Ministra Ligia Deca, mesaj pentru absolvenții de liceu înainte de probele scrise de Bac: Nu vă lăsați influențați de ceea ce vedeți pe internet când vine vorba despre subiecte posibile

3.540 de vizualizări
Foto: Alex Micsik / Agerpres Foto
Mesaj al ministrei Educației, Ligia Deca, pentru cei peste 134.000 de absolvenți de liceu care încep mâine probele scrise de Bacalaureat. Deca le-a transmis candidaților că are încredere în faptul că efortul lor se va vedea în rezultate și le-a atras totodată atenția să nu se lase influențați de ce văd pe internet „când vine vorba despre subiecte posibile”.

„Am încredere că veți reuși să valorificați tot ceea ce știți și sunt convinsă că tot efortul vostru se va vedea în rezultate. Vă îndemn să petreceți această zi făcând ceea ce vă relaxează și odihnindu-vă”, scrie Ligia Deca în postarea de duminică de la prânz, de pe Facebook.

„Nu vă lăsați influențați de ceea ce vedeți pe internet când vine vorba despre subiecte posibile. Și nu uitați că aceasta este doar o etapă. Cred în potențialul vostru și sunt convinsă că veți fi iubiți și sprijiniți de cei dragi, indiferent de rezultat”, a continuat ministra, cu avertisment referitor la posibile tentative de înșelătorie privind subiectele care „vor pica” la examene.

Deca a alocat în mesajul dinaintea probei scrise la Limba română și câteva cuvinte pentru părinți și profesori:

  • „Dragi părinți, vă înțeleg emoțiile și vă sunt alături, așa cum dumneavoastră sunteți alături de propriii copii! Mulțumesc tuturor cadrelor didactice care fac ca acest examen să se desfășoare în bune condiții! Mult succes tuturor!”.

Mesajul dinainte de Bacalaureat vine la câteva zile după mesajul scurt, copiat de anul trecut, transmis de Ligia Deca elevilor de clasa a VIII-a care au susținut săptămâna aceasta Evaluarea Națională 2024. Două fraze, atât a scris ministra înainte de EN VIII de marți.

Probele scrise de Bacalaureat 2024 încep luni, 1 iulie, pentru peste 134.000 de absolvenți de liceu. Intrarea în sălile supravegheate video, până la ora 8:30 cel târziu – GHID de la Ministerul Educației.

Fiecare probă începe la ora 9, după ce se încheie distribuirea subiectelor din plicurile sigilate către fiecare absolvent de liceu. Candidații susțin marți, 2 iulie, proba la Matematică sau Istorie, iar joi, după o zi liberă, pe cea la alegere în funcție de profil.

Candidații trebuie să aibă la ei actul de identitate pentru a putea fi legitimați începând cu ora 8:30, când ușile sălilor de examen se închid și rămân cu profesorii asistenți pentru instructajul referitor la desfășurarea probei.

Timpul de redactare a subiectelor pentru fiecare probă scrisă este de 180 de minute și se calculează imediat după distribuirea, către candidați, a subiectelor


1 comment
  1. ce mesaj mai poate da deca si pnl elevilor dupa ce au fost pusi sa dea competentele pe canicula? si acum examenul la fel. pnl si deca au gasit bani pentru scannere si o aplicatie plina de erori , dar nu au gasit bani pentru climatizarea salilor de clasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Mircea Dumitru, rectorul Universității din București: Ne exprimăm solidaritatea față de inițiativele magistraților și ale specialiștilor în drept care cer abrogarea OUG 7

Universitatea din București se solidarizează cu “inițiativele magistraților și ale specialiștilor în drept care solicită abrogarea OUG nr. 7/2019”, anunță Mircea Dumitru, rectorul Universității din București, într-un punct de vedere oficial…
Vezi articolul

Instrumente digitale pentru școli și profesori ca să combată dezinformarea în rândul elevilor și să învețe competențe digitale, publicate de Comisia Europeană / În Europa, unul din trei elevi cu vârsta de 13 ani nu are competențe digitale de bază

Comisia Europeană a publicat, marți, orientări pentru profesorii de învățământ primar și secundar despre modalitățile de combatere a dezinformării și de promovare a alfabetizării digitale în clasele lor. În prezent, în Europa,…
Vezi articolul

ASE București și UMF Carol Davila – singurele universități românești în top 1000 al clasamentului Times Higher Education 2025 / Nicio instituție românească de învățământ superior nu crește, iar peste jumătate dintre cele listate sunt în coada rankingului global

Academia de Studii Economice și Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” sunt singurele instituții românești de învățământ superior care figurează în top 1000 al celei mai noi ediții a…
Vezi articolul