Ministrul Finanțelor anunță că a găsit într-o lună banii pentru creșterile salariiale ale profesorilor pe 6 luni, prin controale ale ANAF Antifraudă

1.222 de vizualizări
Marcel Boloș / Foto: mfe.gov.ro
Ministrul Finanţelor Publice, Marcel Boloş, a scris pe Facebook că este necesară aplicarea legii şi accelerarea nivelului de colectare, motiv pentru care ANAF va face raportări lunare. Potrivit ministrului, doar în iunie au fost făcute controale cu implicaţii fiscale în valoare de 2,6 miliarde de lei, „cam cât e nevoie pentru majorările salariale ale profesorilor”, scrie G4Media.ro.

”Aplicarea legii şi accelerarea creşterii nivelului de colectare este un aspect de bun simţ faţă de toţi cei care îşi plătesc corect taxele. Dacă vrem să asigurăm finanţarea măsurilor economice şi sociale pentru protejarea cetăţenilor şi economiei este vital să punem accent pe colectarea veniturilor şi diminuarea evaziunii fiscale, pentru a scoate la iveală tentativele de fraudă. Lipsa de reacţie în faţa activităţilor frauduloase aruncă şi o umbră de îndoială asupra integrităţii şi credibilităţii ţării”, a scris, joi seară, pe Facebook, ministrul Finanţelor.

Marcel Boloş anunţă că a decis să existe raportări lunare care să reconfirme angajamentul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală faţă de impozitarea echitabilă şi transparenţa fiscală.

”Numai în luna iunie au fost efectuate 1.924 controale antifraudă cu implicaţii fiscale cuantificate în valoare de 2,6 miliarde lei. Cam cât e nevoie pentru majorările salariale ale profesorilor”, a mai scris ministrul.

Citește articolul integral pe G4Media.ro


4 comments
  1. Eu vreau să fiu retribuit conform fișei postului, nu mai mult. Să eliminăm influența aberantă a părințiilor din procesul educației , care sunt nocive și distructive și deformează educația de bază .Educația unei țări se realizizează după niște legi naționale și nu după portmoneul părințiilor care vor odraslele împlinite fără să treacă prin filtrul legal de autentificare a cunoștințelor reale. În Romănia am rerțineri. Suntem primate, din păcate.

  2. Cred ca suma aia reprezinta amenzi si banii descoperiti ca trebuiau platiti ca impozite. Asta nu inseamna ca au fost si recuperati si sunt in conturile statului, pentru a putea plati salariile profesorilor din ei. Dupa cum stam noi la recuperarea datoriilor, nu-i vedem niciodata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Comisia Europeană: România a contractat doar 30% din cele 1,25 miliarde de euro disponibile prin fonduri europene pentru Educaţie, în condiţiile în care suntem în ultimul an al exerciţiului financiar actual

Pentru perioada de finanţare 2014-2020 România a reuşit să contracteze mai puţin de o treime din fondurile europene disponibile pentru îmbunătăţirea Educaţiei, potrivit unei prezentări de la lansarea setului de…
Vezi articolul