Ministerul Educației susține că platforma de scanare a lucrărilor de la simulare Evaluarea Națională 2024 „a funcționat în parametri optimi cu excepția unui scurt interval” de 20 de minute, „însă fără a se înregistra blocaje”

28.445 de vizualizări
Foto: captura ISJ Covasna
Ministerul Educației reacționează după ce profesorii din centrele de examen de la simularea Evaluării Naționale au reclamat blocaje în platforma în care sunt uploadate lucrările elevilor de clasa a VIII-a. Instituția transmite într-un comunicat de presă că nu au fost blocaje, ci doar „un scurt interval de timp” de „aproximativ 20 de minute” în care nu a funcționat în parametri optimi.

„Platforma destinată evaluării digitalizate a funcționat în parametri optimi pe toată durata derulării procesului de încărcare a lucrărilor, cu excepția unui scurt interval de timp (aproximativ 20 de minute), însă fără a se înregistra blocaje”, conform Ministerului Educației.

Conform surselor Edupedu.ro, au fost probleme de supraîncărcare și blocaje la platforma pe care sunt urcate lucrările scanate ale elevilor de la simularea Evaluării Naționale 2024. Profesorii asistenți au fost îndrumați să scaneze local lucrările în prezența elevilor și să le încarce pe servere mai târziu.

Ne puteți spune aici cum a fost funcționarea platformei la prima probă de la simulare:

Articol în curs de actualizare


36 comments
  1. Bine ca are bani statul de echipamente- numai scanerul e peste 200 euro+ soft, laptop-uri. (bani pe care tot noi ii platim-sclavia n-a disparut)#viataromanilorconteaza

  2. Baiatul meu a fost unul din cei 3 elevi ramasi pentru scanare. Dupa 5 lucrari scanate, platforma s-a blocat si s-a pierdut tot ce era scanat. A trebuit sa fie reluata scanarea celor 5 lucrari. In plus nu cred ca este corect sa fie alesi cei 3 care raman in clasa la discretia supraveghetorului care decide in ce ordine doreste sa corecteze lucrarile. Ar trebui sa fie ultimii 3 care au terminat lucrarile.

  3. La o scoala din Buzău, copilul meu a plecat acasă fără sa i se incarce lucrarea în aplicatie. Platforma s-a blocat și toți elevii au fost trimiși acasă.Asadar, nimic realizat!

  4. Mi-a luat 6 ore si am avut o gramada de erori. Nici nu stiu daca ce am trimis poate fi corectat. E o bataie de joc totala.

  5. Problema nu este doar că se blochează platforma, dar și tot procesul în sine, de scanare și încărcare pe platformă, consumă timp prea mult. Cred că o soluție ar fi posibilitatea de a partaja/încărca lucrările pe platformă direct din aplicația scanner-ului, eliminându-se etapa aceea intermediară de salvare/exportare în folderul dedicat “Lucrari” de pe desktop, pentru ca abia după asta să se încarce pe platformă. Deci: scanare și exportare/încărcare direct pe platformă.

  6. Pana la 11.00 , 4 lucrari incarcate 10 minute ! Dupa 11.00 , 4 lucrari incarcate in 58 de minute!!! Ce spune Deca…..

  7. Dacă școală are multe clase ne apuca seara deoarece comisia a verificat de fata cu noi ce s-a încărcat pe platforma. Am avut doar o clasă, cât durează dacă școală are 7 clase? Dacă un centru de bac are 300 de lucrări vai de comisiile care vor verifica pagina cu pagina ce s-a încărcat

    1. Daca dotează școlile cu scanere care sa scaneze fata verso la o singura operație cu o aplicație de identificare a unui cod qr de elev si sa încarce automat in cloud… sau mai bine nu va dau idei ca oricum nu le folosiți :))

    1. Copilul a predat lucrarea la ora 11 iar până la ora 12.45 s-au scanat ‘lucrările’ în faimoasa platforma. Până când o să vă mai bateți joc de mințile copiilor noștri, domnilor miniștri ce vă succedați fără număr? Copiii noștri nu sunt cobaii voștri!
      Să vă fie rușine!

