Zile libere după fiecare examen la Evaluarea Națională 2025 și o zi liberă după probele obligatorii de BAC, anunță ministra Educației: Am ținut cont de propunerile primite și de opiniile din spațiul public

866 de vizualizări
Ligia Deca / Foto: Pagina oficială de Facebook
În calendarele de organizare a examenelor elevilor din anul 2025 vor exista zile libere, a anunțat ministra Educației, Ligia Deca. Mai exact, câte o zi liberă după fiecare probă la Evaluarea Națională și o zi liberă după probele obligatorii de Română și Matematică/Istorie de Bacalaureat.

Am ținut cont de propunerile primite și de opiniile exprimate în spațiul public și vom introduce câte o zi liberă între probe la evaluarea națională 2025. La bacalaureat 2025 vom introduce o zi liberă după a doua probă. Vom propune această variantă de calendar, cu zile libere între probe, la ședința de mâine a Comisiei de Dialog Social de la nivelul Ministerului Educației, apoi vom comunica și calendarul final al examenelor”, a scris Ligia Deca într-o postare pe Facebook.

Mă bucur că primim feedback, atunci când lansăm documente în consultare publică. Transparența instituțională, feedbackul constructiv și dialogul sunt, întotdeauna, cele mai potrivite modalități pentru a lua cele mai bune decizii pentru copii”, a adăugat Deca în mesajul său de pe rețeaua socială.

Reacția vine după ce Edupedu.ro a scris miercuri la prânz de anunțul similar făcut de secretarul de stat Florian Lixandru într-o dezbatere a Ministerului Educației.

Iată cum ar urma să arate calendarul probelor scrise de EN VIII 2025 dacă va fi adoptat în forma propusă de Ministerul Educației cu zile libere:

  • 23 iunie 2025: Limba și literatura română – probă scrisă
  • 25 iunie 2025: Matematică – probă scrisă
  • 27 iunie 2025: Limba și literatura maternă – probă scrisă

Iată cum ar urma să arate calendarul probelor scrise de Bacalaureat 2025 dacă va fi adoptat în forma propusă de Ministerul Educației cu zile libere:

  • 10 iunie 2025: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
  • 11 iunie 2025: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
  • 13 iunie 2025: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
  • 16 iunie 2025: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă

Aceste schimbări referitoare la zilele de probe de la examenele elevilor din anul școlar 2024-2025 față de variantele din proiectele lansate pe 12 august vor fi discutate în ședința de joi a Comisiei de Dialog social de la nivelul Ministerului Educației. Ulterior, ar urma să fie comunicate calendarele de EN VIII 2025 și BAC 2025 în formele finale. Edupedu.ro va reveni cu acestea imediat ce vor fi făcute publice.

Citește și:
Modificări în proiectul de calendar de Evaluare Națională și BAC 2025: zi liberă după fiecare examen la clasa a VIII-a și zi liberă după probele la Română și Matematică/Istorie la clasa a XII-a, anunțate de secretarul de stat Lixandru
BREAKING Schimbări la Bacalaureat 2025. Calendarul propune ca probele scrise să înceapă în 10 iunie, cel mai devreme din istoria recentă, iar competențele să se dea în iarnă / România modifică structura examenelor naționale din cauza schimbărilor climatice
PROIECT Calendar Evaluarea Națională la clasa a VIII-a 2025: probele încep pe 23 iunie. Primele rezultate apar pe 1 iulie. Elevii își pot vedea lucrările pe 2-3 iulie și să decidă dacă depun contestații

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elena Lasconi, USR: Am depus solicitare în Parlament pentru o comisie de anchetă privind intervenția ministrului Deca în subiectele de la BAC / Dacă vrei să iei BAC-ul, dă examen în an electoral! – asta pare să fie rețeta

Președintele USR Elena Lasconi anunță că partidul pe care-l conduce a făcut solicitare în Parlament pentru a ancheta imixtiunea politică în examenul de Bacalaureat. „Colegii mei din Parlament au depus…
Vezi articolul

Ligia Deca, întrebată de ce nu și-a dat demisia, în condițiile în care timp de o săptămână guvernanții au mințit public profesorii că nu se pot face creșteri de salarii: “Evaluările privind performanța ministrului pot fi realizate după ce ne reasigurăm că sistemul de învățământ continuă în mod normal”

Ministra Educației, Ligia Deca, a fost întrebată de Edupedu.ro în conferința de presă susținută vineri, de ce nu și-a dat demisia, în condițiile în care timp de o săptămână guvernanții…
Vezi articolul

Lucian Ciolan: Liceele pedagogice pot funcționa în continuare, dar nu mai suntem în situația de acum 30 de ani, în care un tânăr absolvent de liceu pedagogic, de 17-18 ani, avea maturitatea necesară să primească responsabilitatea de a decide destinele educaționale ale unui grup de 25 sau 30 de copii

Complexitatea carierei didactice, complexitatea lumii în care trăim a crescut atât de mult – spune profesorul universitar Lucian Ciolan, prorector al Universității București – încât cred că un tânăr de…
Vezi articolul