Ministrul Educației anunță că va ține cont de scenariul privind descentralizarea deciziei de deschidere a școlilor în funcție de rata incidenței de COVID-19 la nivel local, propus de Consiliul Național al Elevilor

5.547 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunță că va ține cont de scenariul privind descentralizarea deciziei de deschidere a școlilor în funcție de rata incidenței de COVID-19 la nivel local, propus de Consiliul Național al Elevilor. Declarația a fost făcută la Antena3. Cîmpeanu a spus că va lua în calcul toate scenariile pe care le va despinde din discuțiile cu partenerii sociali și cu autoritățile sanitare.

Moderatoarea emisiunii l-a întrebat pe Cîmpeanu dacă va ține cont de ceea ce au cerut cei din Consiliul Național al Elevilor, ca această redeschidere a școlilor să se facă în mod descentralizat, în localitățile în care nu există o raportare mare a numărului de cazuri să se facă acolo redeschiderea școlilor?

Voi ține cont de orice scenariu care va rezulta în urma analizei pe care o voi face începând cu jumătatea lunii ianuarie, inclusiv de scenariu la care faceți referire dumneavoastră”, a răspuns Cîmpeanu.

Reamintim că luni, 4 ianuarie, Consiliul Național al Elevilor a cerut oficial Ministerului Educației să descentralizeze decizia privind deschiderea școlilor, în funcție de rata incidenței de COVID-19 la nivel local. Solicitarea vine în contextul în care noul Guvern nu a anunțat clar nici până acum care este modalitatea în care elevii vor învăța odată ce vacanța de iarnă se încheie.

Elevii avertizează că “este absolut imperioasă realizarea unei strategii fezabile de învățare remedială, pentru a garanta faptul că lacunele pe care mulți elevi le-au acumulat la începutul pandemiei și în perioada de învățare online din acest an școlar nu se vor acutiza, devenind imposibil de acoperit. În același timp, solicităm demararea discuțiilor privind organizarea examenelor naționale, pentru a avea mai multe scenarii pregătite, astfel încât acestea să poată fi derulate în siguranță”.

În intervenția de la Antena 3 Cîmpeanu a mai spus că a cerut în toate școlile și universitățile o raportare numerică cu privire la disponibilitatea de vaccinare a personalului din învăţamânt, de care va ține cont în decizia de deschidere a școlilor.

Sorin Cîmpeanu a enumerat și cei trei parametri pe care îi ia în calcul pentru redeschiderea școlilor: evoluția epidemiologică, campania de vaccinare și situația elevilor aflați în risc de încheiere a mediilor.

Foto: Pexels.com


1 comment
  1. În orice caz, Câmpeanu e om serios,raspunde diplomatic, nu îl vad facand poze cu elevii si batand palma cu ei, cum făcea Anisie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Scădere dramatică a concurenței la școlile militare postliceale de pe un an pe altul, atrage atenția Ministerul Apărării, confruntat și cu un val de demisii din armată în condiții de război la graniță. Soluția: școlarizarea de absolvenți de licee civile – proiect de OUG

În anul 2022, numărul tinerilor care s-au înscris pentru admiterea la școlile militare de subofițeri s-a redus aproape la jumătate față de anul 2021, potrivit profit.ro. Aceste informații se găsesc…
Vezi articolul

Ministrul Deca invocă posibilitatea ca legea salarizării să nu fie gata până la 1 ianuarie: “Trebuie să găsim o soluție chiar și pe actuala legislație, pentru ca profesorii să primească ceea ce li s-a promis” / În greva generală, guvernul a insistat că nu e posibilă creșterea salariilor cadrelor didactice fără Legea salarizării

“Chiar dacă noua lege a salarizării să zicem că nu este gata până la 1 ianuarie, (…) trebuie să găsim o soluție chiar și pe actuala legislație, pentru ca profesorii…
Vezi articolul

VIDEO Yuval Noah Harari, despre efectele războiului din Ucraina: E o situație de înarmare care poate scăpa de sub control / Banii care ar trebui să fie alocați pentru educație, pentru lupta împotriva schimbărilor climatice, acești bani se vor duce la tancuri, rachete, la finanțarea războaielor

După 1945, omenirea a trăit o epocă de pace la nivel global, cu câteva conflicte locale, dar reușind să evite până acum declanșarea unui nou război teritorial ca în trecut,…
Vezi articolul

BREAKING Directoarea Casei Corpului Didactic Bihor, Mioara Țigan, cercetată penal de DNA pentru suspiciuni de instigare la abuz în serviciu și fraudă la concursul de directori, a fost dată afară din funcție, a anunțat ministrul Cîmpeanu

Încetarea detașării pe funcție a directoarei Casei Corpului Didactic Bihor a fost semnată de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în timpul ședinței de guvern de miercuri, a anunțat acesta la briefingul…
Vezi articolul