Organizarea Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație – care comasează IȘE și CNEE – a fost introdusă pe ordinea suplimentară a ședinței de guvern

4.622 de vizualizări
Monica Anisie / Foto: gov.ro
Ministrul Educației, Monica Anisie, a cerut introducerea pe ordinea suplimentară de zi a ședinței de guvern Hotărârea pentru organizarea Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație. Este vorba despre organizarea instituției care comasează Institutul de Științe ale Educației și Centrul de Evaluare și Examinare. Amintim că decizia de comasare a generat protestul cercetătorilor din cadrul IȘE, care au avertizat că își vor pierde astfel statutul și independența de cercetători și vor intra în logica ierarhiei administrative, periculoasă pentru cercetarea în educație.

În deschiderea ședinței de guvern de astăzi, 2 aprilie 2020, ministrul Educației a cerut și a primit aprobarea de a introduce pe ordinea discuțiilor HG de organizare a Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație.

Redăm discuțiile de la începutul ședinței, referitoare la acest subiect:

Monica Anisie: Vă rog să aprobați introducerea pe ordinea de zi suplimentară a proiectului de hotărâre privind organizarea și funcționarea Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație.

Ludovic Orban: În urma fuziunii celor două entități din subordinea Ministerului Educației.

Monica Anisie: Da. Este vorba despre comasarea dintre Institutul de Științe ale Educației și Centrul Național de Evaluare și Examinare.”

Citește și:

 


1 comment
  1. Da,mai urmeaza sa desfiinteze si alte institutii prin Nota telefonica(asa ca pe vremea lui Ceausescu)/Ce au incercat sa construeasca altii aceasta doamna strica.Ideea cu comasarea ISE a lansat-o imediat ce a fost numita ministru.Intreb de ce abia acum,in plina criza realizeaza comasarea.?Sa nu se comenteze,sa nu fie lumea atenta.Rai sfatuitori are d-na ministru sau a avut candva un conflict cu cineva de acolo?La femei se mai intampla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Hăncescu, FSLI: Este imposibil ca elevii de clasa VIII-a și clasa a XII-a să fie aduși la studiu în perioada 2-12 iunie și este un mare pericol să se dea examenele naționale. Un examen dat în condiții improprii nu va stabili o ierarhie corectă

Este imposibil ca elevii de clasa VIII-a și clasa a XII-a să fie aduși la studiu în perioada 2-12 iunie și de asemenea, iarăși este un mare pericol să se…
Vezi articolul

Diana Cătălina Popa, profesoară de română la Colegiul „Alecsandri” din Galați, după rezultatele de la simulare: E greu ca în clasa a VIII-a să reușim dintr-o dată să scriem corect și coerent în măsura în care nu am reușit ani întregi, iar principalul motiv este acela că nu citim

Rezultatele simulării Evaluării Naționale 2024 indică faptul că elevii de clasa a VIII-a au probleme la gramatică, de coerență și de exprimare, reiese din analiza făcută de trei profesori de…
Vezi articolul

DOCUMENT Sesiune de fotografiere în toate școlile din România, declanșată la cererea Ministerului Educației. Directorii au obligația să facă și să trimită o poză cu un afiș de proiect european lângă numele școlii

Școlile care au beneficiat de măști de la Ministerul Educației, în perioada pandemiei, trebuie să afișeze un poster al proiectului și să trimită inspectoratelor școlare poze în care să fie…
Vezi articolul

Studenții din Iași îi cer „demisia urgentă” lui Toader din funcția de rector. Fostul ministru ar urmări „instituirea unui regim de cenzură și de cosmetizare a imaginii sale”

Liga Studenților din Iași îi solicită lui Tudorel Toader „demisia urgentă” din funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, „având în vedere prejudiciile imense de imagine aduse…
Vezi articolul