Ministrul Educației, Ligia Deca: Cazurile elevilor care iau bursă de merit cu media sub 5 vor fi corectate în metodologie și trebuie să vedem ce propuneri primim de modificare

20.504 vizualizări
Foto: gov.ro
„Cazurile elevilor care iau bursă de merit cu media sub 5 vor fi corectate în metodologie în viitor și trebuie să vedem ce propuneri primim de modificare”, a declarat ministrul Educației, Ligia Deca, pentru TVR. Este pentru prima dată când Ligia Deca anunță modificarea metodologiei de acordare a burselor școlare, în urma situațiilor apărute la clasa a IX-a, unde elevi care au media sub 5 beneficiază de bursa de merit. Edupedu.ro a scris joi o analiză care arată că originea acestor burse de merit pentru notele 1, 2, 3 și 4 este un comentariu de pe Facebook al ministrei Educației.

Anterior, Ligia Deca a declarat că “problema nu este neapărat bursa de merit, ci cum ajung copiii la clasa a IX-a să fie repartizați cu medii sub o nota de trecere”, fără a oferi o soluție pentru aceste cazuri.

„Per ansamblu, bursele sunt mai multe. Sunt în cuantum mai mare, semnificativ, de la 200 de lei vorbim de 450 de lei și, într-o proporție covârșitoare, ele ajung la cei mai buni copii. Avem însă, din păcate, și licee unde sunt copii care au intrat cu media de la Evaluarea Națională sub nota 5. De fapt, aceasta este problema. Cazurile acestea punctuale vor fi corectate în metodologie în viitor și trebuie să vedem ce propuneri primim de modificare”, a declarat Ligia Deca, la TVR.

Concret, este vorba de 8.494 de elevi care se află în această situație. Dintre aceștia, 5.250 au media cuprinsă între 4.00 și 4.99. Cu media între 3.00 și 3.99 sunt 2.382 de elevi beneficiari. 704 au media între 2.00 și 2.99, iar 158 au media sub 2, datele fiind valabile pentru luna octombrie 2023.

Informații de context despre bursele de merit din anul școlar 2023-2024

Săptămâna trecută, premierul Marcel Ciolacu a declarat că „nu poate fi acceptat în continuare” ca elevii de nota 2 să primească burse de merit.

Florian Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educației, a declarat pentru Agerpres că modificarea Legii educației este discutată la Ministerul Educației pentru a repara „anomaliile” create de bursele de merit pentru 30% dintre elevii fiecărei clase.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a spus, la Antena 1, că situațiile apărute în presă în care elevi cu medii sub 5 iau bursă de merit apar doar la clasa a IX-a: “Problema nu este neapărat bursa de merit, ci cum ajung copiii la clasa a IX-a să fie repartizați cu medii sub o nota de trecere”.

În presa locală au apărut cazurile ale unor elevi din Prahova care vor lua burse de merit, deși au media 1,97, respectiv 4,59. Acest lucru este posibil în noua lege a Educației: noile criterii de acordare a burselor din legea educației permit ca elevi cu medii de 5 să ia bursă de merit, dacă se încadrează în primii 30% din punct de vedere al mediei, iar în cazul celor de clasa a IX-a, media poate scădea sub 5 pentru că se ia în calcul media de la Evaluarea Națională.

Doi elevi din Sibiu, unul cu media generală 1,59 și altul cu 1,85, primesc și ei bursă de merit de 450 de lei pe lună în acest an școlar.

Florian Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educației, explica pe 21 septembrie că elevi cu medii de 5 pot lua bursă de merit dacă sunt în primii 30% din clasă. În cazul elevilor de clasa a IX-a, se iau în considerare mediile de admitere la liceu, adică media de la Evaluarea Națională, iar în unele cazuri acestea pot fi foarte mici, 2, 3 sau puțin peste 1.

Edupedu.ro a semnat faptul că prin eliminarea unui prag până la care se acordă bursele de merit vor fi discrepanțe mari. De exemplu, bursele de merit de 450 de lei vor fi primite în acest an școlar și de primii opt elevi din cea mai bună clasă de a IX-a de la Colegiul „Sf Sava“, cu ultima medie 9,97, și de primii opt de la Liceul „Pallady“, cu medii între 6,72 și 5,10.

