Ministerul Educației a anunțat câștigătorii concursului național de prevenire a violenței în școală „Ia atitudine, spune Stop violenței!”

988 de vizualizări
Transport gratuit pentru elevi
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Ministerul Educației a anunțat câștigătorii concursului național de prevenire a violenței în școală „Ia atitudine, spune Stop violenței!”, pe pagina de Facebook. Concursul a avut loc în perioada martie – iulie 2023 și s-a adresat elevilor din clasele II – XI.

Familiarizarea cu noțiunile de violență școlară, precum și cu urmările pe care manifestările violente le au asupra dezvoltării psihologice a elevilor, formarea și dezvoltarea comportamentelor nonviolente, au fost sunt obiectivele competiției naționale, potrivit Ministerului Educației.

Redăm lista câștigătorilor și mesajul Ministerului Educației

Pentru nivelul primar:

  • Andrada Gogolincă, Școala Gimnazială Corocăiești, Suceava, premiul I
  • Luca Adrian Sîrbu, Școala Gimnazială „Pompiliu Marcea Tg. Jiu, Gorj, premiul al II-lea
  • Agnes Victoria Niță, Școala Gimnazială „Alexandru Ciucurencu” Tulcea, premiul al III-lea

Pentru nivelul gimnazial:

  • Nicoleta Cristina Șandru, Școala Gimnazială „Ion Dacian” Saschiz, Mureș, premiul I
  • Dumitru Răducu Botez, Școala Gimnazială „Ion Șuculescu” Craiova, Dolj, premiul al II-lea
  • Daria Luisa Istrate, Școala Gimnazială nr. 3 Slobozia, Ialomița, premiul al III-lea

Pentru nivelul liceal:

  • Ionuț Ghiocel, Nicu Mihale și Alin Ioniță, Liceul Teoretic „Ioan Cotovu” Hârșova, Constanța, premiul I
  • Andra Onu, Liceul cu Program Sportiv Piatra Neamț, Neamț, premiul al II-lea
  • Delia Iosub, Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Iași, premiul al III-lea

Felicitări elevilor și profesorilor care i-au sprijinit!

Pentru elevii din ciclul primar, concursul a constat în realizarea unei povești terapeutice, cu titlul „Iau ATITUDINE! Eu aleg să te ajut, chiar dacă tu m-ai rănit”.

Pentru elevii din ciclul gimnazial, concursul a constat în realizarea unui material de tip hartă mentală cu titlul „Ce, cine și cum poate ajuta? – harta factorilor de protecție împotriva bullyingului școlar”. 

Pentru elevii din ciclul liceal, concursul a constat în realizarea unui produs digital cu titlul „12 reguli care ne fac bine – cum creăm și menținem un climat educațional pozitiv și nonviolent”.  

Comisia de evaluare la nivel național a fost formată din reprezentanți ai Direcției Generale Învățământ Preuniversitar din cadrul Ministerului Educației, directorul Direcției Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, împreună cu 2 ofițeri de poliție specialiști psihologi și un agent de poliție cu atribuția de secretar al comisiei, membri ai aceleași structuri.”

Citește și:
Concurs național de prevenire a violenței în școală „Ia atitudine, spune Stop violenței!”, pentru elevii din clasele II-XI, lansat de Ministerul Educației / Regulamentul şi calendarul concursului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

UPDATE Ateliere de aplicare de uleiuri esențiale, prezentare de parfumuri și „reconectare cu copilul interior”, în orarul Bibliotecii Prichindeilor din Praga, finanțată de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni al Guvernului României. Secretar de stat: E pentru prima dată când aud. Mi se pare straniu că fac publicitate unor uleiuri / Biblioteca Prichindeilor susține că activitățile cu uleiuri nu sunt ale sale, ci ale spațiului în care are și ea sediul

Printre activitățile desfășurate la Biblioteca Prichindeilor din Praga, Cehia, parte dintr-o rețea de biblioteci susținute financiar de un departament al Guvernului României, se află și două ateliere care au stârnit…
Vezi articolul