Ministerul Educației anunță că va propune demararea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de directori în școli după 13 septembrie și nu începând din 27 iulie

24.918 vizualizări
vârsta de pensionare, cancelarie profesori
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Ministerul Educaţiei va propune, luni, Comitetului pentru Dialog Social, demararea concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de directori în şcoli după 13 septembrie şi nu începând din 27 iulie, cum prevede metodologia aflată în dezbatere publică, după cum a anunţat, sâmbătă, ministrul Sorin Cîmpeanu, citat de Agerpres și preluat de G4Media.ro.

„Am discutat şi despre organizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor de directori la nivel naţional. Această metodologie, la nivel de proiect, se află în dezbatere începând cu data de 4 iunie, dezbatere publică ce urmează a se încheia luni, 14 iunie. (…) Am primit mai multe propuneri, am încercat să identificăm numitorul comun al acestor propuneri, din partea colegilor din nord-est, reprezentanților primarilor, sindicatelor şi, punând în balanţă argumentele pro şi contra, plusurile şi minusurile, luăm în considerare ideea pe care o vom prezenta luni, începând cu ora 9:00, la nivelul Comitetului pentru Dialog Social, de demarare a concursurilor pentru ocupare a posturilor de directori printr-o probă scrisă organizată nu în data de 27 iulie, ci organizată imediat după începerea anului şcolar 2021-2022, deci după 13 septembrie”, a afirmat, la Iaşi, Cîmpeanu.

El a explicat că numirea noilor directori ar putea avea loc în semestrul al II-lea al anului şcolar 2021-2022.

„Iniţierea concursului ar putea să fie făcută în ziua imediat următoare, 14 septembrie, printr-un anunţ, iar proba scrisă ar putea să fie susţinută în cea de-a doua parte a lunii octombrie. Probele de interviu s-ar putea susţine la începutul lunii decembrie, în luna decembrie am putea avea numirile făcute cu începere din semestrul al II-lea, adică cu data de 10 ianuarie. Acesta este un avantaj de a comasa toate etapele concursului în semestrul I al anului şcolar 2021-2022 şi de a începe semestrul al II-lea cu directori numiţi după criterii de competenţă, care să privilegieze exclusiv competenţa”, a susţinut ministrul Educaţiei.

Potrivit acestuia, au fost argumente în favoarea organizării concursului începând cu 27 iulie, dar Ministerul Educaţiei este deschis şi „are disponibilitate de adaptare”.

Citește articolul complet pe G4Media.ro

Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea


15 comments
  1. Am prea multă experiență pentru a mai spera ca cei competenti și cu vocație vor ocupa posturile!

  2. Alba-Neagra sau Hopa-Mitică?
    Prioritatea națională sau abrambureala natională?
    Directori, inspectori, totul din PIXUL ATOTPUTERNIC!
    Voi cei care mai credeti in învățământul din România, lăsați orice speranță!

  3. Greu de scos ,de inventat alti directori,biblografia probelor scrise neclara,interviu ,deci o rotatie de cadre deja rodate se impune….
    Nu se poate renunta la experienta acumulata de 1,2 ,3 mandate,oamenii sunt sustinuti in consiliile de administratie,personalul nedidactic &administrativ le apartine prin decizii de angajare,promovare,bla,bla…
    Chiar de alta culoare politica,tot sunt greu de inlocuit…clar!
    Misiune grea pentru mandatul dlui ministru,a realizat impactul,sa repliat prin amanare…

  4. Foarte bine, este o varianta mult mai bună! Acum este o perioadă foarte încărcată, cu încheierea anului școlar și susținerea Examenelor Naționale.
    Din septembrie este altceva…

  5. Foarte bine, este o varianta mult mai bună! Acum este o perioadă foarte încărcată, cu încheierea anului școlar și susținerea Examenelor Naționale.
    Din septembrie este altceva…

  6. Domnul ministru bate campii, din februarie tot spune de concursul pt.directori, ba fixează si data înainte de metodologie. Mai bine ar pleca si ar lasa ministerul altcuiva care intr-adevar poate sa facă ceva pt.educatie. Politicul a amânat concursul, politrucii nu făceau față concursului!! Rusine!

  7. Înțelege cineva această brambureală?
    Ministrul stie foarte bine ca anumite lucruri nu sunt posibile, dar insistă in aberații.
    Provoacă tensiuni in tot sistemul câteva săptămâni, apoi revine la decizia care era evidentă de la început!

  8. Sunteți părtinitori.Am scris un comentariu în care am argumentat de ce nu este bine de ținut concursul în timpul săptămânilor de scoala. Am mai trecut prin asa ceva și a fost rău pentru procesul de învățământ, cu ambii directori ocupați cu alcătuirea și depunerea dosarului, cu emotiile și cu etapele concursului,

  9. Ministrul prestidigitator “uite concursul, nu e concursul” a creat haos în învățământul românesc.
    I-a rămas o singură variantă onorabilă, aceea de a-și da demisia, dar cum nu are onoare, se va ține de scaun până va fi smuls de acolo

  10. Nu mai intai ar trebui sa fie organizate ex pt inspectori? Adica in comisiile de evaluare a directorilor vor fi inspectori numiti politic?…Ma rog, e posibil, l-ati vazut pe Puscas…

    1. Exact. Examenul va fi organizat de inspectorii din ISJ uri numiti politic!
      De asta se și amână.
      Ceilalti politrucii din ,,comisii” sunt in concediu in iulie.

  11. Cuvintele mele sunt de prisos.Domnul Tâmpeanu a mai dat un bolovan în termopanul educaţiei…Dacă după examenul din 27 iulie se stia cine a luat proba scrisă şi se bănuia cine va lua interviul,acum nu se va ma sti cum va arăta incadrarea după data de 15 septembrie.Şi cand in ianuarie 2022 vor finaliza numirea noilor director,vor fi in dilema ,,cum ocupâm 5000 de posturi pe degrevarea de normă a noului director” şi ,,cum ne descurcăm cu 5000 de ŞOMERI pe suplinirea catedrelor foştilor directori” !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Ligia Deca: Cea mai eficientă investiție pe care o putem face în educație este în profesori. Proiectul PROF este foarte important în regândirea carierei didactice și sprijinirea profesorilor din toată țara / Presupune formarea a 28.000 de cadre didactice în următorii doi ani

Cea mai eficientă investiție pe care o putem face în educație este în profesori, a declarat consilierul prezidențial Ligia Deca, la conferința de lansare a proiectului PROF. „Este un proiect…
Vezi articolul

VIDEO Elevii din online, ignorați de Guvernul Cîțu în entuziasmul redeschiderii. Un clip al relaxării totale de după 15 mai, pus în circulație de premier, promite stadioane pline, concerte explozive, nunți fără mască și distanțare. Plus copii la școală – dar numai cei de primară

Un nou clip motivațional pentru campania de vaccinare împotriva Covid-19, pus în circulație chiar de premierul Florin Cîțu, promite stadioane pline, concerte, evenimente, cârciumi aglomerate și nunți fericite începând cu…
Vezi articolul