Ministrul Educației: Nu sunt adepta interzicerii telefoanelor la ore. Telefoanele sunt interzise la ore de un an

3.418 vizualizări
SURSA: Salvati Copiii
“Să interzici ceva nu înseamnă întotdeauna că ai şi rezolvat o problemă, de aceea nu sunt adepta acestor măsuri radicale!” Asta a declarat Ecaterina Andronescu la lansarea “Studiului privind utilizarea Internetului de către copii“, al organizației Salvați Copiii, potrivit Agerpres. Ministrul Educației a răspuns întrebărilor părinților și jurnaliștilor și a anunțat că nu vrea să interzică telefoanele mobile în școli sau la ore, spunând că profesorul trebuie să gestioneze aceste situații. Telefoanele sunt interzise la ore de anul trecut, prin ordinul dat de predecesorul Ecaterinei Andronescu, Liviu Marian Pop.

Ordinul de ministru nr 3.027 din 8 ianuarie 2018 prevede la articolul 197, alineatul 2 că telefoanele mobile sunt interzise în timpul orelor de curs, al examenelor și al concursurilor. Prin excepție de la această prevedere, este permisă utilizarea acestora în timpul orelor de curs, numai cu acordul cadrului didactic, în situația folosirii lor în procesul educativ sau în situații de urgență. Pe durata orelor de curs telefoanele mobile se păstrează în locuri special amenajate din sala de clasă, setate astfel încât să nu deranjeze procesul educativ.

Întrebată dacă este de acord cu interzicerea telefoanelor mobile la cirsuri, ministrul Educației a spus următoarele: ”Să interzici ceva nu înseamnă întotdeauna că ai şi rezolvat o problemă, de aceea nu sunt adepta acestor măsuri radicale, cu atât mai mult cu cât telefonul a devenit un instrument de lucru, să învăţăm să-l folosim ca atare”, a spus Andronescu, citată de Agerpres.

Rep: – Ce ar trebui să facă profesorul în cazul elevilor care nu sunt atenţi la oră din cauza telefonului mobil

– “Eu cred că profesorul e cel care gestionează subiectul acesta, nu trebuie să-i spună ministrul ce să facă, profesorul e cel care manageriază clasa în ora pe care o predă şi are toate drepturile şi toată pregătirea să facă acest lucru sau ar trebui să o aibă. Adică, eu, ca profesor, am autoritatea orei pe care o predau şi ştiu ce am de făcut în timpul orei, nu trebuie să-i sfătuiesc eu ce sa facă, nu sunt şcolile identice, nu sunt clasele identice, nu sunt copiii identici, adaptarea metodelor pedagogice la ceea ce reprezintă clasa respectivă e calea pe care profesorul trebuie să managerieze ora”, a declarat Andronescu

FOTO: Salvati Copiii

 


2 comments
  1. Doamna Andronescu stie ipotetitic ce face un profesor si care este atmosfera intr-o clasa de elevi nemotivati de sistemul insusi. Dumneaei sa faca un experiment si sa isi arate talentul la o clasa de profesionala.. dupa care sa isi exprime punctul de vedere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Pregătire pentru Bacalaureat la Istorie, anunțată de Facultatea de Istorie a Universității din București. Cinci profesori de la licee din București, Buzău și Slobozia fac ședințe gratuite de discuții, exerciții și pregătire online cu elevii care se înscriu

Facultatea de Istorie a Universității din București a anunțat duminică, pe Facebook, că organizează ședințe de pregătire pentru Bacalaureat. Prima ședință online are loc pe 23 martie, apoi la câte…
Vezi articolul

Sindicatele învățătorilor din Franța, apel la grevă în a doua săptămână de școală, după ce Ministerul Educației a decis ca toți copiii de ciclu primar să dea Evaluări Naționale: „O modalitate de a controla profesorii, fără a ține cont de specificul fiecărei clase”

Sindicatele învățătorilor din Franța au făcut apel la grevă în a doua săptămână de cursuri, ca protest după ce Ministerul Educației a decis ca toți copiii de la Clasa pregătitoare…
Vezi articolul