Ministrul Cîmpeanu susține desființarea prin reorganizare a CNATDCU prin ironii la adresa conducerii instituției: “MIT nu are nici cea mai mică șansă să aibă un singur profesor de calitatea membrilor Consiliului General CNATDCU”, “super-oameni care într-o sesiune de o oră validează între 2 și 300 de teze de doctorat”

2.516 vizualizări
Foto: Captură – Facebook.com / PNL Bucuresti
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a apelat la ironii la adresa conducerii forului responsabil cu analiza plagiatelor din doctorate, CNATDCU, pentru a susține prevederile din proiectul legii învățământului superior, prin care această instituție este desființată prin reorganizare. În cadrul unui eveniment desfășurat organizat vineri de PNL, la Brașov, el s-a referit, din nou, la felul în care CNATDCU aprobă teze de doctorat fără să le analizeze în prealabil: “MIT nu are nici cea mai mică șansă să aibă un singur profesor de calitatea membrilor Consiliului General CNATDCU. (…) Sunt niște super-oameni, care într-o sesiune de o oră validează între 2 și 300 de teze de doctorat, fiecare teză de doctorat având câteva sute de pagini”.

În cadrul evenimentului organizat de PNL, partid condus de Nicolae Ciucă, premierul acuzat de la începutul anului de plagiat în teza de doctorat și care a depus eforturi continue de a bloca procedurile de verificare a tezei, ministrul Cîmpeanu a apelat din nou la argumentul că acest consiliu ar reprezenta un mecanism introdus în vremea “influenței sovietice”, ironizându-i și pe studenții care au manifestat în sprijinul CNATDCU: “Foarte drăguț, să fii tânăr și să susții niște mecanisme de pe vremea influenței sovietice”.

Declarațiile lui Sorin Cîmpeanu:

[În vederea aprobării tezelor de doctorat] “după comisia de specialitate CNATDCU, vine un Consiliu General CNATDCU, format din 21 de oameni. Am fost în Consiliul General CNATDCU, eram secretar general CNATDCU. Sunt niște oameni excepționali, nemaipomeniți. Oameni ca în Consiliul General CNATDCU nu găsești în toată lumea asta. MIT nu are nici cea mai mică șansă să aibă un singur profesor de calitatea membrilor Consiliului General CNATDCU. Și vă spun și de ce: pentru că sunt niște super-oameni, care într-o sesiune de o oră validează între 2 și 300 de teze de doctorat, fiecare teză de doctorat având câteva sute de pagini. Vă dați seama, într-o oră… Chiar sunt niște oameni cu niște capacități absolut deosebite. Și eu am fost, dar eram mai tânăr când făceam lucrul ăsta. Dar l-am făcut și eu. Și am validat. După care a venit și un ministru (…)

După ce totul se întâmplă în universitate… Dar în universitate – suntem rectori amândoi, Marilen [Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara] – ne scoatem, nu ne mai asumăm răspunderea. Noi i-am pregătit, am luat finanțarea 4 ani, am folosit-o, ca rectori știm să folosim banii… După care pasăm responsabilitatea la alții. Nu mai zic că e ca în Comisia Superioară de Diplome înființată prin anii ’50, dar iarăși este un organism care este super-original. Nu există în lumea asta nici organism cum e CNATDCU, nici membri cum sunt cei CNATDCU, nu există nici la MIT, în niciun stat. Credeți-mă, nu e glumă. Nu există pentru că universitățile, atât cât se pricep ele, dau titlurile alea de doctor. Și lumea le crede. Noi avem nevoie de verificare, comisia de specialitate, consiliu general și, după aia, ministru. Care ministru, ghiciți ce, e politic. Deci un reprezentant al clasei politice semnează acordarea titlului de doctor prin ordin de ministru. Nu e drăguț? Și sunt oameni tineri care susțin și ies în stradă pentru dreptul politicului de a da titlul de doctor. Foarte drăguț, să fii tânăr și să susții niște mecanisme de pe vremea influenței sovietice. Dacă n-ar fi trist ar fi super-drăguț”.

Componența Consiliului General al CNATDCU este în acest moment, conform datelor de pe site-ul instituției:

  1. Pop Ioan-Aurel – președinte – Academia Română
  2.  Andruh Marius – vicepreședinte – Academia Română
  3.  Banabic Dorel – vicepreședinte – Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca
  4.  Dumitru Mircea – vicepreședinte – Universitatea din Bucureşti
  5.  Bălan Corneliu – membru – Universitatea Politehnica din Bucureşti
  6.  Bolovan Ioan – membru – Universitatea “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca
  7.  Brînzănescu Vasile – membru – Institutul de Matematică “Simion Stoilow” din București
  8.  Buzoianu Anca Dana – membru – Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca
  9.  Codrea Vlad – membru – Universitatea “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca
  10.  David Daniel Ovidiu – membru – Universitatea “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca
  11.  Dubină Dan – membru – Universitatea Politehnica Timişoara
  12.  Mihalache Mircea – membru – Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti
  13.  Negru Viorel – membru – Universitatea de Vest din Timişoara
  14.  Oară Cristian – membru – Universitatea Politehnica din Bucureşti
  15.  Paraschiv Dorel Mihai – membru – Academia de Studii Economice din Bucureşti
  16.  Păunescu Virgil – membru – Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeş” din Timişoara
  17.  Sandu-Dediu Valentina – membru – Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti
  18.  Streteanu Florin – membru – Universitatea “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca
  19.  Vasilescu Cătălin – membru – Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti
  20.  Vlăsceanu Lazăr – membru – Universitatea din Bucureşti
  21.  Zafiu Rodica – membru – Universitatea din Bucureşti
Declarațiile – de la minutul 1.02.00 în înregistrarea evenimentului:
Citește și:
Regulamentul CNATDCU nu va fi schimbat, anunță Sorin Cîmpeanu: “atâta vreme cât sunt ministru al Educației, nu voi accepta alte solicitări de modificare”
BREAKING Instituția-cheie în analizarea plagiatelor este desființată în proiectul Legii educației, în plin scandal de plagiat la adresa premierului. Nicolae Ciucă “a validat“ proiectul de lege și va scăpa de analiza CNATDCU dacă legea intră în vigoare
Sorin Cîmpeanu, replică după ce a propus în lege desființarea CNATDCU și analizarea plagiatelor de către universități: Acordarea titlului de doctor trebuie să fie o prerogativă a universității. Legislația actuală disipează asumarea răspunderii putând genera situații grave
Zeci de studenți din Timișoara au protestat pe străzi în semn de nemulțumire față de proiectul noii Legi a Educației / Studenții nu sunt de acord cu propunerea de desființare a CNATDCU și cer, printre altele, să aibă o pondere mai mare în procesul de alegere a rectorului
Rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti, Mihnea Costoiu, în contextul discuției publice legate de propunerea de desființare a CNATDCU: Suntem singura ţară europeană în care universităţile nu acordă titlul de doctor / CNATDCU e o instituție de sorginte sovietică, înființată în anii ‘50

