg profesori care nu au cea mai bună pregătire, iar la școlile de la orașe, care oricum sunt performante, rămân cei mai buni profesori. Până când nu se va schimba această paradigmă de distribuire a resursei umane în sistem, nu se va schimba acest ecart dintre rezultatele elevilor din rural și urban – Luciana Antoci, ISJ Iași

Inspectorul general școlar Iași, Luciana Antoci, a atras atenția că diferențele la Evaluarea Națională dintre notele elevilor de la sate și ale celor de la școli din mediul urban este…
Vezi articolul

Remus Pricopie, rectorul SNSPA: Lipsa de reacție sau complicitatea unor instituții ale statului față de acțiunile extremiste și ilegale desfășurate pe teritoriul țării noastre vor avea consecințe dramatice / Îl lăsăm pe George Simion (AUR) și prietenii săi de la Moscova să controleze – prin fraude electorale – viitorul Parlament și Guvern

Remus Pricopie, rectorul SNSPA, susține că lipsa de reacție sau complicitatea unor instituții ale statului față de acțiunile extremiste și ilegale desfășurate pe teritoriul țării noastre vor avea consecințe dramatice.…
Vezi articolul