Ministrul Educației, despre profesorii care se pensionează: Au fost depuse 147 de cereri de pensionare, după 1 septembrie, în limita normalului

8.047 de vizualizări
Foto: Pexels.com
“În cadrul inspectoratelor școlare au fost depuse cereri de pensionare, după 1 septembrie, 147. Deci au fost 147 de cereri de pensionare, la nivel național, după data de 1 septembrie, pe diferite motive. Este în limita normalului, am mai avut astfel de situații și în alți ani”, a declarat ministrul Educației, la B1 TV. 

Monica Anisie a anunțat că “din datele care sunt în Edusal, adică programul de salarizare, există 27.000 de profesori cu vârste de peste 60 de ani, iar peste 65 de ani avem peste 8.000 de profesori. Nu 60.000 cât a fost în spațiul public”. 

“Cred că este momentul să îndemnăm la calm pe toată lumea, pentru că ne pregătim de începutul de an școlar și elevii au nevoie de sprijinul nostru emoțional”, a continuat ministrul.

Potrivit Institutului Național de Statistică (INS), în anul școlar 2018-2019 numărul cadrelor didactice în vârstă de 60 de ani și peste era de 18.103 persoane, din care 3.866 de 65 de ani și peste.

În învățământul preuniversitar sunt 220.000 de profesori, incluzând suplinitorii.

Photo by Oleg Magni from Pexels


1 comment
  1. Sa va fie rușine pentru comentarii, doamna ministru!
    Daca erau de pensionare, își depuneau dosarul cu câteva luni în urma, nu după 1 septembrie.
    Cat despre vârsta cadrelor didactice, de ce va interesează?
    Pentru ca dl Tătaru a spus ca ar trebui ca profii peste 60 ani sa predea doar online.
    Dar dvs ați fost împotriva.
    Urâți cadrele didactice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Universitatea Babeș-Bolyai va găzdui primul birou regional din România al EIT Digital – componenta pentru digitalizare a Institutului European de Inovare și Tehnologie

Universitatea Babeș-Bolyai va inaugura, miercuri, primul birou regional al EIT Digital, componenta pentru digitalizare a Institutului European de Inovare și Tehnologie (EIT), structură a Comisiei Europene, anunță instituția într-un comunicat…
Vezi articolul

Mandatele rectorilor să rămână de 4 ani și să fie luate în considerare și cele de până acum în calculul limitei maxime de două mandate – cererile Alianței organizațiilor studențești pentru proiectul Legii Învățământului Superior

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România anunță că “se opune inițiativei prelungirii mandatelor rectorilor și membrilor senatelor universităților de la 4 la 5 ani”, așa cum este propus în…
Vezi articolul

Ana Bulai, sociologul care a realizat studiul World Vision despre calitatea “mesei sănătoase” din școli: Sunt comunități unde parizerul reprezintă apogeul gătitului și cartoful prăjit – maximul de gust. Dacă România nu investește în acești copii, nu are de ce să-și mai facă planuri de viitor

Ana Bulai, sociologul care a coordonat studiul „Sunt hrăniți #destul copiii României? Masa la școală și masa acasă” a spus că „sunt o mulțime de comunități în care distanța socială…
Vezi articolul

Aritmetica ministrului Ligia Deca, în cazul toaletelor din curtea școlilor. Anul trecut erau 180 de școli cu latrină, anul acesta mai sunt 189, după ce în ultimul an pentru 62 de școli au fost construite WC-uri în interior. Explicația: „Școlile mai fuzionează sau se mai despart în funcție de nevoile locale”

Din 180 de școli cu toalete în curte cât erau în 2022 la începutul anului școlar, pentru 62 de școli s-au făcut lucrări ca să rămână fără latrină și au…
Vezi articolul