Ministrul Cercetării și Digitalizării, Florin Roman, despre lucrarea pierdută pe care o menționează în CV: Aceasta ar fi apărut, de fapt, într-o revistă, pe care nu o mai găsește / Libertatea a scris că oficialul a insistat că era o lucrare cu unic autor

804 vizualizări
Florin Roman / Foto: Mihai Poziumschi – Agerpres Foto
Ministrul Cercetării și Digitalizării, Florin Roman, a revenit, vineri, cu declarații suplimentare pe tema “lucrării” pe care o menționează în CV, despre “Teoria sistemelor Informaționale”, după ce Libertatea a scris că aceasta nu poate fi consultată nicăieri și că nici oficialul nu o găsește. “Admit faptul că nu am regăsit, după 15 ani, revista unde a fost publicată lucrarea respectivă”. El sugerează, astfel, că ar fi vorba despre un material publicat într-o revistă, nu o carte.
  • Libertatea a scris, vineri, că ministrul nu-și găsește cartea “Teoria sistemelor informaționale” menționată din CV, “singura legătură cu domeniul pe care-l conduce” – carte despre care nu știu nimic nici editura unde ar fi fost publicată, nici Biblioteca Națională. Publicația îl cita pe directorul editurii, care spunea că o carte cu acel nume există doar sub alte semnături, dar și că nu poate verifica dacă există vreun capitol cu același titlu în alt volum.

Libertatea a scris că l-a contactat pe Florin Roman în ziua votării guvernului, pe 25 noiembrie, în legătură cu această lucrare, dar el a rugat “să fie păsuit” pentru a o căuta acasă, la Alba Iulia. Ziarul scrie că a așteptat, dar oficialul a revenit spunând că nu a găsit-o. Publicația arată că Roman “a insistat că a fost unic autor, nu a fost vorba de o carte pe care să o fi scris cu altcineva”. În cele din urmă ministrul a trimis redacției extrase dintr-o lucrare de disertație, cu alt titlu.

În postarea sa de pe Facebook, Florin Roman vorbește despre confuzii, pe care nu le lămurește cu precizări clare despre natura “lucrării”. El spune că aceasta ar fi “rezultatul unor întâlniri și discuții zilnice, din perioada 2004-2006, cu profesorul conferențiar universitar dr. Titi Paraschiv”.

Postarea, integral:

4 comments
  1. Cartea este, de fapt, un articol publicat intr-o revista. Pana la final, poate se va dovedi ca era doar un paragraf, din care a ramas doar o fraza scrisa pe un servetel pe care l-a aruncat.
    Haideti, domnilor, se poate sa nu mai umflati CV -urile acelea cu lucruri pe care nu le-ati facut in realitate? Si asa nu ocupati functiile pe baza expertizei profesionale. Stati linistiti, Romania inca nu a ajuns in era meritocratiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Educație media pentru liceeni: ce își propune acest proiect

UPDATE Doi elevi de clasa a VII-a, excluși de la etapa națională a Olimpiadei de Informatică aplicată, din cauza întârzierii cu care Ministerul Educației a publicat regulamentul actualizat. Unul dintre ei s-a clasat al șaselea pe țară din peste 140 de participanți

Doi elevi de clasa a VII-a, care au participat la Olimpiada de Informatică aplicată AcadNet, au fost excluși de Ministerul Educației de la etapa națională a competiției și „lăsați” să…
Vezi articolul

EXCLUSIV Ministerul Educației analizează „dezvoltarea unui program de schimburi de elevi de tip FLEX” cu SUA, care să fie finanțat sau co-finanțat de Ministerul român, după ce Departamentul de Stat al SUA a suspendat programul de burse pentru liceenii din România

Ministerul Educației și Cercetării analizează posibilitatea de a prelua finanțarea liceenilor care vor să participe la bursele de studiu FLEX de 1 an în SUA oferite până acum de Departamentul…
Vezi articolul

Formarea continuă a cadrelor didactice, prin programe acreditate pentru format față-în-față, se poate derula online pe durata suspendării cursurilor în școli

Programele de formare continuă acreditate pentru forma de organizare de tip față-în-față, aflate în desfășurare la data suspendării cursurilor în unitățile de învățământ preuniversitar de stat/particular și suspendate conform prevederilor…
Vezi articolul

Elevii se pot înscrie la Centrul județean de excelență din Cluj până pe 25 septembrie. Securitate cibernetică, Inteligență artificială, Astronomie, printre discipline pentru care se formează grupe de pregătire

Elevii se pot înscrie la grupele de excelență ale Centrului județean (CJEx) Cluj până pe 25 septembrie, a anunțat instituția pe site-ul oficial. Printre disciplinele cu pregătire intensivă se numără…
Vezi articolul