5 comments
  1. Cimpeanu spune numai minciuni: in CNATDCU sunt peste 35 de comisii pe specialitati si comisiile sunt grupate in 5 paneluri care au si alti membri in afara presedintilor de comisii. Apoi exista Consiliul General care valideaza deciziile comisiilor si/sau panelurilor (de exemplu, la analiza contestatiilor); CG nu studiaza dosarele de teze de doctorat sau abilitare decat in cazuri speciale (contestatii) si atunci prin comisii de contestatii formate din expertii panelurilor. In total, exista aproape 500 de experti in CNATDCU, care lucreaza practic fara a fi platiti (se plateste doar o suma de circa 200 de lei indemnizatie de sedinta si sunt circa 5 sedinte pe an, adica circa 1000 de lei pe an!). Motivul pentru care acesti experti lucreaza fara a fi practic platiti este unul singur: curatirea sistemului academic-universitar de plagiatori si incompetenti cu lucrari de valoare submediocra! Va dati seama cat de tare enerveaza acest lucru pe indivizii care actioneaza doar in mafii politice si care numesc in functii doar pe membrii mafiilor lor de hotie…In plus, nu stiu daca Cimpeanu chiar cunoaste nivelul stiintific al membrilor CG si al membrilor comisiilor si panelurilor. Ca nu stie nivelul profesorilor de la MIT sau din alte universitati mari din strainatate cred ca este clar pentru orice cititor corect, care nu face parte din mafiile politice! Iar fenomenul real este acela ca unele universitati, mai ales din domeniul stiintelor militare, politie , informatii, drept si sociologie acorda titluri de doctor la teze plagiate total sau partial, iar analiza nivelului stiintific nu este luata in vedere de comisiile din universitati. Este fals ca acest organism CNATDCU este de origine sovietica. De exemplu, in Franta, nimeni nu se poate inscrie la un concurs de conferentiar sau de profesor daca dosarul respectiv nu a fost validat de comisii de specialitate din minister! Se numeste proces de calificare pentru posturile respective! In plus, in alte tari, universitatile nu se fac de ras cu doctorate slabe sau chiar plagiate, iar in comisiile de sustinere sunt numai experti din afara universitatii, uneori si din afara tarii respective. Minciunile lui Cimpeanu sunt de sorginte comunisto-sovietico-ceausista…

  2. universitatile sa dea diplome de dottore, la xerox, ce sa mai verifice aia 300 pe zi, cred ca doctoranzii nostri nici nu stiu cand obtin diploma, in alte parti muncesti pe branci 5 ani si publici articole in reviste internationale

  3. Din pacate, are parte de dreptate.
    La noi, doctoratul, abilitarea sau titlurile academice sunt rezultatul unei socoteli.
    Adică birocrație pura. La fel cum este cazul și multor, prea multor raportări.

  4. Suntem fascinati de super-omul, mega-ganditorul si atot-cazatorul in picioare, unsul puteri nevazute, ministrul educatiei! Cerem umili sa ne fie dezvaluita lucrarea sa de doctorat spre a ne lumina mintile si a ne bucura sufletele!

  5. “Am fost în Consiliul General CNATDCU, eram secretar general CNATDCU. Sunt niște oameni excepționali, nemaipomeniți. Oameni ca în Consiliul General CNATDCU nu găsești în toată lumea asta.”
    Peste zece ani, când câmpeanul va fi cel puțin Zeu în Olimp, sigur îl vom auzi batjocorindu-și actualii colegi din minister. “Niște lichele, Domnule! Eram cel mai mare dintre ei(ele).” Iar despre președintele Iohannis, sluga sa, sigur va avea doar vorbe de duh. Va fi un spectacol să îl asculți. Mațe-fripte, coate-goale, Dinu Păturică, nimeni nu a fost vreodată și nici nu va mai exista vreunul mai ridicul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

La catedră, avem nevoie de oameni dedicaţi, care ştiu cum să modeleze noile generaţii, avem nevoie de securitate şi siguranţă în fiecare unitate de învăţământ din ţară – mesajul președintelui FSLI, Simion Hăncescu

La început de an școlar, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ transmite un mesaj în care atrage atenția că: “la catedră, avem nevoie de oameni dedicaţi, care ştiu cum să modeleze…
Vezi articolul