Ministrul Educației se dezice de faptul că propunerea unei vacanțe în februarie ar fi venit de la operatorii de turism: Este Ministerul Educației și nu este ministerul operatorilor pe cablu

4.202 vizualizări
Sorin Cîmpeanu / Foto: gov.ro
Sorin Cîmpeanu a declarat aseară, într-o intervenție telefonică la Aleph News, că el reprezintă Ministerul Educației, nu ministerul operatorilor de cablu, când i-a fost reamintit că Asociația Transportatorilor pe Cablu din România a lansat săptămâna aceasta o petiție prin care solicită reintroducerea vacanței de iarnă în calendarul școlar. Amintim că ministrul Educației a anunțat aseară la TVR că structura anului școlar 2022-2023 ar putea să fie modificată.
  • Consiliul Național al Elevilor este de părere că „structura anului școlar nu trebuie să se muleze pe dorințele operatorilor din turism, ci viceversa”, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro, în legătură anul școlar 2022-2023.

Ministrul Educației a spus că se analizează propunerea unei săptămâni de vacanță în luna februarie, pentru anul școlar viitor, și că există posibilitatea să se renunțe la împărțirea pe semestre.

În discursul său, Sorin Cîmpeanu a precizat că din poziția de ministru al Educației va pune „în prim-plan interesele elevilor și interesele școlii”: „Ca politician și ca cetățean, mă interesează bunul mers al oricăruia dintre sectoarele economice ale României. Ca profesor și ca ministru al Educației, nu am cum să fac altcumva decât să pun în prim-plan interesele elevilor și interesele școlii”.

Iată ce a declarat Sorin Cîmpeanu:

Sorin Cîmpeanu: După vacanța de iarnă, în cea de-a doua secțiune, am putea să luăm în considerare o vacanță de o săptămână, în luna februarie, în interesul elevilor. Începând pe data de 8 ianuarie, în luna februarie s-ar putea justifica din perspectiva pedagogică, în interesul elevilor, o vacanță de o săptămână. Subliniez, în interesul elevilor. În această vacanță de o săptămână, ar putea să practice, spre exemplu, sporturi de iarnă. Pot fi organizate tabere, pot fi organizate alte activități, de asemenea, în interesul copiilor.

Moderator: Asta având în vedere și petiția semnată de transportatorii pe cablu, care vor din nou acea vacanță de o săptămână în februarie

Sorin Cîmpeanu: Încă o dată vă spun. Este Ministerul Educației și nu este ministerul transportatorilor pe cablu. Ca politician și ca cetățean, mă interesează bunul mers al oricăruia dintre sectoarele economice ale României. Ca profesor și ca ministru al Educației, nu am cum să fac altcumva decât să pun în prim-plan interesele elevilor și interesele școlii. Dacă decizia, luând în considerare interesul elevilor și al școlii, întâmplător coincide cu solicitarea venită din alte domenii, cu atât mai bine. Înseamnă că suntem într-o situație fericită. Încă o dată precizez, toate aceste propuneri vor avea în vedere strict interesul copiilor și interesul școlii.”

  • După petiția lansată, două organizații (Asociația Transportatorilor pe Cablu din România (ATCR) și Alianța pentru Turism (APT) au trimis un comunicat de presă comun prin care și-au exprimat nemulțumirea în legătură cu eliminarea vacanței de iarnă din luna februarie a anului școlar 2021-2022.
Video, la minutul 3:53:
Citește și:
Anul școlar să înceapă în prima zi de luni din septembrie și să se termine în prima vineri din iunie, structura anului școlar nu trebuie să se muleze pe dorințele operatorilor din turism, ci viceversa – Consiliul elevilor
Structura anului școlar viitor ar putea reveni la trimestre, dă de înțeles ministrul Cîmpeanu, care anunță două vacanțe în plus față de anul acesta
BREAKING Sorin Cîmpeanu anunță că școala va putea începe pe 5 septembrie și se va putea încheia pe 16 iunie, în anul școlar 2022-2023, cu vacanțe pentru toți copiii în lunile octombrie și februarie / În 2023, vacanța de Paște va fi pe 7-18 aprilie
Vacanța din februarie: larg răspândită în Europa, în țări unde anul școlar începe în august sau în primele zile din septembrie și are o durată mai mare decât în România
Vacanță pentru elevi în februarie 2023, cerută printr-o petiție

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
CIVIS Open Lab

Scenariile de predare de la Universitatea București și condițiile de cazare în cămine. Rectorul Marian Preda: „ Nu ne vom mai putea întâlni față în față la fel de des ca până acum, vom lucra pe formațiuni mai mici, vom avea trasee clare în universitate”

Majoritatea facultăților Universității din București au optat pentru varianta activităților academice derulate în sistem mixt, se arată într-un comunicat de presă al instituției. Este cazul facultăților de Administrație și Afaceri,…
Vezi articolul

Creșteri de salarii pentru directorii de școli, contabilii și secretarii șefi, propuse de Guvern “în cel mai scurt timp” pentru eliminarea inechităților / În privința majorărilor salariale promise de la 1 ianuarie, “dialogul rămâne deschis”

Guvernul anunță după discuția de la Palatul Victoria cu reprezentanții sindicatelor din Educație, că “împreună am găsit soluții pentru eliminarea inechităților salariale din educație și le vom pune în aplicare…
Vezi articolul