Scădere a numărului mediu zilnic de infectări în cazul elevilor și al personalului din școli, anunțată de Ministerul Educației: 22 cazuri pe zi la elevi în perioada 8-15 martie, față de 38 anterior

26.424 de vizualizări
Vaccinul pentru Covid-19
Foto: © Chayakorn Lotongkum | Dreamstime.com
A scăzut numărul mediu zilnic de infectări în cazul elevilor și al personalului din școli, anunță Ministerul Educației. 22 de cazuri pe zi a fost media elevilor confirmați cu COVID-19 în perioada 8-15 martie 2021, față de 38 în perioada anterioară, se arată într-un comunicat remis Edupedu.ro.

“Se constată o scădere a numărului mediu zilnic de infectări, atât în cazul elevilor, cât și al personalului, comparativ cu perioada de raportare anterioară (1-10 martie)”, informează Ministerul Educației. De remarcat că a crescut, însă, numărul de clase/grupe cu activitatea față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate.

Comunicatul integral al Ministerului Educației:

“Situație epidemiologică la nivelul unităților de învățământ preuniversitar în perioada 8-15 martie 2021

În perioada 8-15 martie 2021, în unitățile de învățământ preuniversitar, situația epidemiologică este următoarea:

  • –  Număr preșcolari/elevi confirmați Covid-19: +181 (medie 22 cazuri/zi)
  • –  Număr personal confirmat Covid-19: +321 (medie 40 cazuri/zi)
  • –  Număr clase/grupe cu activitatea față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: +216

Se constată o scădere a numărului mediu zilnic de infectări, atât în cazul elevilor, cât și al personalului, comparativ cu perioada de raportare anterioară (1-10 martie):

  • Număr preșcolari/elevi confirmați Covid-19: +376 (medie 38 cazuri/zi)
  • –  Număr personal confirmat Covid-19: +545 (medie 55 cazuri/zi)
  • –  Număr clase/grupe cu activitatea față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: +209

Reiterăm importanța respectării tuturor regulilor privind prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2, precum și importanța testării în școli, alături de susținerea campaniei de vaccinare a personalului din educație.

BIROUL DE PRESĂ Ministerul Educației”


19 comments
  1. În perioada 8-15 martie, când se afirma ca nr. mediu de îmbolnăviri a scăzut, nr. De clase închise este mai mare (216/209) fata de perioada precedenta. Oare n-o fii invers? 😀

  2. Ministrelul asta cred ca asteapta sa luam noi hotararea sa nu-i mai aducem pe copii la scoala! Oricum guvernul se credea deja scapat – ne salva vaccinul, atata insistenta si indemnuri de a ne vaccina si noi nu avem unde si cu ce!
    Pana la urma nu se putea sa nu iasa rau si pentru Romania mai ales cand te vezi deja cu sacii in caruta si cel putin un ministru aberant si un sistem de sanatate care nu face fata! Privind retrospectiv singurul lucru bun facut de Romania si pe care altii nu l-au facut a fost ca am inchis scolile cind trebuia. Indiferent de toate studiile care zic invers, asta a fost singura diferenta majora intre ce am facut noi intial si ce au facut alte state…Cert e ca copilul ti-l testezi ultimul sau deloc ( cel mai adesea deloc) in masura in care tu ai simptome si el nu ( sau minore). Ba cu atat mai mult acum cu cat stii ca nu i se intampla nimic, ca asa au trambitat unii si altii! De ce sa dai o gramada bani si pe testul lui?

  3. Probabil cei de la Minister au nevoie de ore remediale la matematica, pentru ca DSP Bucuresti a raportat numai la nivel de Bucuresti mai multe cazuri decat raporteaza ministerul la nivel national.
    8-14 Martie
    DSP Buc: 241 elevi infectati (doar Bucuresti)
    M. Educatiei: 181 elevi infectati (in toata tara)

    1-10 Martie:
    DSP Buc: 366 elevi infectati (doar Bucuresti)
    M. Educatiei: 376 elevi infectati (in toata tara)

    Surse: dspb.ro. edu.ro

    1. Da, minciuna pe fata! Problema e ca aceleasi autoritati pana la urma, ca fac parte din acelasi guvern, umbla cu cioara vopsita si jncearca sa ascunda adevarata situatie! Suntem obligati sa jucam cum ne canta pe sanatatea nostra si a copiilor nostri! Si cind ministrul e confruntat cu asta o da ca nu e mare diferenta, acolo ce conteaza…mi-e greata!

  4. Minciuni, minciuni… fără număr. Sunt copii care vin bolnavi la școală, medicii de familie care pun diagnostice false, pentru că așa cere părintele. Ascundem mizeria sub preș. Este adevărat ca multora le este frică de spital. Dar la ceilalți s-a gândit cineva? Numărul la ATI spune realitatea, procentul mare de oameni bolnavi. Comparați cu lunile trecute. Oricum ne iau de prosti. Ce se întâmplă în țara asta are un nume @Crimă .Sper să plătească într-o zi acest genocid, cei care pun umărul astăzi.

  5. Cand ati facut acest studiu ati luat in considerare faptul ca unele scoli din Bucuresti au fost in on-line de vreo 2 saptamani (ex. Scoala 169)?

