Ministerul Educației: 581 de unități de învățământ desfășoară cursuri în scenariul roșu, exclusiv online, cu peste 260 mai multe decât săptămâna trecută

5.156 de vizualizări
Foto: © Ammentorp | Dreamstime.com
Ministerul Educației anunță că astăzi, 30 septembrie, la nivel național 581 de unități de învățământ sunt în Scenariul 3 (S3), care implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online. Ministerul precizează că “dintre cele 581 de unități aflate în această situație, numai 139 de unități de învățământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate. Diferența de 442 de unități de învățământ rezultă ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează și/sau a infrastructurii școlare/școli în care se execută diverse lucrări de reabilitare”.

Spre comparație, săptămâna trecută 313 unități de învățământ erau în Scenariul roșu, potrivit buletinului anterior dat publicității de Ministerul Educației, pe 24 septembrie.

Comunicatul integral al Ministerului Educației:

“Ministerul Educației și Cercetării monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivel național, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice din fiecare județ. 

Prin urmare, astăzi, 30 septembrie, în conformitate cu datele transmise de inspectoratele școlare județene (inclusiv al municipiului București), se înregistrează următoarea situație:

  12.540 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

 4.535 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

– 581 de unități de învățământ în Scenariul 3 (S3) implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online. Menționăm că dintre cele 581 de unități aflate în această situație, numai 139 de unități de învățământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate. Diferența de 442 de unități de învățământ rezultă ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează și/sau a infrastructurii școlare/școli în care se execută diverse lucrări de reabilitare.  

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Reamintim că, potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1.494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Hotărârile privind scenariul de funcționare pe parcursul anului școlar se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie.

Data de referință pentru aceste informații este 30 septembrie, ora 12:00. 


1 comment
  1. Cum in acelasi oras sunt 3 scenarii? Nu este acelasi nr de cazuri la mia de locuitori?!?!? Fiind vb de acelasi oras? Doamne, apara si păzește ca scoala nu mai exista…….nici macar bruma aceea pe care o mai aveam pana anul acesta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cîmpeanu, reacție la decizia UMF Iași de a impune vaccinarea sau testarea cadrelor didactice și studenților pentru sesiune: În măsura în care această inițiativă va fi validată la acea universitate, ea va fi în perfectă siguranță

Condiționarea revenirii fizice la facultate pe baza vaccinului anti-Covid sau a testelor PCR este la latitudinea fiecărei universități în parte în baza autonomiei universitare, a comentat la Antena 3 ministrul…
Vezi articolul
Tichete educaționale 2024

Evaluarea școlilor a fost scoasă din ROFUIP 2024: dispar inspecțiile făcute de inspectoratele școlare, evaluările externe ARACIP, iar comisia de asigurarea a calității – CEAC e lăsată fără atribuții

Inspecțiile făcute de inspectoratele școlare și evaluările ARACIP nu mai sunt prevăzute în regulamentul de funcționare al școlilor intrat în vigoare pe 1 septembrie. În plus, comisia de evaluare și…
Vezi articolul

Părinții care au copii înscriși la program prelungit la creșă și grădiniță plătesc lunar mâncarea copiilor – prevedere introdusă în ROFUIP 2024 la capitolul îndatoriri / Banii se achită pe o lună în avans

Prevederea prin care părinții care au copii înscriși la program prelungit la creșă și grădiniță plătesc lunar o contribuție de hrană a fost introdusă în Regulamentul de Organizare și Funcționare…
Vezi articolul