Eșec major pentru a doua zi la rând la Ministerul Educației, care nu reușește să respecte propriul orar de afișare a ierarhiei pentru admiterea la liceu 2023, după ce marți a publicat grile greșite / Inspectoratele școlare județene care publicaseră miercuri ierarhiile pe siteurile proprii, le-au șters fără nicio explicație / UPDATE Ierarhiile au fost publicate după o oră și 25 de minute întârziere

14.990 de vizualizări
Foto: Ilona Andrei / G4Media.ro
Ministerul Educației a anunțat miercuri la prânz că va publica ierarhia pe județe a mediilor de admitere la liceu la ora 18:00, dar până la ora publicării acestui articol instituția nu reușise să respecte acest termen. Asta după ce ierarhia publicată cu o zi mai devreme era greșită, provocând nedumeriri și haos în rândul celor 154.000 de candidați.

UPDATE: La 19:25 ierarhiile județene de admitere la liceu au fost publicate. Ministerul Educației își cere scuze elevilor care sunt implicați în procesul de admitere la liceu pentru bâlbele privind ierarhia din ultimele zile, conform unui comunicat.

UPDATE 19:20: Niciun oficial responsabil de situașia admiterii la liceu nu a răspuns până acum solicitărilor Edupedu.ro. Ierarhiile județene încă nu au fost publicate.

UPDATE 18:45: Ierarhia admiterii la liceu nu era publicată nici la ora 18:45, la 45 de minute de la termenul anunțat. Edupedu.ro a contactat responsabilii din Ministerul Educației, dar aceștia nu au oferit un răspuns. În momentul primirii, îl vom publica.

„Vă informăm că ierarhia la nivel județean/al Municipiului București a absolvenților clasei a VIII-a care participă la admiterea în învățământul liceal pentru anul școlar 2023 – 2024 va fi afișată, astăzi, 5 iulie, la ora 18:00”, a comunicat Ministerul Educației.

Compania care asigură algoritmul de repartizare/ierarhizare a comunicat și ea că eroarea produsă luni nu a afectat notele elevilor sau repartizarea computerizată care urmează.

În plus, deși au fost mai multe inspectorate care au pus pe site-urile lor ierarhiile județene pentru admiterea la liceu, după cum a scris Edupedu.ro, la această oră acestea au fost șterse.

Ierarhia ar trebui să fie stabilită, conform metodologiei, în ordinea descrescătoare a mediei de admitere (egală cu media notelor obținute la evaluarea națională) și, pentru medii egale, prin aplicarea, în ordine, a criteriilor de departajare, respectiv:

  • nota obținută la proba de limba și literatura română, în cadrul evaluării naționale
  • nota obținută la proba de matematică, în cadrul evaluării naționale
  • nota obținută la proba de limba și literatura maternă, dacă este cazul
  • media de absolvire a claselor V – VIII.

Articol în curs de actualizare


14 comments
  1. …poporul roman are conducătorul pe care …….pe care și l-a ales…😅 !
    …si indiferent care va fi persoana aleasă
    la fel de nemulțumit va fi acest popor!

    ..are in genă…

  2. Amatorism dus la cele mai inalte culmi . Legile Educației noi parcă e o listă de ,,cumpărături,, pe care o citești o dată și pe urmă o arunci la coșul de gunoi.

  3. Site-urile de la ISMB si cel al ministerului sunt sub orice critica, pana si site-urile din provincie arata mai bine, n-au functie de cautare, nu afiseaza noutatile,trebuie sa cauti cu google pana gasesti ceva in ele. Jalnic.

  4. Halucinant!!!
    Oare mai exista careva in tara asta care sa CREADA in mareata REFORMA a Educatiei dupa promulgarea cu mare pompa a Legilor Educatiei zilele trecute la Cotroceni, in prezenta intregului Guvern, de catre marele ZERO absolut Klaus Werner Iohannis?!
    Nici o sansa, cu asemenea incompetenti esecul e garanjtyat!
    Asta a “reusit” dl Haos Werner Iohanniis in cei aproape 9 ani de mandat: un stat esuat!!!
    Educatie esuata, Sanatate esuata, Adminsitratie publica esuata, Politie Esuata, Politica externa esuata….bravo dle Haos, mareata performanta ai reusit: Romania= stat esuat!!!