Un alt exemplu dat de Edupedu.ro: la Liceul Tehnologic Nr. 1 Gâlgău, județul Sălaj, 7 elevi de clasa a IX-a, pentru care știm mediile de admitere la liceu, pe baza cărora ei vor primi bursă de merit, conform legii Deca-Iohannis, vor primi câte 450 de lei pe lună în acest an școlar. Mediile lor sunt între 8,05 și 4,52.

Într-o dezbatere publică privind metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2023-2024, părinți și profesori au ridicat această problemă a eliminării pragului până la care se acordă bursa de merit.

Citește și:
Profesoara Andreia Bodea: Asocierea sintagmei bursă de merit cu media 2, cu media 3, chiar și cu media 5 este hilară
Bursă de merit pentru aproape 8.500 de elevi cu medii mai mici de 5, în acest an școlar, arată datele Ministerului Educației / Peste 150 au medii mai mici de 2

37 comments
  1. nimeni nu spune nimic de bursele monoparentale! Circ suprem! Vor divorța legal părinții că toți copiii lor să beneficieze. Se acordă indiferent de venitul părinților, de faptul că au custodie comună sau nu. Bine că este încurajată familia și căsătoria legală!

  2. Voi chiar credeți că deca citește ceva din ce este scris pe aici? Sau cineva de pe la guvren, parlament sau alte instituții inutile, își pierd vremea cu lectura a ceea ce postăm noi pe aici sau aiurea?… poate portarul instituției, din plictis, să mai arunce un ochi… așa de distracție.
    Așa că… vorbe goale. Mai bine beți o bere la teveu… are același efect vis a vis de ce se întâmplă în târg.

    1. Bursa de merit trebuie sa fie pt toți cei cu medie peste 9,50 cum a mai fost și nu trebuie ca un copil care învață și face și sport de performanta sa aleagă între bursă de excelenta olimpica și cea de merit,este deptul lui dacă se încadrează la amândouă deoarece acel copil a muncit mult mai mult ca să le dobândească pe amândouă .

  3. Doamne, la ce s-a ajuns! Pe vremea mea bursa de merit o luau cei cu note peste 8.50, apoi era bursa socială pentru cei cu dificulttăți financiare, orfani, etc. Și mai erau un fel de burse pentru cei cu note de la 7.50-8.50…
    Dacă tot prostul poate lua bursă care este “meritul”??? Să fim serioși! Bursa trebuie să încurajeze copilul să învețe. Dacă va lua oricum bursă de merit, pentru ce să mai învețe? Poate să scadă nivelul oricât, că e în 30% și are bursă! Mai mare prostie ca asta nici că se poate!

  4. O lege care scârțâie din toate încheieturile. Ca o haină chipurile nouă, fără nicio probă, fără nicio predictibilitate, care trebuie cârpită mai peste tot. O lege care a trecut prin comisiile Parlamentului și prin plen într-o veselie.
    De fapt, această lege transmite aceeași mentalitate din legislația anterioară, din zecile de metodologii potrivit cărora „meritul” submediocrității dă bine, părând o normalitate. Elevii „premiați” la acest nivel se află, uneori, în tandem cu destui profesori care au obținut totuși gradații de merit, deși elevii lor au obținut note asemănătoare la evaluările naționale, îndeosebi la bacalaureat, cu procentaje de promovabilitate inadmisibil de mici, uneori sub 10%.
    S-au obținut, cu toate acestea, gradații de merit, chiar dacă metodologia are în vedere, la toate criteriile, REZULTATE DEOSEBITE la învățătură și PERFORMANȚE notabile la concursuri și competiții. În multe cazuri în unități școlare cu elevi care abia pot să scrie și să citească sau care au regresat până la notele de 1, 2, 3.
    O cercetare măcar de natură sociologică, dacă nu administrativă, ar revela surprize neașteptate. Acest lucru, în condițiile în care, în țară, sunt inspectorate școlare care au secretizat numele profesorilor care au obținut gradații de merit, spre deosebire de altele care au prezentat în mod transparent rezultatele acestor concursuri.

