Ministrul Educației: Dacă părinții nu-și dau acordul pentru testare, elevii cu simptome vor sta acasă 14 zile

23.518 vizualizări
Foto: © Visoot Uthairam | Dreamstime.com
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți că elevii care au simptome și care nu pot fi testați, pentru că părinții nu și-au dat acordul, vor rămâne acasă pentru 14 zile, subliniind, din nou, că formularul de consimțământ nu este obligatoriu, notează G4Media.ro.

„Formularul nu este obligatoriu, formularul vizează exclusiv elevii care, din păcate, ar putea prezenta simptome și doar în cazul în care acele simptome sunt confirmate, deci elevul este confirmat ca fiind pozitiv, acel formular de testare vizează și părinții contacților direcți ai respectivilor elevi”, a declarat Sorin Cîmpeanu într-o intervenție la Digi 24.

Dacă părintele își dă acordul, elevul poate fi testat fie în școală, acolo unde există cabinet medical, fie de către DSP.

Citește mai mult pe G4Media.ro

Photo 196427383 © Visoot UthairamDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educația din România și, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro își poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


8 comments
  1. Vreau sa inteleg. Va rog ajutati-ma. L-am auzit pe acest ministru declarand ca, daca un copil stranuta sau tuseste (deci DOAR un stranut sau o tuse), este izolat si apoi testat daca este acordul parintelui. Un stranut inseamna simptom covid? O tuse e simptom covid? Un stranut sau o simpla tuse nu reprezinta simptom la nicio boala. In baza la ce izoleaza copilul intr-o sala, unde e posibil chiar sa intre in contact cu alti copii care chiar sunt pozitivi? In baza la care lege il pune in pericol real?

  2. Au distrus deja o generatie ,iar acum se razbuna pe cei cate nu vor sa semneze acest formular…
    Dar o sa vedeti ca nu le iese miscarea…astia de la Ministerul Educatiei sa-si faca o injectie in cap

  3. Este strigător la cer. Ma aștept ca, mâine, sa spună ca elevii și căror părinți nu si_au dat acordul, nu vor mai fi primiți în scoli. Nu este răzbunare, este amenințare. Sa spună acest individ unde este păstrată, cel puțin distanta minima între copii, nu mai vorbesc despre dezinfectant și alte cele, Dumnezeu știe dacă or exista. Școală este lagăr, penitenciar. Noi nu știm în ce condiții sunt ținuți copiii.

  4. Exact daca Ministerul Educatiei vrea lucrul ăsta si eu ca parinte vreau ca in astea 14 zile sa invete on line.Adica avem numai obligatii,drepturi nu mai avem.
    Mi se pare o razbunare ca unii dintre noi nu vrem sa ne testam copiii .
    Unde e gripa sau banala raceala din alti ani…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Federația Părinților cere public ministrului Educației să prezinte școlile cu clase supra-aglomerate care încalcă legea numărului maxim de elevi, după ce nu a primit niciun răspuns timp de peste o lună: Tăcerea reprezintă un refuz tacit de a dispune măsurile

„Să ne comunicați dacă ați sesizat organele de cercetare penală, conform obligațiilor legale, precum și autoritățile implicate în activitate de evaluare și acreditare a acelor unități de învățământ care încalcă…
Vezi articolul

Reprezentanții studenților, elevilor și tinerilor din România, despre gestionarea tragediei din Caracal: Este o instituționalizare a neîncrederii față de copiii și femeile agresate

Reprezentanții tinerilor, studenților și elevilor din România au reacționat la modul dezastruos în care autoritățile române au gestionat cazul crimelor din Caracal. „Avem de-a face cu o instituționalizare a neîncrederii…
Vezi articolul

A murit Michael Shafir, membru în Consiliul Științific al Institutului „Elie Wiesel”, unul dintre cei mai mari specialiști în antisemitism și Holocaust din Europa Centrală și de Est

Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” anunță că, miercuri dimineață, a încetat din viață prof. univ. emerit Michael Shafir, potrivit G4Media.ro. „Om de o cultură incomensurabilă și cu…
Vezi articolul

Sorin Costreie, consilier guvernamental, despre finanțarea studenților în străinătate: Avem programe gen prima casă, de ce nu am avea și prima universitate? / Exodul creierelor n-ar trebui să ne sperie mai mult decât impostura masivă de „acasă”

Consilierul guvernamental Sorin Costreie a declarat pentru Edupedu.ro despre dezbaterile pe marginea propunerii colegei sale de Cancelarie Mara Mareș (ca tinerii români să primească subvenții de la stat pentru studiile…
Vezi articolul