Ministrul Educației: Dacă noi vom continua acest proces de predare și examinare online fără să fim pregătiți, fără să avem platforme de evaluare securizate, nu vom face altceva decât să încurajăm frauda de la vârste fragede / După această perioadă lucrurile vor merge mult mai mult către predarea online

11.950 de vizualizări
Foto: gov.ro
“Dacă noi vom continua acest proces de predare şi examinare online fără să fim pregătiţi asta însemnând fără să avem profesori pregătiţi, fără să avem acces generalizat la internet şi echipamente, fără să avem aceste platforme de evaluare securizate nu vom face altceva decât să încurajăm frauda de la vârste fragede”, a declarat la Digi24 ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, citat de news.ro.

Cîmpeanu afirmă că ministerul intenţionează accesarea, prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, a unor fonduri pentru digitalizarea sistemului de educaţie, inclusiv pentru achiziţionarea de platforme securizate pentru evaluarea online.

“Dacă nu există un mijloc prin care tu, ca examinator, poţi să te asiguri că cel care-ţi oferă răspunsurile este cel care trebuie să-ţi ofere răspunsurile sigur că va exista această tentaţie a unui mic ajutor, de multe ori. (…)

Dacă noi vom continua acest proces de predare şi examinare online fără să fim pregătiţi, asta însemnând fără să avem profesori pregătiţi, fără să avem acces generalizat la internet şi echipamente, fără să avem aceste platforme de evaluare securizate, nu vom face altceva decât să încurajăm frauda de la vârste fragede, or lucrul ăsta nu-l doreşte nimeni.

Tocmai de asta învăţământul online a fost o modalitate de compromis aplicată într-un moment în care am avut nevoie de el ca să nu blocăm sistemul de educaţie, dar trebuie să înţelegem că nu am fost pregătiţi, nici noi, nici sistemele de educaţie din alte state”, a declarat ministrul Educaţiei. 

„După această perioadă de criză lucrurile vor merge mult mai mult către predarea online, că vrem sau că nu vrem”, a explicat ministrul.

Articolul integral poate fi citit aici

Foto: gov.ro


2 comments
  1. Și cine trebuia să asigure accesul școlilor la platforme securizate? Vă dați seama câte n-a făcut ministerul?

  2. Abia astept sa vad cum il vor impiedica acele platforma pe parintele de alaturi sa sufle sau elevul sa aiba Discordul deschis sub birou. 🙂 Mai trebuie umblat si in alta parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Rectorul Universității de Medicină din Târgu Mureș: Metodologia de admitere la facultate “trebuie să rămână așa cum este”; certificatul de la BAC ce atestă nivelul de competență lingvistică în română “nu întotdeauna este dublat și de o situație reală”

Metodologia stabilită de Ministerul Educației pentru admiterea la studii universitare “trebuie să rămână așa cum este, pentru că ordinul de ministru care aprobă metodologia nu este imperativ pentru universități, ci…
Vezi articolul

Profesoară, despre echipamentele pentru testarea standardizată: Nu am cum să furnizez echipamente și conexiune pentru toți elevii / Directorul companiei care deține platforma: Să-i roage pe copii să vină cu telefonul propriu / Ministrul Cîmpeanu spunea recent că “ne-am asigurat că toți acești elevi vor avea acces la aceste dispozitive electronice”

O profesoară a semnalat că în școala în care predă nu există echipamente pentru toți elevii care vor susține testarea standardizată, deși ministrul Educației a declarat săptămâna aceasta la TVR…
Vezi articolul
Noul program Erasmus+ pentru 2021-2027

LISTĂ Cele 104 școli câștigătoare ale Concursului „Școala europeană” au fost anunțate de Ministerul Educației / Trei școli obțin pentru a șaptea oară certificatul, 20 nu s-au calificat – rezultatele finale

Rezultatele finale de la concursul național pentru obținerea certificatului „Școala Europeană” au fost publicate de Ministerul Educației vineri, 19 iulie. 104 școli sunt câștigătoare și 20 nu s-au calificat pentru…
Vezi articolul