  5. Problema burselor de merit, asa cum a fost ea reglementata (prost) in legea 198/2023 si apoi in metodologia aprobata prin ordin de ministru e una din bombele cu ceas prezente in prevederile legii 198/2023. Desi asupra acestei probleme au fost numeroase semnale trase inca din perioada dezbaterilor privind legea si apoi cele prinvind adoptarea metodologiei, decidentii au stat ca strutul punand capul in nisip.
    Dar ce sa ne asteptam de la doamna Deca, care nu accepta criticile sau sugestiile (îi strica ziua si atuncii trepadusii din minister le sterg). Doamna Deca, de acord cu stergerea injuriilor si atacurilor la persoana, dar tineti totusi cont de sugestii si critici, ele sunt constructive !!!

    Problema burselor de merit nu se va rezolva prin modificarea metodologiei, ci a legii (prin OUG sau initiativa parlamentara).
    Modificarea metodologiei poate rezolva doar situatia burselor de merit acordate pentru medii sub nota 5, luand in considerare media de absolvire a clasei a VIII-a, dar nu va rezolva problema de fond. Introducerea in lege a formularii minim 30% din elevii unei clase este problema.Textul legii este cauza problemei. Initiativa a apartinut tot celro din minister. Acum isi dau seama ca ceva nu e in regula, dar lucrul acesta trebuia sesizat inca din procesul de redactare a proiectului de lege, in timpul dezbaterilor parlamentare, inclusiv cele din comisii (au existat ele cu adevarat, sau votam fara sa stim ce votam !?)
    Pentru rezolvarea problemei intr-un mod corect, nu populist, decidentii trebuie sa isi puna intrebarea: ce insemana bursa de merit, ce insemana un elev merituos etc? Este procentul de 30% unul corect ? Dupa parearea mea este unul exagerat. Dupa aceea , solutia formulata cat mai corect din punct de vedere juridic.
    Mi-e teama insa, ca solutia va fi una de tip hei rupist, doar prin modificarea metodologiei si intrand in contradictie cu prevederile legii.
    Dar asta e ceva obisnuit in cazul ministerului. Prin ordin de ministru nu poti modifica o lege sau adauga la lege !!! Si totusi….
    Un singur exemplu:
    Legea 198/2023 , prin art.128 alin 2(g) se stabileste compinenta consiliilor de administratie in cazul învatamantului exclusiv tehnologic. Potrivit acestor prevederi, in CA nu este mentionata prezenta unui reprezentant al elevilor.
    Metodologia privind organizarea si functionarea CA, aprobata pron OM 6223/4 septembrie 2023, prin art. 4 alin 2 (d) introduce un reprezentant al elevilor, dar doar curol de observator. Cum prevederile legii stabilesc clar ce inseamna invatamant gimnazial, liceal etc, acest reprezentant al elevilor isi justifica prezenta prin coroborarea cu prevederile altor articole ale legii si cu drept de vot. Altfel apare o situatie de discriminare in raport cu elevii din inavatamantul liceal / postliceal, unde reperezentantul elevilor are drept de vor, dara are 18 ani. Daca legea ar fi operat aceasta discriminare (intre elevi ce se incadreaza la aceeasi categorie de varsta si nu numai) , prevederile respective ar fi fost neconstitutionale.

    Din pacate, bombe cu ceas ( si mult mai grave) mai sunt…. Asa se intampla cand o lege (propusa cu bune intentii) e redactata neprofesionist , cu forte proprii , fara implicarea specialistilor adevarati in educatie si in drept, dar cu implicarea a tot felul de ong-uri fara o expertiza reala (vezi observatiile facute de Consiliul legislativ sau de catre Ministerul Justitiei !!! ).

    1. Media minima pt bursa de merit trebuia sa fie minim 8. Anul asta mi se pare o mare bataie de joc fata de elevii care s au chinuit sa invete si sa obtina medii mari la toate materiile. Cel putin 8, ma repet. (Ex.: fiul meu a luat 9.67 medie generala si 7.77 medie de admitere)Nu mai vb de anii anteriori in care tot medii generale de peste 9 a luat.Oricum ajuns la liceu, tot a reusit sa ajunga iar primul pe clasa si sunt mama singura cu 2 copii. Copilul obtinand note mari pe barba lui si fara meditatii)
      Aberand mi se pare si faptul ca un elev poate fi admis in liceu sau scoala profesionala cu media 2.
      E o rusine.
      Cel putin media 5 de trecere era si este firesc ca sa poti intra la un liceu sau o s. profesionala
      Dar promovam prostia. Cu siguranta ministerul educatiei nu promoveaza invatamantul ci lenea. la’s ca merge si cu note mici.
      Nu exista departajare intre invatamantul de calitate si cel mediocru

