Ministrul Educației: 5% din școlile din România sunt în sistem online

1.667 de vizualizări
Foto: © Chernetskaya | Dreamstime.com
5% din școlile din România sunt în sistem online, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la RomâniaTV. Acesta a spus că, potrivit centralizării ministerului Educației, 347 de școli au solicitat trecerea în online pe baza numărului de îmbolnăviri sau pe baza insuficienței resurselor.

În România sunt peste 7 mii de școli cu personalitate juridică și peste 18.000 de școli și grădinițe, cu tot cu structurile arondate.

Ministrul a spus că sunt 459 de mii de elevi care fac școala online, aproximativ 15% din totalul de elevi din țară.

„Închiderea școlilor se poate face prin ordine de carantinare, atâta vreme cât localitatea nu intră în carantină, școlile fiind activități esențiale, își derulează activitatea cu precizările pe care le-am făcut: atunci când nu există condiții suficiente pentru asigurarea protecției sanitare școala cere trecerea în online, iar inspectoratul școlar județean aprobă de îndată această intrare în online”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Foto: © Chernetskaya – Dreamstime.com /  Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


2 comments
  1. Cimpeanu habar nu are care e realitatea, ori il mint inspectoratele, ori a ajuns la un nivel de nesimtire si aroganta de nedescris de cand e si vedeta tv, pe langa postura de “politician in slujba tarii, aparator si inovator al educatiei”, si cu o atitudine de sfidare fata de dascali, nu ca de elevi si parinti i-ar pasa, ii foloseste pentru jocurile lui si ale grupului de “strategi si specialisti” asa ca el. Continua cu prostiile lui Funeriu dar vrea sa le depaseasca, asa cum isi depaseste si nivelul de competenta… sau de incompetenta… Marele specialist in toate cele! Pe cand el se joaca de-a zeii, altii se roaga sa scape intregi si cu viata din crizele cu care ne confruntam. E ingrozitor, suntem pe cont propriu… Romania e o jungla mai mult ca oricand. ..

  2. Ce laudă la acest ministru…
    Se lauda ca nu da directorilor decat doua cai stricte sa intre elevii in școală online.
    Si ca elevii din 95% din scoli merg cu mijloacele aglomerate de transport in comun la scoala,in clase cu 30 elevi, stand unul langa altul, fara plexiglasuri(la indicatia ministrului).
    Părinții normali la cap isi frâng mâinile de teama sa nu li se contamineze copiii la școală sau in autobuze, dar directorii de scoli dau din umeri neputinciosi, ca nu s-a dat oficial si aceasta cale(ca parintii sa hotarasca trecerea unei scoli in sistem online).
    Se fac ore hibrid, sistem abrogat de fapt in mod oficial, se fac ore online in clase goale.
    In timp ce profesorii fac zilnic in scoli trei tipuri de lectii, iar parintii responsabili sunt ingrijorati, ministrul Campeanu umbla pe strazi si prin mall-uri sa vaneze elevi. Horror!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Condițiile de admitere la Rezidențiat 2023 se înăspresc prin creșterea pragului minim la 130 de întrebări cu răspuns corect, față de 120 cât era anul trecut – proiect / Propunerea invocă „ridicarea nivelului de selecție“, deși a mai fost o încercare similară eșuată în 2022, când 600 de locuri au rămas neocupate

Pragul de admitere la examenul de rezidențiat în 2023 crește la 65% din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de întrebări, pentru fiecare domeniu, față de pragul…
Vezi articolul

VIDEO Apare tot mai des stigmatizarea elevilor care au avut virusul. Foarte mulți mi-au spus că nu au simțit niciodată nevoia să se ducă la psihologul școlii pentru că îl aveau și profesor la clasă – Sânziana Georgescu, Consiliul Elevilor Vrancea: Trebuie făcută o separare clară între profesorul de psihologie și psihologul școlii

Trebuie făcută o separare clară între un profesor de psihologie și psihologul școlii, a spus Sânziana Georgescu, președinta Consiliul Județean al Elevilor Vrancea, la dezbaterea „Vaccinare și testare pentru învățare”…
Vezi articolul

Profesorul Radu Gologan: Bacalaureatul este învechit și nu verifică competențele unui elev de 18 ani, nici articularea la ceea ce este nou. Peste 10 ani vom avea copii care gândesc altfel și care trebuie testați altfel

„Bacalaureatul, așa cum este conceput la noi, este oarecum învechit și nu verifică competențele unui elev de 18 ani, care a trecut 12 ani prin școală. Nu verifică nici articularea…
Vezi articolul