Ministrul Educației, despre introducerea testelor grilă la BAC și Evaluarea Națională 2020: Nici nu mă gândesc!

9.368 de vizualizări
Foto: Inquam Photos George Calin
“Având în vedere că am criticat vehement măsura testelor grilă la examene – și gândiți-vă la teste grilă la Limba română – nici nu mă gândesc”, a declarat noul ministru al Educației, întrebată dacă la Evaluarea Națională și la Bacalaureatul de anul acesta vor fi introduse subiecte de tip test grilă, așa cum lăsase de înțeles în vară fostul ministru Ecaterina Andronescu.

“Rămân modelele de subiecte care au fost publicate [modele care nu conțin teste grilă și care au fost publicate vineri, 1 noiembrie – n.red]. Nu luăm decizii peste noapte, așa cum spunea și premierul, nu schimbăm regulile în timpul jocului”, a anunțat Monica Anisie, în cadrul conferinței de preluare a mandatului de ministru al Educației.

În ceea ce privește evaluarea de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, Anisie a anunțat că decizia sa este de a digitaliza aceste evaluări, pentru a reduce birocrația.

Potrivit surselor Edupedu.ro, este vorba despre realizarea unor fișe de feedback personalizat pentru fiecare elev, cu puncte tari și puncte slabe, așa cum reies în urma evaluării, arătând ce știe și ce nu știe elevul, pe baza competențelor evaluate.

Concret, după evaluarea copiilor și introducerea codurilor în aplicația electronică – codurile sunt aferente răspunsurilor elevilor la fiecare întrebare -, sistemul electronic va furniza fiecărui profesor și învățător un document pentru fiecare elev, un prim pas în personalizarea învățării. Profesorul poate completa acest document cu observațiile sale din cunoașterea directă a elevului, iar documentul trebuie mai departe să fie prezentat fiecărui părinte, pentru a ști care sunt lacunele copilului.

 

 


1 comment
  1. Va rog invatati copii tot ce trebuie sa invete in scoli ,cum am invatat acum 45 de ani. Aduceti manulele care trebuie si pastrati conduita de atunci pentru a fi ctoti multumiti de rezultate. Generatia aceia a dat mai multi elevi capabili decat cei cei care apar acum. Nu mai schimbati ce ati primit de la stramosi doar pentru a fi evidentiati in ziare. Atunci se invata si ne aducem aminte si astazi. Va rog frumos si va multumesc daca intelegeti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Psihologul educațional Dacian Dolean, specializat în dezvoltarea limbajului și a alfabetizării timpurii: În România, statutul socio-economic are un efect direct asupra alfabetizării, dincolo de abilitățile cognitive sau lingvistice

Statutul socio-economic al copiilor din România le afectează direct gradul de alfabetizare, abilitările cognitive și dezvoltarea limbajului, avertizează Dacian Dolean, psiholog educațional, specializat în dezvoltarea limbajului și a alfabetizării timpurii,…
Vezi articolul

Ligia Deca, despre noile teste anuale de alfabetizare funcțională: Vom avea informația încă din școala primară și gimnazială în fiecare an, cât să facem intervențiile necesare, să nu mai avem 40% dintre elevi care nu sunt la nivelul funcțional pentru PISA / Ministerul pe care-l conduce are aceste date din 2012 și niciodată nu le-a folosit

Testarea anuală a „alfabetizării funcționale” a elevilor este prevăzută în proiectul legii învățământului, varianta Deca, iar rezultatele la aceste testări nu vor fi folosite pentru a pune note în catalog,…
Vezi articolul

Testarea cu teste rapide antigen clasice rămâne o opțiune pentru copiii care merg la școală / Astăzi sau mâine va fi redactată forma finală a ordinului comun cu Ministerul Educației – ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă

Testarea cu teste rapide antigen clasice, prin exudat nazofaringian, rămâne o opțiune pentru copiii care merg la școală, iar în cazul testelor din salivă, „rezultatul pozitiv al unui test în…
Vezi articolul