Ministerul Educației a anunțat câștigătorii concursului național de prevenire a violenței în școală „Ia atitudine, spune Stop violenței!”

977 de vizualizări
Transport gratuit pentru elevi
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Ministerul Educației a anunțat câștigătorii concursului național de prevenire a violenței în școală „Ia atitudine, spune Stop violenței!”, pe pagina de Facebook. Concursul a avut loc în perioada martie – iulie 2023 și s-a adresat elevilor din clasele II – XI.

Familiarizarea cu noțiunile de violență școlară, precum și cu urmările pe care manifestările violente le au asupra dezvoltării psihologice a elevilor, formarea și dezvoltarea comportamentelor nonviolente, au fost sunt obiectivele competiției naționale, potrivit Ministerului Educației.

Redăm lista câștigătorilor și mesajul Ministerului Educației

Pentru nivelul primar:

  • Andrada Gogolincă, Școala Gimnazială Corocăiești, Suceava, premiul I
  • Luca Adrian Sîrbu, Școala Gimnazială „Pompiliu Marcea Tg. Jiu, Gorj, premiul al II-lea
  • Agnes Victoria Niță, Școala Gimnazială „Alexandru Ciucurencu” Tulcea, premiul al III-lea

Pentru nivelul gimnazial:

  • Nicoleta Cristina Șandru, Școala Gimnazială „Ion Dacian” Saschiz, Mureș, premiul I
  • Dumitru Răducu Botez, Școala Gimnazială „Ion Șuculescu” Craiova, Dolj, premiul al II-lea
  • Daria Luisa Istrate, Școala Gimnazială nr. 3 Slobozia, Ialomița, premiul al III-lea

Pentru nivelul liceal:

  • Ionuț Ghiocel, Nicu Mihale și Alin Ioniță, Liceul Teoretic „Ioan Cotovu” Hârșova, Constanța, premiul I
  • Andra Onu, Liceul cu Program Sportiv Piatra Neamț, Neamț, premiul al II-lea
  • Delia Iosub, Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Iași, premiul al III-lea

Felicitări elevilor și profesorilor care i-au sprijinit!

Pentru elevii din ciclul primar, concursul a constat în realizarea unei povești terapeutice, cu titlul „Iau ATITUDINE! Eu aleg să te ajut, chiar dacă tu m-ai rănit”.

Pentru elevii din ciclul gimnazial, concursul a constat în realizarea unui material de tip hartă mentală cu titlul „Ce, cine și cum poate ajuta? – harta factorilor de protecție împotriva bullyingului școlar”. 

Pentru elevii din ciclul liceal, concursul a constat în realizarea unui produs digital cu titlul „12 reguli care ne fac bine – cum creăm și menținem un climat educațional pozitiv și nonviolent”.  

Comisia de evaluare la nivel național a fost formată din reprezentanți ai Direcției Generale Învățământ Preuniversitar din cadrul Ministerului Educației, directorul Direcției Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, împreună cu 2 ofițeri de poliție specialiști psihologi și un agent de poliție cu atribuția de secretar al comisiei, membri ai aceleași structuri.”

Citește și:
Concurs național de prevenire a violenței în școală „Ia atitudine, spune Stop violenței!”, pentru elevii din clasele II-XI, lansat de Ministerul Educației / Regulamentul şi calendarul concursului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Șerban Iosifescu, Agenția care autorizează/acreditează școlile: Acum, că a devenit obligatorie grupa mare de grădiniță, ies la iveală sutele de grădinițe ilegale. Poliția tratează cu o inexplicabilă blândețe zecile de reclamații

“Primim zeci de reclamații privind aceste grădinițe ilegale”, care sunt mascate în centre educaționale sau pre-afterschool, iar poliția “le tratează cu o inexplicabilă blândețe”. Acuzația vine de la Șerban Iosifescu,…
Vezi articolul
Daniel Funeriu / Foto: Facebook.com/Daniel Funeriu

Daniel Funeriu, către președintele Iohannis: Schimbați urgent modul de admitere la liceu. Vom produce generații întregi de infirmi intelectual, pentru că nimeni nu va mai dori să fie profesor de fizică, chimie, biologie, istorie, geografie

„Din cauză că doar româna și matematica vor fi importante pentru intrarea la liceu, ne îndreptăm către un cataclism educațional. Nimeni nu va mai dori să fie profesor de fizica,…
Vezi articolul

Metodologia privind finanțarea cercetării în universități în 2024 a fost publicată înaintea metarankingului universitar, luat în calcul pentru alocarea acestor fonduri și care ar fi trebuit să fie gata la mijlocul lunii

Metodologia privind finanțarea cercetării științifice universitare în acest an, adoptată prin ordin al Ministerului Educației, a fost publicată, vineri, în Monitorul Oficial. Regulamentul este publicat, astfel, înaintea metarankingului universitar pe…
Vezi articolul

Ligia Deca, întrebată de ce Guvernul nu și-a respectat promisiunea pentru profesorii debutanți, de a le acorda salariul mediu pe economie în 2024: „Grilele de salarizare includ un nivel absolut decent pentru profesorii debutanți” / Aceștia primesc 250 de lei în plus, de la 1 ianuarie și încă 200 de lei de la 1 iunie

„Un nivel absolut decent”, așa califică ministrul Educației, Ligia Deca, salariul profesorului debutant pentru anul 2024, prevăzut în grilele de salarizare aprobate joi de Guvernul Ciolacu prin ordonanță de urgență.…
Vezi articolul