Ministrul Educației: “Ne-am gândit că în aceste două săptămâni de revenire în spațiul școlii ar fi bine să realizăm activități de recapitulare cu copiii”

24.706 vizualizări
Foto: Captură Youtube.com
Ministrul Educației, Monica Anisie, lasă de înțeles că elevii vor reveni la școală doar pentru două săptămâni, timp în care vor face activități de recapitulare și remediale, potrivit decalarației făcute într-o emisiune la Realitatea TV.

“Ne-am gândit că în aceste două săptămâni de revenire în spațiul școlii ar fi bine să realizăm activități de recapitulare cu copiii”, a declarat Monica Anisie.

Redăm întreaga declarație:

Monica Anisie: “Programa școlară nu a fost modificată și, pentru a-i susține pe colegii noștri profesori, Ministerul Educației în colaborare cu profesorii din sistem, circa 300 de profesori care au fost implicați, Ministerul Educației a realizat repere metodologice pe care le-a pus la dispoziția cadrelor didactice.

Acestea sunt publice, le pot vedea și părinții, și pot să vă spun că în aceste repere metodologice am prevăzut și activitățile remediale.

Ne-am gândit că în aceste două săptămâni de revenire în spațiul școlii ar fi bine să realizăm activități de recapitulare cu copiii, de fixare a unei cunoștințe pe care noi le-am predat online, în timpul în care am avut suspendate cursurile”

Potrivit profesorilor consultați de Edupedu.ro, în fiecare an școlar, la începutul cursurilor, primele două săptămâni sunt dedicate recapitulărilor.

Ministrul a făcut declarația în contextul în care primele două săptămâni din acest an școlar ar însemna perioada 14-25 septembrie, pe 27 septembrie fiind organizate alegerile locale. Întreaga declarație poate fi urmărită în video de mai jos de la minutul 22:40.

Foto: Captură Youtube.com


10 comments
  1. Unii vor face recapitulare si altii recuperare.
    Individa asta e oricum de pe alta planeta. Dar se tine cu dintii de scaun pentru ca da bine in CV :).

  2. Gresit !la prima ora ii intrebam pe elevi cu ce asociaza masca si incercam sa dam o explicatie mastii ,dincolo de Covid
    ….la a doua ora incepem sa facem recapitulare!asa se cere la titularizare “contextualizati “.Este firesc sa “contextualizam masca “si dupa sa ne apucam de treaba.

    1. Care lume? Mă bucur că vor merge copiii la școală.Cât timp ,știe numai Dumnezeu.
      Și nepoata mea este foarte bucuroasă.Ieri au fost părinții la școală …Pentru că sunt mulți în clasă, sunt împărțiți în două grupe.Într-o zi va merge o grupă la școală a doua zi , copiii vor sta acasă și vor merge copiii din cealaltă grupă….Este normal să fie o perioadă de acomodare.
      S-au dat examene și nu prea s-a auzit de îmbolnăviri….Să le urăm sănătate și mult succes copiilor, părinților, profesorilor, bunicilor , tuturor românilor…..

  3. Stimată doamnă,….recapitulare la ce? Câte școli au făcut cursuri online? Aveți o evidență cu probe pentru asta? Știți câți copiii nu au făcut nicio activitate din luna martie? Copiii trebuie să reia tot semestrul al doilea din anul precedent, cu predare, asimilare…. Recapitularea se face la ceva ce ai parcurs, nu la ceva ce nu ai învățat. Aveți în vedere asta pentru examenul de evaluare și examenul de bacalaureat din 2021. Elevii au pierdut tot semestrul al doilea. Sunt puține școli care au făcut online cu seriozitate în perioada pandemiei. Nu se poate lua în considerare ca acumulare de informații anul școlar 2019-2020. Sper că luați în considerare acest aspect!!! Au făcut câte ceva anii terminali, a mișcat puțin și învățământul primar, dar în rest….lucruri punctate și atât.

    1. Eu sunt de acord, pentru ca mi-am predat materia. Exact asa mi-am si pregatit planificarea: cu recapitilare. Asa cum ideea de scoala online sau nu a fost lasata la latitudinea scolii, la fel si materia s-a predat inegal in functie de posibilitati. Eu mi-am prrdat-o la disciplina mea si nu ar fi corect sa tinem pr toata lumea in loc la fel. Cine considera ca mai are nevoie de ore in plus de recuperare o poate face prin alocarea unui numar de ore mai mare la inceput de an in loc de recapitulare.

    2. Sunt elev care trece in clasa a 10-a . Pot spune ca am facut serios scoala online doar la materiile de bac (fiind la mate-info: matematica, informatica,romana) si mai putin pe la restul: biologie,chimie,franceza etc.). E bun ca macar la cele de profil am facut. Cam nemultumit ca n-am facut decat cateva ore de engleza.
      Deja astept sa merg la scoala si am norocul ca merg in toate zilele la scoala(cat este scenariu verde in orasul in care invat).
      Nu am scris cu diacritice, folosind tastatura de laptop.

  4. Recapitularea se face doar la clasele unde se doreste verificarea si reamintirea unor notiuni de baza ce au fost transmise elevilor, in fiecare an s-a facut!
    Insa acest an scolar incepe dupa… stim cu totii ce s-a intamplat: profesori dedicati (max 5%) ce au continuat comunicarea cu elevii lor, iar restul au trimis poze cu materia sau au facut prezenta pe google classroom etc.
    Asa ca, intai recuperarea materiei esentiale ce trebuia predata si apoi recapitularea!

  5. Noroc de doamna ministru și de ” experții „ din minister care ne învață că primele două săptămâni de face recapitulare… Doaaamneee ! ce-am ajuns ! si o spune de parcă a descoperit formula nemuririi !

  6. Doamna ministru stie oare cat s-a muncit in scoli in aceasta perioada…muta banci, scoate tot mobiierul pe holul scolii, chin la orar in care sa prevezi timp pentru dezinfectat, montat si verificat ca fiecate clasa sa fie dotata video si audio, etc…pentru o revenire de 2 saptamani la scoala? De ce nu au modificate programele….recapitulezi in 2 saptamani( la matematica, de ex., inseamna 8 ore) ce nu ai facut temeinic in 3 luni de predate online….Dumnezeu cu mila

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cei doi elevi de clasele a VII-a și a VIII-a, clasați în primii 4 și apoi descalificați de Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar București, la Olimpiada de Securitate Cibernetică, au fost dați afară pe nedrept din concurs și discriminați – opinie a Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării

Cei doi elevi de clasele a VII-a și a VIII-a, clasați în primii 4 la etapa pe Municipiul București și apoi descalificați de Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar al Municipiului…
Vezi articolul

BREAKING Csaba Asztalos, președintele CNCD, despre examenul suplimentar de admitere la liceu: Principiul egalității nu este respectat, iar școala trebuie să ridice toți elevii la un anumit standard, nu să polarizeze / Pentru ceilalți 40% dintre elevi nu ne interesează dacă urmează specializarea care li se potrivește, ei sunt second-hand?

Ce se întâmplă cu elevii care vor intra pe baza repartizării computerizate, pe cele 40% locuri la un profil de liceu, rămase în urma examenului de admitere propus prin proiectul…
Vezi articolul