Ministrul Educației, despre profesorii care se pensionează: Au fost depuse 147 de cereri de pensionare, după 1 septembrie, în limita normalului

8.048 de vizualizări
Foto: Pexels.com
“În cadrul inspectoratelor școlare au fost depuse cereri de pensionare, după 1 septembrie, 147. Deci au fost 147 de cereri de pensionare, la nivel național, după data de 1 septembrie, pe diferite motive. Este în limita normalului, am mai avut astfel de situații și în alți ani”, a declarat ministrul Educației, la B1 TV. 

Monica Anisie a anunțat că “din datele care sunt în Edusal, adică programul de salarizare, există 27.000 de profesori cu vârste de peste 60 de ani, iar peste 65 de ani avem peste 8.000 de profesori. Nu 60.000 cât a fost în spațiul public”. 

“Cred că este momentul să îndemnăm la calm pe toată lumea, pentru că ne pregătim de începutul de an școlar și elevii au nevoie de sprijinul nostru emoțional”, a continuat ministrul.

Potrivit Institutului Național de Statistică (INS), în anul școlar 2018-2019 numărul cadrelor didactice în vârstă de 60 de ani și peste era de 18.103 persoane, din care 3.866 de 65 de ani și peste.

În învățământul preuniversitar sunt 220.000 de profesori, incluzând suplinitorii.

Photo by Oleg Magni from Pexels


1 comment
  1. Sa va fie rușine pentru comentarii, doamna ministru!
    Daca erau de pensionare, își depuneau dosarul cu câteva luni în urma, nu după 1 septembrie.
    Cat despre vârsta cadrelor didactice, de ce va interesează?
    Pentru ca dl Tătaru a spus ca ar trebui ca profii peste 60 ani sa predea doar online.
    Dar dvs ați fost împotriva.
    Urâți cadrele didactice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Lipsa de reacție a deputaților în privința prescrierii plagiatului în tezele de doctorat și în ceea ce privește mandatele rectorilor – criticată de Alianța organizațiilor studențești: “Inacceptabil și rușinos față de standardele” universitare

Deputații au manifestat o lipsă de reacție față de posibilitatea prescrierii plagiatului în tezele de doctorat, într-un termen de un an, lucru “inacceptabil și rușinos” și totodată “au oferit posibilitatea…
Vezi articolul

Studenții, cercetătorii și instituțiile, invitați de ambasada SUA în România să exploreze programele educaționale în Săptămâna Internațională a Educației, până pe 22 noiembrie

Ambasada Statelor Unite ale Americii (SUA) în România sărbătorește Săptămâna Internațională a Educației, în perioada 18-22 noiembrie. Tema din acest an, „Explore”, invită studenții, cercetătorii, instituțiile să exploreze oportunitățile de…
Vezi articolul

Anchetă a Inspectoratului Școlar Gorj la Colegiul Național “Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, după ce părinții au reclamat încălcarea regulamentului la proba de limba română a Evaluării Naționale / Elevii nu ar fi fost puși în bănci în ordine alfabetică, ci așa cum erau în clasă

Inspectoratul școlar din Gorj a deschis o anchetă la Colegiul Național “Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, cu privire la așezarea în bănci a elevilor de clasa a VIII-a, la proba…
Vezi articolul

Ligia Deca, după rezultatele PISA 2022 cu cel mai mare grad de analfabetism funcțional la Matematică: Trebuie să avem discuții cu universitățile, cu facultățile de matematică, cu specialiști în științele educației să înțelegem ce din pedagogia matematicii în România trebuie adaptat la cerințele testelor de tip PISA

Ligia Deca a declarat, imediat după anunțul rezultatelor la testarea PISA 2022, că vrea să convoace mai mulți specialiști și instituții pentru ca „să înțelegem ce din pedagogia matematicii în…
Vezi articolul