Ministra Deca, către inspectorii școlari generali: Trebuie să scăpăm de hârtii și bibliorafturi / Niciun cuvânt despre propunerile venite de la cei 42 de șefi de ISJ aduși 3 zile la Poiana Brașov

21.985 de vizualizări
Foto: Facebook.com/ Ligia Deca
Ministra Educației, Ligia Deca, anunță în a doua zi de consfătuiri cu inspectorii școlari generali din țară, organizată înainte să înceapă cursurile noului an școlar, că le-a transmis, printre altele, că „trebuie să scăpăm de hârtii și bibliorafturi”. Oficialul nu spune nimic despre propunerile venite din partea celor 42 de șefi de inspectorate școlare, făcute la întâlnirea dinainte de începerea cursurilor pe 9 septembrie.

În postarea publicată pe Facebook sunt și câteva fotografii de la întâlnirea cu inspectorii școlari generali care are loc la Poiana Brașov, după cum a scris Edupedu.ro în premieră luni.

Sunt primele consfătuiri cu șefii inspectoratelor școlare din țară, numiți sau reconfirmați politic în funcție după Pixiada din luna august – despre care am scris aici pe larg, care să dureze mai mult de o zi.

  • Amintim că Deca a fost trecută de ministerul Educației în comunicatul despre întâlnire cum că „participă”, în condițiile în care este de facto organizatorul evenimentului cu șefii educației din teritoriu, potrivit surselor Edupedu.ro, lăsând de înțeles că se distanțează de propria organizare.

În pozele publicate pe Facebook joi după-amiază apar oficialii de la Ministerul Educației la o masă din sala de conferințe a hotelului la care ministra Ligia Deca i-a chemat de miercuri până vineri pe cei 42 de șefi de ISJ și ISMB.

Nicio fotografie nu arată participanții la dezbatere frontal: aceștia apar în poze, dar doar cu spatele.

Ce scrie Ligia Deca despre întâlnirea care tocmai a avut loc joi:

Ultimele pregătiri înainte de începutul școlii – Consfătuirile inspectorilor școlari generali, ce au loc zilele acestea la Brașov!

Am transmis colegilor mei din țară câteva dintre aspectele care trebuie prioritizate:

  • Școlile cu rezultate slabe la examene trebuie sprijinite să-și îmbunătățească rezultatele!
  • Trebuie să îmbunătățim comunicarea școală – beneficiari și informațiile să ajungă la elevi și părinți!
  • Avem nevoie să folosim responsabil și la timp fondurile europene destinate educației! Schimbăm fața școlilor din România!
  • Combaterea violenței în mediul școlar este, în continuare, o prioritate!
  • Continuăm procesul de digitalizare! Trebuie să scăpăm de hârtii și de bibliorafturi!
  • Fără campanie electorală în școli. Școala trebuie să rămână un spațiu al învățării!

Mulțumesc tuturor celor prezenți, secretari de stat, inspectori școlari generali, directori de direcții din Ministerul Educației, reprezentanți ai unor instituții precum: Ministerul Afacerilor Interne, Romania și Agenția Națională Antidrog”.

Fotografiile publicate de la dezbatere:

Amintim că ministra Ligia Deca este a doua pe lista de candidați la funcțiile de senatori de București, potrivit variantelor de lucru ale PNL, obținute de Edupedu.ro. Deca se pregătește pentru un fotoliu de parlamentar din anul 2023 când, după ce a închis greva profesorilor, a devenit membră PNL Sector 6, în acest sector alegând de altfel să viziteze o școală și grădiniță renovate înainte să înceapă școala.

Edupedu.ro a mai scris despre un episod similar și din mandatul ministrului Educației Sorin Cîmpeanu: în 2022, Cîmpeanu și oficiali din Ministerul Educației (ME) nu au comunicat nicio propunere din partea celor 42 de inspectori școlari generali, veniți din toată țara la București pe 4 august să dezbată proiectul de lege a învățământului, la Colegiul Național „Sfântul Sava”, unde reprezentanții ME și-au amplasat masa voluminoasă de prezidiu pe scenă.

Citește și:
SURSE Sorin Cîmpeanu, demisionat de la Educație în plin scandal de plagiat, deschide lista PNL București la Senat. Este urmat de ministra Ligia Deca, candidată pentru fotoliul de senator. Monica Anisie, pe listele liberalilor la Camera Deputaților – Variante de lucru la organizația PNL București
Deca a început consfătuirile cu inspectorii școlari generali la Poiana Brașov. Stadiul școlilor înainte de începerea cursurilor, noutățile legislative și planul de combatere a violenței – în discuții / Ministra anunță conferință de la hotel, la ora 12
Ministrul educației anunță că a fost în vizită într-un centru de corectare a lucrărilor de la Evaluarea Națională și a preluat feedbackul profesorilor, fără să spună niciun cuvânt despre ce i-au spus aceștia

9 comments
  1. Urmatoarele lucruri nu mai au ce cauta in portofoliul unui profesor: Planificarea anuala(o porcarie consumatoare de timp si nervi si dioptrii), testele initiale obligatorii(care nu mai sunt demult obligatorii, dar inspectorii scolari si ARACIP le cer ca si cum ar fi si se bate cap in cap cu deciziile anterioare) si graficulserviciului pe scoala( prof.s-a transformat in paznic). Ar fi suficienta o schema foarte scurta a zilei(titlul lectiei pe clase si eventuald observatii); De ce sa dau teste intiale daca cunosc nivelul clasei predand la ei de la prima pana la ultima clasa? Deca da din buze ,dar nu spune nimic. Tot ce a taiat Anisie, a readus Deca intreit. Cand o sa vad solutii concrete de la Deca, atunci mai vorbim.

  2. Trebuie sa mai scapam si de raportarile inutile, tabele si tabelase cerute de 1000 de ori in diverse forme, procesul verbal si pt ce s a mancat aseara, facute numai ca sa aiba unii ce face/verifica..Daca ar exista cineva care sa scoata birocratia din invatamant ar merita o statuie, dar lucrurile se inrautatesc de la an la an cu tot felul de inutilitati care nu ajuta cu absolut nimic procesul de invatamant…

    1. A ajuns o taiere de paduri si atat. Acoperire doar pe hartii, nimic concret. Campanii peste campanii in carca profesorului. Ne facem ca lucram contra violentei, drogurilor, abuzurilor etc. De fapt, nu se face nimic decat dat din gura si hartii tot de catre profesori. Cei care ar trebui nu fac nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Caricatură cu Ciucă și Ciolacu, împărțind ministere, cu învățământul pe sub masă, publicată de FSE. Marius Nistor: Politicienii noștri au altă preocupare – cum anume își vor împărți posturile la faimoasa rotativă

O caricatură postată de Federația Sindicatelor din Educație Spiru Haret, după anunțul declanșării grevei generală din 22 mai, îi arată pe premierul Ciucă și pe liderul PSD, Marcel Ciolacu, cum…
Vezi articolul

UPDATE Studenții care au început facultatea în 2024 vor avea diplome de licență, masterat, de ingineri sau arhitecți cu coduri QR – proiect aprobat de Guvern după 9 luni / Doctorii au cod QR din 2025, Ministerul Educației amână termenul pentru restul absolvenților

Noile modele de diplome de licență, masterat, pentru doctori și ingineri, cu coduri QR pentru verificarea autenticității documentelor, ajung miercuri pe ordinea de zi la Guvern. Ele ar urma să…
Vezi articolul