Ministrul Educației anunță că Premierul i-a cerut să găsească soluții pentru extinderea semnificativă a asigurării unei mese în școală

577 de vizualizări
O elevă mănâncă masa caldă primită în fiecare zi prin Programul “Pâine și Mâine” / Foto: World Vision România
Ministrului Educației i s-a cerut să extindă programul pilot masă caldă în școli, care în prezent se desfășoară în 150 de creșe, grădinișe și școli din țară, a spus la Realitatea Tv, Sorin Cîmpeanu.

În prezent, programul pilot “Masă caldă” se aplică în 150 de creșe, grădinițe și școli din țară, după ce Guvernul a alocat în februarie 66 de milioane de lei din fondul de rezervă. Acum, premierul și-ar dori să extindă și mai mult programul pilot, după spusele ministrul Educației.  

“Generalizarea unei mese în școală este un lucru necesar. Premierul Nicolae Ciuca ne-a cerut, mi-a cerut să găsesc soluții pentru extinderea semnificativă a asigurării unei mese în școală. Deci ăsta este un lucru important,” a spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

Pentru semestrul trecut, Guvernul a aprobat o finanțare de 46,4 milioane de lei pentru acest program.

Până acum peste 68.000 de preșcolari și elevi ar trebui să beneficieze de acest program, potrivit Guvernului.

Informații de context

Potrivit unei analize Edupedu.ro din august 2021, implementarea programului s-a făcut în localități cu primari PNL. 54% dintre școlile care au fost incluse în acest program-pilot sunt în localități în care primarii sunt de la PNL, în timp ce 31% sunt școli din localități conduse de primari ai Partidului Social Democrat. Cei de la UDMR și PMP au fiecare câte 6 școli în localități conduse de primarii lor. USR-PLUS are doar 2 școli în două localități în care edilii reprezintă acest partid.

Reamintim că Programul Masa caldă în şcoli a fost înfiinţat în perioada Guvernului Cioloş, în 2016, acesta fiind pilotat pe 50 de şcoli. Următorul Guvern, Grindeanu, a decis continuarea programului pilot tot în 50 de şcoli, după care a urmat o decizie similară şi a Guvernului Dăncilă. Acesta din urmă a adoptat şi publicat în Monitorul Oficial cu întârziere de un semestru normele de aplicare, astfel că în multe şcoli autoritățile locale, responsabile de aplicarea programului, nu au derulat procedurile de implementare, după cum Edupedu.ro a scris la acea vreme.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesoara cu mesaje antivaccin din Botoșani, care spunea elevilor de clasa a VII-a că „am ajuns exact ca la Auschwitz, dacă te duci în spital nu mai ieși viu de acolo, exact ca la un abator”, a fost sancționată cu diminuarea salariului timp de 6 luni

Doina Amarandei, profesoara de muzică de la mai multe școli din județul Botoșani, care le spunea elevilor săi tot felul de mesaje antivacciniste și teorii ale conspirației, va primi salariul…
Vezi articolul

Închisoare cu suspendare pentru o educatoare violentă din Argeș care a lovit mai mulți copii. Pe unul l-a trântit de oliță până când a spart olița, altuia i-a dat o palmă și nasul a început să sângereze. Alt copil a fost făcut „nesimțit”. Este retrasă de la catedră în timpul controlului judiciar. Decizia poate fi atacată

O educatoare din județul Argeș a primit trei ani de închisoare cu suspendare, după ce a lovit mai mulți copii, potrivit unei decizii a Judecătoriei din Pitești. Decizia nu este…
Vezi articolul