  5. De ce liceele refuza sa elibereze adeverintele cu rezultatele la Bacalaureat celor care nu au depus contestatie?
    Romania este locul unde fiecare isi face legea si nimeni nu plateste!
    Romania Esuata!

  6. or fi obositi la Minister…de la cat i a tinut in picioare pentru poza de la promulgarea Romaniei educate…

  7. Asta ridica multe semne de intrebare in legatura cu repartizarea computerizată. Cum sa mai ai incredere? Dar cine sa investigheze in tara asta? SRI ul e direct legat de presedinte, ca si ministra educatiei.

  8. Eu sunt de părere ca cei doi responsabili, in special de aceste doua grave erori, trebuie sa își dea demisia. E vorba de dna Deca și dl Lixandru.

    1. Nu-i bataie de joc, e mai grav: e INCOMPETENTA pura!
      Si mai ales, periculoasa pentru viitorul sumbru al Romaniei!!!

  9. Fata asta care e Ministrul Educatiei, zici ca e de la USR, asa de varza e. Nu ma mir ca a primit-o in PNL Ciucu, primarul PNL de la Sectorul 6, si el tot un fel de USR-ist este, doar ca mai oportunist. PNL-ul s-a umplut de FSN-isti (prin PD) si USR-isti. Greu mai gasesti vreun liberal.

    1. useristii? au condus ei tara până acum? voteaza tu in continuare PSD și o să fie bine.

  10. buna ziua, n-ar fi prima oara, nu mai zic ca unii asteptam de 2 ore rezultatele finale la liceele vocationale…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ordonanța de Urgență prin care probele de competențe la Bacalaureat 2021 nu se mai susțin, ci sunt echivalate, aprobată fără avizul Consiliului Legislativ: Normele propuse trebuie revizuite, deoarece vor intra în vigoare începând cu anul școlar 2021-2022

Proiectul de Ordonanță de Urgență anunțat ca „adoptat” de Guvern miercuri, pe 19 mai, prin care era modificată Legea Educației, pentru a putea echivala competențele digitale și lingvistice la examenul…
Vezi articolul

Subiecte și bareme la limba română și matematică, la Simularea pentru Evaluarea Națională 2024 din județul Iași / Inspectorul general Luciana Antoci: Așteptăm rezultate mai bune decât la simularea națională

Elevii din județul Iași au susținut în perioada 17-19 aprilie o nouă simulare a examenelor naționale de Evaluare Națională și Bacalaureat 2024, organizată de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași, care…
Vezi articolul

BREAKING Școală cu prezență fizică între 3-14 ianuarie, pentru gimnaziu și liceu și între 10-14 ianuarie pentru elevii din clasele primare – propunerile ministrului Cîmpeanu pentru recuperarea vacanței forțate de acum / Din 8 noiembrie – școală online, surse EducațiePrivată.ro

Școală cu prezență fizică între 3-14 ianuarie – pentru gimnaziu și liceu – și între 10-14 ianuarie pentru elevii din ciclul primar sunt propunerile ministrului Sorin Cîmpeanu pentru recuperarea vacanței…
Vezi articolul

Profesorii vor pune cel puțin 4 note pe an școlar la o disciplină, prevede noul regulament al școlilor – ROFUIP 2024. Documentul păstrează „norma” anuală de note: cu trei mai mult decât numărul orelor alocate pe săptămână, la o materie

ROFUIP 2024 – numărul de note per an școlar pentru elevi. Profesorii vor pune cel puțin 4 note pe an școlar la o disciplină, prevede noul regulament de organizare și…
Vezi articolul