Ministerul Sănătății suplimentează paturile din spitale pentru copiii cu COVID-19. Ioana Mihăilă: Atunci când avem un caz pozitiv într-o clasă, copiii vaccinați și cu test negativ pot continua să învețe față în față, dacă incidența este sub 6 la mie

1.877 de vizualizări
Ioana Mihailă / Sursă foto: Gov.ro
Ministerul Sănătății va lua măsuri de suplimentare a paturilor pentru copii în unitățile de anestezie-terapie intensivă, pe fondul intensificării valului 4 al pandemiei de coronavirus și pe fondul redeschiderii școlilor cu prezență fizică de pe 13 septembrie. Măsura este una de precauție pentru a fi pregătiți, a explicat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, astăzi, la Digi24. Ea a reiterat ce s-a discutat vineri dimineață în ședința de la Guvern pe tema începutului de an școlar, spunând că se ia în calcul ca elevii vaccinați și cu test negativ să poată continua educația față în față, chiar dacă au avut un caz pozitiv în clasă, iar restul să treacă în online.

„Ne bazăm în principal pe datele care ne survin din ambele părți unde se observă că și numărul de spitalizări cu copii afectați de virusul SARS-CoV-2 a crescut și atunci vrem să fim cu un pas înainte și să știm că sistemul sanitar este pregătit dacă România va trece printr-o situație similară, mai ales că în perioada următoare se vor deschide școlile și obiectivul nostru este să le menținem deschise cât mai mult timp, considerând educația copiilor o prioritate”.

  • Întrebată câte paturi destinate copiilor cu COVID-19 sunt acum în țară, ministrul Sănătății a răspuns că „direcțiile de sănătate publică încă centralizează situația de la nivelul unităților sanitare și fac ajustări acolo unde este nevoie, adică acolo unde nu sunt suficiente paturi găsesc soluții pentru a oferi posibilitatea creșterii numărului de paturi și a asigura asistența medicală de terapie intensivă acolo unde este nevoie”.

În legătură cu deschiderea unor centre de vaccinare în incinta sau în apropierea unor centre de învățământ, ministrul a spus că vor să facă vaccinarea cât mai accesibilă copiilor și familiilor lor. „Acum suntem în discuții tehnice cu CNCAV ca să vedem cum ne putem adapta cel mai bine specificului comunității pentru că nu va fi la fel organizarea vaccinării la școală într-o comunitate rurală, unde personalul medical școlar este insuficient sau chiar inexistent în anumite părți, sau într-o unitate școlară dintr-un oraș mare unde există personal medical. Deci vom stabili diferite scenarii de lucru împreună cu cei de la CNCAV, care să fie adaptate și adaptabile fiecărei comunități”.

Întrebată ce se va întâmpla dacă se va găsi un caz pozitiv într-o clasă odată cu începerea școlii, Ioana Mihăilă a răspuns că „nu dorim să modificăm foarte mult față de situația anterioară”, referindu-se la regulile din anul școlar trecut.

„Atunci când avem un caz pozitiv într-o clasă, recomandăm testarea contacților, a colegilor de clasă, iar pentru colegii care sunt vaccinați și la teste ies negativ, se poate continua învățământul față în față dacă suntem sub incidența de 6 la mia de locuitori”, a mai spus Mihăilă.

Citește și:
BREAKING Cum începe școala pe 13 septembrie 2021: Școlile și grădinițele rămân deschise cu prezența fizică a elevilor până la pragul de 6 la mie. Elevii vaccinați de la clasa a VII-a în sus ar putea veni la școală și peste prag. Masca e obligatorie pentru copiii peste 6 ani, dar NU în spații deschise – anunță miniștrii Educației și Sănătății
Profesorii nevaccinați și care refuză să fie testați nu vor preda fizic, când localitatea depășește pragul de 6 la mie. Sorin Cîmpeanu: Nu vor fi concediați, să se odihnească puțin
Ceremoniile de deschidere a anului școlar vor fi permise în spații exterioare, cu durată limitată și cu masca obligatorie – ministrul Cîmpeanu

1 comment
  1. Doamna ministru considera educatia copiilor o prioritate. Nu considera insa si sanatatea copiilor o prioritate, ci alege sa suplimenteze paturile de care va fi nevoie pentru copiii ce se vor imbolnavi in curand! De preventie si de prioritizarea sanatatii se pare ca nu a auzit. Superba strategie pentru un ministru al sanatatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Mărturiile părinților care și-au retras copiii de la clasa învățătoarei din Târgu Mureș care-i umilea și agresa fizic și verbal: Îi trata așa pe cei din familii cu probleme sau care nu se descurcau la fel de bine la învățătură / Fata mea venea mereu mai nervoasă de la școală și începuse să strige la surorile ei

Mai mulți părinți ne-au trimis mesaje pe adresa redacție@edupedu.ro despre abuzurile suferite de copiii lor în clasa învățătoarei Mariana Alexa de la Școala Gimnazială „Romulus Guga” din Târgu Mureș, după…
Vezi articolul
Daniel Funeriu

Daniel Funeriu, despre laserul de la Măgurele care a atins azi puterea maximă cu tot echipamentul: „Pentru prima dată în istoria sa, România e prima în lume într-un domeniu al ştiinței. De acum încolo ține de noi să fructificăm acest avantaj competitiv uriaş”

„Pentru prima dată în istoria sa, România e prima în lume într-un domeniu al ştiinței”, a declarat Daniel Funeriu pentru Edupedu.ro. „Mai departe depinde de noi dacă vom frunctifica acest…
Vezi articolul

Cele 6 propuneri pentru combaterea violenței în școli, prezentate Ligiei Deca de elevii din Consiliul Consultativ al Copiilor din World Vision România. Platformă online pentru raportarea abuzurilor în școli și pregătirea profesorilor, printre măsuri

O serie de propuneri pentru combaterea cazurilor de abuz și violență în școli au fost prezentate Ministrului Educației de către elevii din Consiliul Consultativ al Copiilor din World Vision România,…
Vezi articolul

GRAFIC Doar 33.600 de candidați înscriși la examenul de Bacalaureat de toamnă 2024 – cel mai mic număr din ultimii 20 de ani. Probele scrise încep pe 19 august

Peste 33.600 de candidați s-au înscris la examenul de Bacalaureat 2024, sesiunea de toamnă, potrivit unui comunicat al Ministerului Educației. Dintre aceștia, aproape două treimi (65,47%) sunt din promoția curentă. „Conform datelor…
Vezi articolul

Avertisment pentru părinții cu copii la grădinițe private, din partea Agenției care le acreditează: Se înregistrează continuu sesizări privind legalitatea. Informațiile pe care trebuie să le solicitați pentru siguranța și sănătatea copilului

Agenția din subordinea Ministerului Educației care evaluează grădinițele pentru acreditarea acestora a emis o atenționare pentru părinții care își duc copiii la grădinițe private. “Întrucât la ARACIP se înregistrează continuu…
Vezi articolul