  6. duamna are un doctorat in stiinte politice 🙄. SI studii la universitatea maritima
    din 2015 lucrează la strategia nationala „Romania zdruncinata„ SI este platita din impozitele noastre inclusiv ale amarâtilor plati cu minimul pe economie.. SI uitati va de catastrofa de lege a scos. eu nu stiu cate ore are la catedra sau daca a avut vreodată treaba cu educatia . da e sefa peste corabia asta numită educatie . e ditamai sandramaua .
    marina , constanta , studii politice , ministerul educației 😳 ..

  7. Normele alea metodologice or să o corecteze și pe asta? Nici vorbă! Ea va continua din greșeală în greșeală spre victoria finală, anume, să termine ce a început abramburica, adică să termine educația! Cine să se atingă de ea dacă e protejata lui Iohannis?

  8. Bai nene, e chiar asa de greu sa-si dea seama doamna deca(nu-i pot scrie numele cu majuscule, nu merita) ca tot scandalul acordarii burselor de merit a plecat de la discriminarea celor de clasa a IXa? Daca criterilul acordarii burselor de merit era uniform(media din anul anterior) nu cred ca se mai ajungea la aceste discutii!
    PS:
    1.Daca se vrea ca pentru elevii de clasa a IX a sa se acorde bursa de merit pe baza mediei de la Evaluarea Nationala, propun ca in clasa a VIII a sa se studieze doar limba romana si matematica si atat!
    2.Pe data de 09.11.2023, CNCD dezbate dosarul 614/2023 constituit in urma petitiei adresata de subsemnatul, avand ca obiect discriminarea elevilor de clasa a IX a fata de elevii din ceilalti ani in ceea ce priveste criteriul de acordare a burselor de merit!

    1. Aceasta discriminare facuta elevilor de a 9 a s a intors ca un bumerang impotriva ministerului. S au facut de rasul lumii! Nu s ar fi ajuns situatiile penibile de acordare burse merit pt elevii cu note intre 1 si 6 daca criteriul era ca si pt celelalte clase, media ultimului an de studiu. Sa speram ca vor avea de platit in urma demersului dvs laudabil. Macar atat, ca dreptate nu vor face… asteptari zero de la asemenea capetenii din fruntea ME.

  9. Cum veți explica doamna ministru unui elev care a terminat clasa a VIII-a cu media 9.93, că din păcate, anul acesta, în clasa a IX-a nu va beneficia de bursă de merit fiindcă nu se încadrează în cei 30% din clasă?
    Așa considerați dumneavoastră să încurajati performanța? Să vă fie rușine!

  10. Eu cred că elevii erau mai motivați să învețe dacă se intra la liceu cu media de admitere, minim 5! Restul, puteau să urmeze cursurile claselor de profesională!
    Nu ne mai confruntam acum cu aceste situații aberante, care puteau fi ușor prevăzute, deoarece se cunoșteau mediile de admitere în licee!

  11. Recomand reevaluarea acordarii burselor in special pt cei de cls a IX a, ei sunt evaluati cu o alta masura.
    Au invatat si in clasa a VIII a, pe rupte unii, si li se ia in calcul la bursa doar media de la EN.
    Va reamintesc stimabila dna…Deca…ca nu au invatat doar romana si matematica in clasa a VIII a, ei nu au neglijat nicio materie…dar dvs…ii nedreptatiti pe cei de la 9.49 in jos la EN.,dar care au avut media cls a VIII a, 9.98….9.87…sau chiar 10 unii.
    Ii puteti privi pe acesti copii???
    Aveti vreun raspuns pt ei??
    Ei nu au fost superficiali….si nu au nedreptatit pe cei de la catedra daca nu erau de romana sau mate, pe motiv ca materia lor nu ar conta…..dvs…in schimb….ii UMILITI.
    Ar trebuie sa va ganditi mai bine tinand cont ca semnale au fost nenumarate.
    V-as spune sa va fie RUSINE….dar ma tem.ca nu stiti ce e aia….dvs stiti doar sa UMILITI.

    CONSULTATI-VA cu persoane competente daca nu sunteti capabila in a lua o decizie….sau….ascultati VOCEA PARINTILOR dar mai ales pe cea a elevilor – a elevilor cu adevarat merituosi.