    1. La noi la scoala s a dat cu totul altfel de subiecte la limba si literatura romana fata de taote scolile din tara!De scanat nici numai zic!🤦

  8. Un astfel de blocaj (de 20 de minute) dă peste cap tot procesul de scanare-încărcare pe platformă a lucrărilor. Procedura spune că lucrarea se scanează și se încarcă în fața elevului. Păi ș-așa durează vreo 2-3 minute de fiecare lucrare (dacă nu sunt blocaje pe platformă), ceea ce, este destul de mult pentru o singură lucrare (implică scanarea lucrării pagină cu pagină, apoi previzualizarea ei, apoi salvarea în folderul „Lucrari”, apoi deschiderea fișierului salvat pentru verificare, apoi încărcarea pe platformă, apoi previzualizarea fișierului încărcat). În general, mai ales la probele de examen EN8, elevii cam rămân în sală până la expirarea timpului de lucru. Și apoi, ce faci? Vine câte un elev pentru scanare și încărcarea lucrării pe platformă. Deci o parte din elevii din sală sunt obligați să mai stea în sală încă vreo 20-30-40 de minute până când se finalizează procesului de încărcare a lucrărilor? Dacă mai apare și câte un blocaj de zeci de minute, unde se ajunge?

  9. Nu este adevărat! S-a blocat platforma pentru foarte mult timp! Copiii au iesit din săli, fără să li se incarce lucrările, urmând a fi incarcate ulterior. E o mare porcărie! Ar trebui sa puna la punct platforma si apoi sa implementeze această metodă. Nu sunt pregătiți pentru anul acesta.

    1. Corect! Fiul meu a ieșit din sală aproape de ora 13🤔 E prostie fără margini! Ține copilul în clasă până scanează lucrarea, de parcă acesta ar ști ce și cum trebuie făcut…Nu am nimic împotriva digitalizării, dar înțeleg că asta ar trebui să simplifice lucrurile, nu să le complice! Dar ce se întâmplă dacă copilul iese după ce predă lucrarea? Este și el cumva responsabil de încărcarea corect a lucrării pe platformă?
      La noi, totul e la “superlativ”! Nu cred că autorităților le pasă cu adevărat de progres, la niciun capitol; probabil atribuirea contractelor se face pt unii, nu pt toți – de aici impasul în care ne aflăm ca țară😏

    1. Cu certitudine, nu! Au fost si probleme tehnice pe care nici dezvoltatorii platformei nu le-au putut rezolva decat dupa ora 14…

    2. Va spun eu. Nu. Eu citeam baremul si pe grupul clasei parintii erau anuntati ca inca nu s-a terminat, inca se scaneaza si elevii nu pleaca. Si da, e relevant acest lucru. Foarte relevant.

        1. Totul a funcționat bine ! Încărcarea pe platforma și verificarea lucrărilor încărcăte, chiar după plecarea elevilor. E un nou pas spre progres!

          1. 😅😅
            Ai uitat sa multumesti ministerului si sefei tale pentru ca ti-au calauzit pasii spre drumul nou de implinire socialista si te-au ajutat sa ajungi pe noi culmi de progres si bunastare, tovarasa Vio! Tot inainte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Educație pentru sănătate, predată începând din clasa a VIII-a cu acordul părinților, au votat parlamentarii / Ministrul Educației declara că disciplina Educație pentru viață se va preda modular din septembrie 2023

Camera Deputaților, for decizional pe această lege, a votat forma documentului care conține un amendament privind vârsta de la care elevii pot învăța în școală educație pentru sănătate. În urmă…
Vezi articolul

Tinerii pasionați de hip-hop, arte vizuale, actorie, dans sau scriere creativă, sunt invitați să participe la un proiect inedit al Teatrului Radu Stanca

Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu anunță lansarea proiectului LIBERTY, adresat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14-19 ani și finanțat prin Programul Europa Creativă. Pasionații de hip-hop, arte vizuale, actorie, dans sau scriere creativă, interesați…
Vezi articolul

AUDIO Cătălin Raiu, lector universitar în Științe Politice, cu studii de teologie: N-aș lega modul în care se predă religia de rezultatul alegerilor pentru că nu avem de-a face cu linii directoare transmise de biserică prin profesorii de religie

Cătălin Raiu, lector universitar în Științe Politice, cu studii în teologie, nu crede că modul în care se predă religia în școli are legătură cu rezultatul alegerilor din acest an.…
Vezi articolul