Ministrul Educației anunță că a fost demisă directoarea care i-a luat apărarea profesorului din Neamț care a cerut poze nud unei eleve: ”Am toleranță zero pentru aceste lucruri. Este inadmisibil să învinovățești un elev”

17.486 de vizualizări
Foto: gov.ro
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marți seară, la Digi24, că directoarea care i-a luat apărarea profesorului din Neamț care a cerut poze nud unei eleve a fost demisă, potrivit G4Media.ro.

”Am toleranță zero pentru aceste lucruri. Este inadmisibil să învinovățești un elev”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Un profesor de la un liceu din Piatra Neamț a cerut unei eleve fotografii nud, iar când a fost reclamat la directoare a început să insulte eleva, după care “au urmat intimidările”, arată Rise Project într-un material pe această temă, publicat pe Facebook. Directoarea adjunctă crede că incidentul nu ar fi problema școlii și este citată spunând că profilul mecanică, urmat de elevă, nu ar fi potrivit pentru aceasta.

Citește mai mult pe G4Media.ro


6 comments
  1. E tipic pentru toți profesorii din România să se unească și să ia partea profesorilor agresori sexuali care folosesc statutul lor special pentru a hărțui sexual eleve și a bate copiii. Până cand nu se va introduce pedeapsa cu moartea pentru tot colectivul profesoral in școlile unde se întâmplă asemenea fapte, nu se vor opri.

  2. Sunt perfect de acord cu antevorbitorul meu. Este necesar o ancheta corecta a celor intamplate. Sa se constate ca este chiar adevarat in primul rand ceea ce reclama eleva este adevarat(caci am mai intalnit astfel de reclamatii dar fara o baza reala si nu se puteau proba faptele, facute de eleve despre profesori mai exigenti si la care erau corigenti) si in al doilea rand daca cele spuse atat de dir adj cat si de profesor sunt reale. De ce mereu are dreptate elevul? Oare profesorul nu are dreptate? Mereu prima obtiune este “elevul are dreptate” . Niciodata nu se ia on considerare si prezumtia de nevinovatie a profesorului. Toate notele care vin cu privire la cazuri de indisciplina , mereu e vina profesorului, elevul nu are nici o vina e un sfant. Mereu se da inainte cu lipsa de discernamant sau varsta elevului ca e minor. Prostiile se fac de copii, fara sa isi dea seama ce e corect sau nu , pana la varsta de 3 ani in rest este cu discermamant. Sa nu mai tina domnii psihologi atat parte elevului ca nu este chiar asa de fragil. Tot ce face cu discernamant

  3. Daca un major (fie el și profesor) agresează un alt major, mai ales căsătorită și cu copil , in afara serviciului, pe site-uri de socializare, este treaba Politiei, nu a directoarei adjuncte a scolii.

  4. Asta este clasa politica din Romania, au cercetat macar cine era acea eleva, poate era vreo boarfa, dar rapid ca sa dam bine pac destituim pe cineva

  5. In asemenea probleme delicate, e bine ca demiterea sa fie rezultatul unei anchete serioase facuta de cei abilitati.
    Daca profesorul sau directoarea respectiva merg in instanță si câștiga, plătește Cimpeanu din buzunarul propriu despagubirile ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Concurs pentru școli, lansat de Asociația de Literație: formare gratuită a profesorilor, cu strategii de predare astfel încât elevii să înțeleagă ce citesc și sarcinile pe care le primesc

Asociația Română de Literație a lansat competiția “Citesc pentru a învăța”, prin care 10 școli gimnaziale care se înscriu în concurs pot să câștige formarea gratuită a profesorilor de toate…
Vezi articolul

Bătaie de joc la adresa profesorilor și elevilor, din partea Ministerului Educației. Instituția le-a cerut cadrelor didactice să facă reperele metodologice pentru clasa a XI-a, pentru peste 80 de discipline, în doar 10 zile lucrătoare, în plină vacanță – document

Profesorii din grupurile de lucru pentru elaborarea/revizuirea curriculumului pentru disciplinele/ domeniile de studiu obligatorii din învățământul liceal și pentru calificările/domeniile de pregătire profesională pentru care se școlarizează prin învățământul profesional…
Vezi articolul

Subiecte și bareme Olimpiada de Limba engleză 2024 – etapa județeană. Descarcă ce au primit elevii de clasele VII-XII la proba scrisă de sâmbătă, 16 martie / Rezultatele inițiale publicate de mai multe centre de concurs și model de cerere pentru contestație

Subiectele și baremele de corectare de la etapa județeană a olimpiadei de limba engleză (ONLE) 2024, organizată sâmbătă 16 martie, au fost obținute pe surse de Edupedu.ro. Documentele, care sunt…
Vezi articolul
Admitere la liceu 2020

Elevii de la liceele militare, excluși de la Concursul de Chimie „Petru Poni” 2024, dedicat liceelor vocaționale, printr-o adresă a secretarului de stat din Ministerul Educației Florian Lixandru

Elevii de la liceele vocaționale – profilul militar nu pot participa la Concursul Național de Chimie „Petru Poni” 2024 dedicat elevilor din învățământul vocațional, după ce au fost tăiați printr-o…
Vezi articolul