    Reevaluati-decizia…si zaboviti mai mult asupra elevilor cu medii de cel putin 9.00.

    1. Am semnalat și eu această discriminare prin care se dezapreciază efortul depus în clasa aVIII-a la celelalte materii , care nu sunt nici ele ușoare( istorie , geografie , biologie , chimie , fizică, etc). Fica mea a fost bursieră toți cei patru ani de gimnaziu , la o școală de prestigiu .Media a fost obținută depunând efort la toate materiile , nu doar la matematică și la limba română.Exact așa ca și la toate celelalte nivele de studii ,fie gimnaziu , fie liceu.Mi se pare o discriminare grosolană să nu le fie recunoscute meritele . Dacă la toate clasele se i-au în considerare media anului precedent , vă rog doamna ministru să îi explicați personal fetiței mele de ce orele petrecute de ea în fața manualelor , hărților , proiectelor nu au nicio valoare.Acjm e momentul să le arătați că și cei mari pot greși dar se pot corecta. Deși ea deja și-a pierdut încrederea în tot ce înseamnă sistem educațional. Nu mai am cu ce o stimula pe parcursul acestui ab , din cauza dezamăgiŕii și neîncrederii. Când un copil până acum bursier îți spune ,, n-are rost mami , că la anul iar o să vină cu ceva lege ca să nu avem dreptul.Explicați dumneavoastră doamba Deca și dumbeavoastră domnule Johannis

  12. Copii de la ciclul primar,cu premiul I la concursurile incluse pe listele Ministerului Educației de ce nu au dreptul la bursa de merit? Au stat și au învățat,nu au ieșit la joaca ca alții,sa se bucure de copilărie. Colegi lor de la gimnaziu,cu medii sub 5 au dreptul,dar ei nu…bravo. Sunt egali la toate că na…doar sunt elevi în aceeași școală,dar la burse nu mai sunt…Felicitări d-na ministru.

  13. Este un circ sub orice critica noua metodologie a incadrarii elevilor pt bursele “de merit”! Campeanu a urcat baremul de la 8.50 la 9 50 si Ligia Deca a dat cu el de pamant cu cei 30%! Mii de copii cu mediile intre 9-9.50 NU primesc burse de merit, dar ii vad pe cei cu 5-6 ca se incadreaza fara probleme. De cei cu medii sub 5 nici nu mai pomenesc!

  14. Este o persoana care nu are ce cauta in fruntea ME. Intr-o tara normala cu o greva de asa mare amploare era trimisa la munca de jos. La noi PNL o promoveaza spre Parlamentul European. Vai de noi!!!

  15. Vrea la Parlamentul European!!! Vai de capul ei!!!??? Se intreaba cum ajung cu medii sub 5 la liceu? Pai cine a facut Legea Educatiei 198/2023?

      1. Doamne ajuta! Asta a fost calea sa scapam si de celelalte rebuturi de la carma educatiei. Un loc msi caldut fix inainte de alegeri. Eu o sprijin, ii fac si lobby, campanie, numai sa se duca…invartindu-se…Stau si ma intreb asa ca proasta cateodata…poate o sa radeti… Cat de fara coloana vertebrala sa fii sa vezi ca lumea te-ar scuipa intre ochi cu cea mai adanca flegma si tu sa te tii de acel scaun si cu dintii? Cat de proasta sa fii sa nu renunti la acel scaun daca te mai si stii competenta si nu ai nicio problema in a-ti gasi un job onorabil pe masura studiilor? O penibila mai mare n-am mai vazut…

  16. Tu, femeie! Tu crezi că oamenii într-o școală nu mai au nimic altceva de făcut decât să piardă vremea să tot refacă listele și dosarele pt bursă?!! Bine că e ilegal pt un diriginte să cunoască unde lucrează un părinte, dar să știm toată lista de concubini cu care o mămică a procreat cinci copii, nu mai e nici ilegal, nici imoral! Iar nu e lipsit de etică în capul tău ministerial să știe dirigintele câte pământuri are un părinte și salariile pe ultimele 12 luni..
    Serviciile sociale de la primării puteau să facă acest lucru mult mai bine.

