Ministrul Cercetării și Digitalizării, Florin Roman, despre lucrarea pierdută pe care o menționează în CV: Aceasta ar fi apărut, de fapt, într-o revistă, pe care nu o mai găsește / Libertatea a scris că oficialul a insistat că era o lucrare cu unic autor

800 de vizualizări
Florin Roman / Foto: Mihai Poziumschi – Agerpres Foto
Ministrul Cercetării și Digitalizării, Florin Roman, a revenit, vineri, cu declarații suplimentare pe tema “lucrării” pe care o menționează în CV, despre “Teoria sistemelor Informaționale”, după ce Libertatea a scris că aceasta nu poate fi consultată nicăieri și că nici oficialul nu o găsește. “Admit faptul că nu am regăsit, după 15 ani, revista unde a fost publicată lucrarea respectivă”. El sugerează, astfel, că ar fi vorba despre un material publicat într-o revistă, nu o carte.
  • Libertatea a scris, vineri, că ministrul nu-și găsește cartea “Teoria sistemelor informaționale” menționată din CV, “singura legătură cu domeniul pe care-l conduce” – carte despre care nu știu nimic nici editura unde ar fi fost publicată, nici Biblioteca Națională. Publicația îl cita pe directorul editurii, care spunea că o carte cu acel nume există doar sub alte semnături, dar și că nu poate verifica dacă există vreun capitol cu același titlu în alt volum.

Libertatea a scris că l-a contactat pe Florin Roman în ziua votării guvernului, pe 25 noiembrie, în legătură cu această lucrare, dar el a rugat “să fie păsuit” pentru a o căuta acasă, la Alba Iulia. Ziarul scrie că a așteptat, dar oficialul a revenit spunând că nu a găsit-o. Publicația arată că Roman “a insistat că a fost unic autor, nu a fost vorba de o carte pe care să o fi scris cu altcineva”. În cele din urmă ministrul a trimis redacției extrase dintr-o lucrare de disertație, cu alt titlu.

În postarea sa de pe Facebook, Florin Roman vorbește despre confuzii, pe care nu le lămurește cu precizări clare despre natura “lucrării”. El spune că aceasta ar fi “rezultatul unor întâlniri și discuții zilnice, din perioada 2004-2006, cu profesorul conferențiar universitar dr. Titi Paraschiv”.

Postarea, integral:

4 comments
  1. Cartea este, de fapt, un articol publicat intr-o revista. Pana la final, poate se va dovedi ca era doar un paragraf, din care a ramas doar o fraza scrisa pe un servetel pe care l-a aruncat.
    Haideti, domnilor, se poate sa nu mai umflati CV -urile acelea cu lucruri pe care nu le-ati facut in realitate? Si asa nu ocupati functiile pe baza expertizei profesionale. Stati linistiti, Romania inca nu a ajuns in era meritocratiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Aproximativ 20% dintre copiii romi nu au trecut pe la școală niciodată, 30% abandonează timpuriu – Radu Szekely, consilier al ministrului Educației / Școlile să verifice întâi “care sunt factorii care favorizează abandonul în mediul meu?” și în funcție de asta să caute soluții și resurse

Unitățile de învățământ care doresc să obțină sprijin prin Planul Național de Redresare și Reziliență ar trebui să identifice, mai întâi, care sunt exact problemele care se confruntă “în mediul…
Vezi articolul

Propunerile societății medicilor de familie pentru începutul școlii: Fără adeverințe pentru sport sau avize medicale, vaccinare antigripală gratuită, programul “Masca și Dezinfectantul”

Școlile ar trebui să renunțe la birocrația medicală, începând cu adeverințele medicale pentru sport și avizul epidemiologic pentru (re)intrarea în colectivitate, iar familia ar trebui responsabilizată în cazul aparițiilor unor…
Vezi articolul

Proiectele legilor Educației vor fi prezentate în Guvern luna aceasta, potrivit unui memorandum aflat pe ordinea de zi / Primul termen fusese în octombrie 2021, iar ultimul era stabilit în iunie anul acesta, deși proiectele legilor au fost puse în dezbatere publică abia pe 13 iulie

Proiectele legilor Educației vor fi prezentate în Guvern luna aceasta, în septembrie, potrivit unui memorandum aflat pe ordinea de azi a Executivului. Proiectele au suferit un șir lung de amânări,…
Vezi articolul