Ministerul Sănătății: 64 de copii care au COVID-19 sunt internați în spitalele România

1.907 vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
În total, 64 copii care au dezvoltat COVID-19 după infectarea cu virusul SARS-CoV-2 sunt internați în toată țara, dintre care 15 sunt internați în București, se arată într-un răspuns al Ministerului Sănătății la o solicitare făcută de Edupedu.ro.

De asemenea, în momentul de față sunt 1.166 de locuri libere pentru tratarea copiilor cu COVID în țară și 88 în București.

În total, în prima săptămână de la redeschiderea școlilor au fost confirmați pozitiv cu COVID-19 un total de 290 de elevi și 359 de angajați din sistemul de Educație. Având în vedere perioada de incubație a coronavirusului, este vorba de elevi infectați înainte de redeschiderea școlilor, a spus în mai multe rânduri ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Abia de la finalul săptămânii acesteia încolo vom putea vorbi de infectări care ar fi putut avea loc în mediul școlar.

  1. Număr clase cu activitate suspendată în perioada 8-12 februarie: 203
  2. Număr elevi confirmați în perioada 8-12 februarie: 290
  3. Număr angajați confirmați în perioada 18- 12 februarie: 359

„Rata de depistare a cazurilor pozitive din școli este mult sub rata de infectare generală a populației din România, dacă vorbim de cei 244 de elevi, înseamnă 1 la 10.000 rata de infectare pe patru zile, același procent este scăzut în ceea ce privește procentul personalului din învățământ infectat. Până acum, rezultatele nu sunt cauzate de transmiterea în școli, de acum încolo, însă, de săptămâna viitoare ceea ce va apărea ca plus peste această rată de infectare, putem considera din păcate că este determinat de reluarea școlii, până acum nu”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, săptămâna trecută la Digi24.

Foto: © Paulus RusyantoDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil


3 comments
  1. Cum sa spui ,,internati de covid”? Si sa fie si publicat prin ,,ziare”. In regula, scrie cineva un text. Dar, nu-l citeste nimeni inainte de a fi ,,urcat pe site”? Cica ,,internati de covid” … Sigur, sigur ca cine-a scris ,,textul” are ,,diplomele necesare” pentru a presta in ,,fituica”. Nici macar nu-i vorba de pocirea exprimarii ci pur si simplu n-are sens chiar daca analfabetii functional vor intelege ca 64 de copii sunt internati in spital pentru ca au avut simptome care necesitau ingrijire medicala. Sigur ca se putea formula cu putin efort astfel incat exprimarea sa aiba sens dar, din dorinta de a fi cat mai populari, ,,ziaristii” au inceput sa ,,fabrice” stiri formuland textele pe placul analfabetilor functional (tot mai multi, pe zi ce trece).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

PSD se opune grădiniței cu predare doar în limba maghiară la Huedin, proiect propus de primarul PNL / Pesediștii vor ca de investiția guvernului maghiar să beneficieze toți copiii orașului indiferent de naționalitate

Președintele PSD Huedin, Oana Goga, declară că salută finalizarea investiției Guvernului Ungariei în infrastructură școlară, respectiv un nou sediu modern, o nouă grădiniță în orașul Huedin, dar spune că speră…
Vezi articolul

Lipsa cantinelor, principala problemă în desfășurarea programului “Masă caldă în școli”, arată un raport al ministerului / Existența unei cantine nu este criteriu în alegerea școlilor din programul pilot. În toată țara, doar 10% dintre unitățile de învățământ din țară au cantine

Principala problemă semnalată în desfășurarea programului masă caldă în școli este lipsa cantinelor școlare sau a spațiilor destinate servirii mesei calde, arată raportul privind stadiul implementării Programului – pilot „Masă…
Vezi articolul

Predare multidisciplinară aplicată de profesori pentru ca elevii să stea mai puține ore în fața calculatorului în timpul școlii online – printre planurile Ministerului Educației la o lună și jumătate de când a început școala

Profesorii ar putea trece la crearea de lecții de “predare transdisciplinară sau multidisciplinară”, pentru a reduce timpul pe care elevii îl petrec în fața calculatoarelor, în timpul școlii online. Planul…
Vezi articolul

UPDATE Peste 800 de elevi și profesori din 60 de țări vin în România în decembrie la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori – IJSO. Proiectul de hotărâre prin care ministerul Educației alocă 546.000 de euro, aprobat miercuri în ședință de Guvern

Proiectul de hotărâre de Guvern (HG) prin care ministerul Educației alocă 546.000 de euro (2,7 milioane de lei) pentru Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori – IJSO 2024, este discutat…
Vezi articolul