Ministrul Educației anunță că va ține cont de scenariul privind descentralizarea deciziei de deschidere a școlilor în funcție de rata incidenței de COVID-19 la nivel local, propus de Consiliul Național al Elevilor

5.547 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunță că va ține cont de scenariul privind descentralizarea deciziei de deschidere a școlilor în funcție de rata incidenței de COVID-19 la nivel local, propus de Consiliul Național al Elevilor. Declarația a fost făcută la Antena3. Cîmpeanu a spus că va lua în calcul toate scenariile pe care le va despinde din discuțiile cu partenerii sociali și cu autoritățile sanitare.

Moderatoarea emisiunii l-a întrebat pe Cîmpeanu dacă va ține cont de ceea ce au cerut cei din Consiliul Național al Elevilor, ca această redeschidere a școlilor să se facă în mod descentralizat, în localitățile în care nu există o raportare mare a numărului de cazuri să se facă acolo redeschiderea școlilor?

Voi ține cont de orice scenariu care va rezulta în urma analizei pe care o voi face începând cu jumătatea lunii ianuarie, inclusiv de scenariu la care faceți referire dumneavoastră”, a răspuns Cîmpeanu.

Reamintim că luni, 4 ianuarie, Consiliul Național al Elevilor a cerut oficial Ministerului Educației să descentralizeze decizia privind deschiderea școlilor, în funcție de rata incidenței de COVID-19 la nivel local. Solicitarea vine în contextul în care noul Guvern nu a anunțat clar nici până acum care este modalitatea în care elevii vor învăța odată ce vacanța de iarnă se încheie.

Elevii avertizează că “este absolut imperioasă realizarea unei strategii fezabile de învățare remedială, pentru a garanta faptul că lacunele pe care mulți elevi le-au acumulat la începutul pandemiei și în perioada de învățare online din acest an școlar nu se vor acutiza, devenind imposibil de acoperit. În același timp, solicităm demararea discuțiilor privind organizarea examenelor naționale, pentru a avea mai multe scenarii pregătite, astfel încât acestea să poată fi derulate în siguranță”.

În intervenția de la Antena 3 Cîmpeanu a mai spus că a cerut în toate școlile și universitățile o raportare numerică cu privire la disponibilitatea de vaccinare a personalului din învăţamânt, de care va ține cont în decizia de deschidere a școlilor.

Sorin Cîmpeanu a enumerat și cei trei parametri pe care îi ia în calcul pentru redeschiderea școlilor: evoluția epidemiologică, campania de vaccinare și situația elevilor aflați în risc de încheiere a mediilor.

Foto: Pexels.com


1 comment
  1. În orice caz, Câmpeanu e om serios,raspunde diplomatic, nu îl vad facand poze cu elevii si batand palma cu ei, cum făcea Anisie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cenzură impusă părinților, acuzată la Școala Nicolae Titulescu din București: Instituția interzice “denigrarea” sa în presă și impune ca nemulțumirile să se “rezolve în interiorul școlii”. Directoarea: “Ne-am gândit că este bine”

O unitate de învățământ din București aplică o formă de cenzură părinților, prin contractul educațional folosit anul acesta: potrivit părintelui unui elev din cadrul Școlii Nicolae Titulescu din Sectorul 1,…
Vezi articolul

Cătălin Ciupală, profesor de matematică la Colegiul „Şaguna” din Braşov, analiză punct cu punct a rezultatelor simulării Evaluării Naționale: Anul trecut nivelul de dificultate al subiectului I era în jurul clasei a IV-a – a V-a, anul acesta exercițiile au fost un pic mai ridicate, astfel încât s-a trecut la nivel de clasă a VII-a – a VIII-a, într-un mod real / Intuiesc că mulți elevi au ghicit răspunsurile la testele grilă

Profesorul de matematică Cătălin Ciupală de la Colegiul Național „Andrei Şaguna” din Braşov spune despre rezultatele de la simularea Evaluării Naționale că a identificat cel puțin trei itemi unde elevii…
Vezi articolul

Caietul Alexandrei – liber la descărcat gratuit: fișe de lucru pentru copii cu cerințe speciale făcute de fetița de clasa a IV-a

“Caietul Alexandrei” este de astăzi disponibil gratuit pentru orice profesor care lucrează la clasă cu copii cu CES (cerințe educative speciale). Centruldeautism.ro a publicat fișele pe care le-a făcut o fetiță de numai…
Vezi articolul

Profesorul de urbanism Andrei Mitrea de la Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu”, pus sub supraveghere de Comisia de Etică, după acuzațiile de remarci sexuale la cursuri: Nu mai este titular pe disciplină, nu mai are voie să intre singur la atelierele cu studenții

Profesorul Andrei Mitrea de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” (UAUIM) din București a fost plasat sub supravegherea Comisiei de Etică a universității după acuzațiile aduse privind remarcile…
Vezi articolul