    1. In nicio tara normala la cap, burse, ajutoare sociale si alte de genul nu trec prin mana personalului didactic. Avem dgaspc, avem departamente de social in primarii. ma mir cum de nu impartim si somaj si ajutor social si caldura. deja impartim si calculam burse de tot soiul,lapte si corn, rechizite, manuale, materiale de igiena etc. De cand a inceput anul scolar profesorii sunt secretari, contabili, casieri, soferii si paznicii sunt hamali sau soferi de tir cu marfa. Nimeni nu mai face DOAR ce are in atributii. Alergam prin materie, calculam burse in ora. Impartim burse in pauze, sunam parinti…calculam numar de plozi, cati tati cu care mama, care in concubinaj, care copil cu nume de mama,care de pe tata. Am aflat toata genealogia elevilor fara vrere, stam si analizam care are incredintarea copilului. Mama e cu alt tata, copilul pe alt nume, mama remaritata etc. O distractie…Mai ales la tara este ceva ..Aia se cotcaiesc intre ei mereu ..schimba mame, tati intre ei. Mai fac alti plozi. Un fel de Tanar si nelinistit rural si TOAAAAATEEEE acestea trebuie sa le stim,intelegem si aplicam noi la dosare de fel si fel de burse. Am obosit. Nu apuc nici baia…de un sandvis nu mai incape vorba. apa beau in ora drept scuza ca mi se usuca gura la predare. mai lasati ne, ne am saturat. mi e dor de orele in care veneam cu placere sa PREDAU.

  17. Si cei care iau bursa de merit cu medii de 5, 6…..????? Sunt copii cu medii de peste 9 care nu pot beneficia de bursa, in schimb beneficiaza cei cu medii de 5 si ceva doar pentru ca se incadreaza in cei 30 % din colectivul unei clase. Degeaba se modifica metodologia , daca nu se face cu simtul raspunderii si in folosul elevilor si al performantei.

    Si cum ramane cu copiii din ciclul primar, copii care obtin premiul I la concursurile incluse pe listele Ministerului Educatiei? De ce sunt discriminati fata de colegii lor din ciclul gimnazial?

  18. Când?

    După ce vor încasa 1000 euro un an?

    În August când au fost sesizate aceste aberații de ce nu răspundeai Deca la interpelări?

    Dar cei ce au avut 2 corigențe in anul școlar precedent si au promovat cu media anuală 5? (și acum au burse de merit)

    Neocomunism se numește ce faci Deca.
    Promovarea imposturii și încurajarea bullyingului asupra celor care chiar au merite reale.

    Deca, ai o singură variantă.
    DEMISIA de onoare( dacă ai așa ceva!

    P.S.
    Rog politrucii din Minister să NU ii citească acest comentariu Ligiei Deca. Să nu îi strice starea de bine.

  19. Uitati va cum incepe declaratia: ‘cazurile elevilor cu medii sub 5 care iau bursa de merit’ din gura unui ministru al educatiei!!!! Horror! Cum adica schimbata metodol in viitor? Acum si urgent!!!! S a facut o discriminare fara margini a elevilor de a 9 a si uitati unde s a ajuns! Un elev de 9.42 la evaluare nat si media 5-8 de 9.95 NU primeste bursa de merit! Asa ceva cred ca nu este posibil nicaieri in lumea asta…Dna ministru ati gresit grav, reparati nedreptatea si incurajati invatarea, asta este menirea ministerului! Pt toti ceilalti exista burse sociale sau pot exista burse pt evitarea abandonului, NU DE MERIT!

    1. Sunt mai mult decat sigura ca ….Deca….nu o sa priveasca nicio secunda la elevii cu cel putin media 9.
      O sa schimbe metodologia de acordare a burselor doar pt cei cu sub media 5 .

      Si vin cu intrebarea…..vor sustine acum profesorii elevii asa cum elevii i-au sustinut pe ei in greva??
      Tare ma tem…ca elevii BUNI vor fi UMILITI iarasi de aceasta entitate numita….ministru…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

„Din lipsă de educație, unii aleg repere toxice. Cei 500.000 de urmăritori ai ai lui Cumpănașu pe TikTok reprezintă o ușă închisă în nas și o ureche care nu a vrut să asculte” – Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor

Aparițiile lui Alexandru Cumpănașu în mediul online nu sunt o surpriză și nici numărul mare de fani pe care acesta îl are pe platforma TikTok, spune Rareș Voicu, președintele Consiliului…
Vezi articolul