  6. Pe cine mințiți?
    Ati numărat și elevii asimptomatici care răspândesc virusulul în scoli, în familii și în comunitate?
    Precis ca nu, altfel nu v-ați permite sa ne aruncați cu praf în ochi și nici sa sfidati oameni care spun ca ai lasat aici comentarii pe care nu le-ați postat.
    Nu va da voie domnul ministru?

    1. Stavridul asta de ministru iresponsabil își face de cap, sindicatele din învățământ nu exista!

  7. Dar cati profesori a infectat fiecare elev asimptomatic, câți din familiile lor au infectat elevii asimptomatici, a numărat domnul ministru Câmpeanu?
    Cazurile au crescut vertiginos în comun nitate, după deschiderea școlilor. Elevii asimptomatici sunt principalii vectori de transmitere a virusului.
    Acestia nu sunt cunoscuți, lucrează ca o bomba cu coronavirus.

  8. Logic, dacă a fost weekend lumea nu merge la școală în weekend. Voi nu observați ca în weekend sunt mai puține cazuri de covid.

  9. Chiar credeți ca mai credem tot ce spune ministerul, ministrul spune doar ce ii convine, realitatea de lângă noi este alta, vedem copiii bolnavi, vedem cum ni se îmbolnăvesc părinții bunicii…. Și ei ne spun că este verde….. Ca asa vrea domnul Câmpeanu. Cine ești tu!!???? Plătești tu ptr moartea nepoatei mele infectate cu covid, copil fără alte probleme…. Când ai sa plătești mai obtuzule, ce vrei sa demonstrezi tu!!??? Domnule președinte unde este guvernul ala care spuneai tu ca este apt ptr a ne conduce???

  10. Să înțeleg că 22 de cazuri pe zi sunt mult prea puține pentru Câmpeanu, așa este la ce salariu are, cred că așa compară el. Poate vorbește și cu medicii de la ATI. Nu toți avem bani să ne tratăm la privat sau în străinătate. Cred că viața fiecărui om este foarte importantă, dar clar nu pentru cei care ne conduc. Nu mai pot cu comparațiile cu alte țări.

  11. Asta cum suna? 700 cazuri. Nu sunt statistici, sunt copii bolnavi care au imprastiat virusul, ceea ce inseamna si minim 2 adulti bolnavi de fiecare caz. Sau 3-4. Zadarnicirea combaterii bolilor ca sa raportam o relaxare aducatoare de voturi. Lipsa de coerenta in masuri – inchizi barurile, inchizi teatrele, dar nu inchizi scolile. ..La scoala nu se intalnesc cu zecile copiii. Sa nu spunem cu sutele… Nu e de ajuns 1 caz ca sa umple o jumatate de clasa. Nuuuuu, ni se pare. Daca-mi vine copilul bolnav acasa, va dau ministrul in judecata pe persoana fizica https://www.newmoney.ro/peste-700-de-cazuri-noi-de-covid-19-in-scoli-in-ultima-saptamana/

  12. Câți elevi asimptomatici infectează comunitatea, profesorii, familiile, sta contează.
    Din cauza asta suntem în situație de trend ascendent de cand s-au deschis școlile.
    Este asa de greu pentru un ministru sa inteleaga asta?

  13. 8-15 martie vs 1-10 martie – adica comparam mere cu pere si ne dau mai putini midoclorieni. Sa inteleg ca ordinul 3459 a avut ceva efect?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Suma pentru masa la școala rămâne 15 lei pe zi pentru fiecare elev și în 2025. Numărul elevilor din programul „Masă sănătoasă” a crescut doar cu 11.000 în acest an școlar, față de precedentul – proiect de HG

Un nou proiect de Hotărâre de Guvern privind instituirea Programului Național „Masă sănătoasă” (PNMS) a fost pus în consultare publică de Ministerul Educației. Suma per elev a rămas aceeași, 15…
Vezi articolul

Mircea Miclea, despre rotirea elevilor în bănci, recomandată de Ministerul Educației: Această abordare este aberantă. Dacă copilul își schimbă des colegul, subminezi ideea de a avea relații coezive, în care-l cunoști pe celălalt, în care te înțelegi cu el

Profesorul universitar Mircea Miclea a vorbit despre rotirea periodică a elevilor în bănci, recomandată în proiectul de metodologie pentru prevenirea şi combaterea segregării şcolare în învăţământul preuniversitar. Din perspectiva sa, această…
Vezi articolul

Primarul Sectorului 2 cere feedback-ul părinților despre programul Şcoală după şcoală”, după ce a constatat că doar în patru şcoli cererile de înscriere depăşesc capacitatea, deși părinții s-au plâns că elevii sunt puşi pe lista de rezervă

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, cere feedback-ul părinților despre programul “Şcoală după şcoală”, după ce a constatat că doar în patru şcoli cererile de înscriere depăşesc capacitatea și la cinci…
Vezi articolul

REPORTAJ Pogromul de la Iași și Trenurile Morții – cel mai mare masacru înfăptuit pe teritoriul actual al României/ Cine sunt românii declarați ”Drepți între Popoare” pentru că și-au riscat viața salvând evrei de la moarte

Autoritățile inaugurează marți, la Iași, Muzeul Pogromului în aceeași clădire unde cu exact 80 de ani în urmă a avut loc un masacru de proporții în care armata și jandarmii…
Vezi articolul