Ministerul Educației solicită Guvernului 30 de milioane de lei pentru a acoperi cheltuieli din proiecte PNRR pe digitalizarea universităților și construcția de cămine și dotarea atelierelor de practică din școlile profesionale – proiect

213 vizualizări
Foto: © Lovelyday12 | Dreamstime.com
Ministerul Educației solicită Guvernului 30 de milioane de lei din fondul de rezervă pentru a acoperi cheltuieli cu proiecte finanțate prin PNRR pe digitalizare și infrastructură universitară și dotarea laboratoarelor de informatică și a atelierelor de practică din unitățile de învățământ profesional și tehnic, conform unui proiect de Hotărâre de Guvern, pus în dezbatere publică de Ministerul Educației.

Ministerul Educației îndeplinește calitatea de coordonator de reforme și investiții pentru Componenta 15 – Educație a Planului Național de Reformă și Reziliență (PNRR), conform notei de fundamentare.

Astfel, Ministerul Educației are ca obiectiv implementarea: 

Investiției 17 – Asigurarea infrastructurii universitare (cămine, cantine, spații de recreere), respectiv îndeplinirea jalonelor/țintelor cu nr. 503, 504, 505, 506, care vizează construirea și extinderea spațiilor clădirilor campusurilor universitare pentru crearea de noi locuri de masă, cazare și spații de lectură și recreere, 

  • sunt autorizate sau în verificare, 7 de cereri de transfer, în valoare totală de 2.000 mii lei

Investiției 16 – Digitalizarea universităților și pregătirea acestora pentru profesiile digitale ale viitorului, respectiv îndeplinirea jalonului cu nr. 502, care vizează operaționalizarea centrelor de studiu academic digital

  • proiectele se află într-un stadiu avansat de implementare, intrând în ultimul an de contract, și pentru finalizarea lor în termenele contractuale este necesară plata celor 51 cereri de transfer depuse la nivelul proiectelor aflate în implementare, autorizate sau în verificare, cu o valoare totală de 89.616 mii lei.

Investiției 13 – Echiparea laboratoarelor de informatică din unitățile de învățământ profesional și tehnic (IPT),

Investiției 14 – Echiparea atelierelor de practică din unitățile de învățământ profesional și tehnic. 

  • la nivelul Investițiilor 13 și 14, sunt validate 3 cereri de transfer de fonduri cu valoare totală de 9.137 mii lei.

Rezultă un necesar de credite bugetare de minimum 100.761 mii lei. Având în vedere că la momentul actual disponibilul existent este de 70.761 mii lei, necesarul estimat de credite bugetare din titlul 61 pentru luna decembrie 2024 este de 30.000 mii lei, adică 30 de milioane de lei.

Ținând cont de cele enumerate mai sus este necesară suplimentarea bugetului Ministerului Educației cu suma de 30.000 mii lei credite bugetare în vederea acoperii cheltuielilor cu proiectele cu finanțare din sumele aferente componentei de împrumut a PNRR, potrivit notei de fundamentare.

DOCUMENT Proiect Hotărâre de Guvern privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Educației
DOCUMENT Notă de fundamentare

Foto: © Lovelyday12 | Dreamstime.com  / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cerințele studenților pentru autorități, în contextul Covid-19: Amânarea plății taxelor, ajutor pentru studenții fără acces la calculator, mai multe burse sociale din toamnă, dezinfectarea spațiilor de cazare

“Nu ne izolați de educație!” suna apelul Alianței Naționale ale Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) către autorități, apel adresat, marți, în contextul măsurilor luate pentru combaterea epidemiei Covid-19. ANOSR formulează…
Vezi articolul
Examenele pentru admiterea la Medicină Carol Davila

VIDEO Profesoară suspendată și cercetată disciplinar la Universitatea de Medicina din București, după ce și-a umilit studenții și le-a cerut să i se adreseze cu „doamna Doctor” la orele online, făcându-i „proști” și „răi”

O profesoară de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București a fost suspendată din activitate și este supusă unei anchete interne a univesității după ce a apărut…
Vezi articolul

Subprefectul de Dâmbovița Ioan Corneliu Sălișteanu – cele mai multe voturi în alegerile pentru postul de rector la Universitatea Valahia, în fața rectorului în exercițiu Laura Gorghiu

Rectorul Universității Valahia din Târgoviște, Laura Gorghiu, a fost învinsă în alegerile prin care a încercat, luni, să obțină un nou mandat, potrivit rezultatelor anunțate de instituție. Contracandidatul său, Corneliu…
Vezi articolul

Liga Studenților din Iași: Fiul lui Tudorel Toader nu îndeplinește criteriul minimal al publicării tezei de doctorat / Solicităm Universității „Al. I. Cuza” să respingă dosarul pentru avansarea în gradul de lector al lui Ionuț Toader

Liga Studenților (LS IAȘI) transmite că a solicitat public Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași să respingă dosarul pentru avansarea în gradul de lector depus de asist. univ. dr. Ionuț-Alexandru…
Vezi articolul

Salarii mascate în burse speciale la ASE București? Studenții pot primi 900 lei pe lună dacă fac „voluntariat” la secretariat, la cantină sau la cămin / Rectorul Nicolae Istudor: Studenții prestează muncă bună, pe bani mai puțini. Pot să dau orice bursă din venituri proprii

Studenții de la Academia de Studii Economice (ASE) București pot primi „burse speciale” de 900 lei pe lună pentru activități în secretariatul facultății la care învață, cantină sau cămine. Asta…
Vezi articolul