Ministrul Educației le-a transmis profesorilor să își amintească de “vocație și tact pedagogic” zilele acestea, când majoritatea elevilor trec prin perioada de teze și teste de la finalul celui mai scurt semestru școlar. “Sunt convinsă că veți realiza evaluări prietenoase, pe care copiii să le înțeleagă și să le întâmpine cu seriozitate și confort”, a scris Monica Anisie, pe pagina sa de Facebook.
“După cum bine știți, anul școlar 2019-2020 are o altă structură față de anii anteriori. Semestrul I este de doar 15 săptămâni, cu toții fiind puși în situația de a ne replanifica activitățile, astfel încât să asigurăm un bun proces de predare-învățare-evaluare”, își începe ministrul apelul către cadrele didactice.
Mesajul integral al Ministrului Educației, Monica Anisie, publicat pe pagina sa de Facebook:
“Dragi colegi profesori,
După cum bine știți, anul școlar 2019-2020 are o altă structură față de anii anteriori. Semestrul I este de doar 15 săptămâni, cu toții fiind puși în situația de a ne replanifica activitățile, astfel încât să asigurăm un bun proces de predare-învățare-evaluare.
Astfel, aflându-ne în perioada susținerii tezelor, consecventă principiului pe care l-am expus în nenumărate rânduri, acela de a pune în centrul atenției ELEVUL, vă rog, să ne amintim cu toții că:
… emoțiile sunt parte din viața școlii și copiii învață aici să le gestioneze;
… tranzițiile (clasa a V-a, clasa a IX-a) reprezintă o etapă importantă în viața fiecărui copil, ce necesită un sprijin la începutul şcolarităţii, pentru a le putea îmbunătăţi şansele de reuşită;
… și, nu în ultimul rând, că la începutul de drum al formării noastre, am învățat că profesorul este definit de două trăsături fundamentale: vocație și tact pedagogic, puse în slujba elevilor.
Pentru toate acestea, dragi colegi, sunt convinsă că veți realiza evaluări prietenoase, pe care copiii să le înțeleagă și să le întâmpine cu seriozitate și confort.
Vă mulțumesc și vă asigur de întreaga mea considerație pentru întreaga dăruire.
Profesor Monica Cristina ANISIE
MINISTRU”
Postarea integrală:
Foto: Inquam Photos George Calin
4 comments
Ha ha
Să vina doamna ministru să-l cunoască și pe “domnul” nostru de matematică.
Care nu știe să existe și alte note în afară de 3 și 4.
E normal? asta poate însemna că domnul nu explică astfel încât să înțeleagă toți elevii; sau că le teste cu probleme de olimpiadă (dacă nu ești olimpic nu treci clasa); sau că scopul dumnealui este să-i umilească și să-i demoralizeze.
Exact ce s-ar astepta de la un profesor.
Ha ha
Sunt parinte.Vi se pare normal ca un elev de clasa a 12-a sa aiba ieri teza la biologie, materie de bac, azi la informatica si imediat in ora urmatoare dupa texa la informatica lucrare neanuntata la matematica?Intreb.
Mentionez ca domnul de matematica nu este deloc prietenos , multi copii au ajuns la psiholog din cauza notelor la matematica.
Consider că evaluarea trebuie făcută obiectiv,conform unor criterii,nu cu prietenie.Sunt un profesor tânăr,dar am avut parte de o educație serioasa bazata pe criterii clare,profesorii erau îndrumători,nu prieteni!!!
Indemn la profesionalism,pe noi nu ne-a tratat nimeni cu blândețe ,așa am ajuns OAMENI!
Umpleti cataloagele de 9 si 10….. sa ajunga la tot “boborul”….. Si la bacalaureat la fel….. Si apoi sa nu va aud ca va plangeti ca-i tara plina de analfabeti ajunsi prin toate posturile de indrumare si conducere!
Alo, madam’ ministru… ai carte, ai parte. N-ai carte sau nu poti….. n-ai parte!
Mai usor cu emotiile pe scari!