Ministerul Educației: 211 cazuri de COVID-19 la elevi în ultima săptămână / Se constată o ușoară creștere a numărului mediu zilnic de infectări

2.744 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
211 cazuri noi de coronavirus la elevi au fost raportate în perioada 15 – 22 martie, constatându-se o ușoară creștere, se arată în ultimul raport al Ministerului Educației, transmis luni seară.

În perioada 15-22 martie 2021, în unitățile de învățământ preuniversitar, situația epidemiologică este următoarea:

  • Număr preșcolari/elevi confirmați Covid-19: +211 (medie 26 cazuri/zi)
  • Număr personal confirmat Covid-19: +279 (medie 35 cazuri/zi)
  • Număr clase/grupe cu activitatea față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: +304.

Se constată o ușoară creștere a numărului mediu zilnic de infectări în cazul elevilor și un trend descrescător al cazurilor în rândul personalului, comparativ cu perioada de raportare anterioară (8-15 martie):

  • Număr preșcolari/elevi confirmați Covid-19: +181 (medie 22 cazuri/zi)
  • Număr personal confirmat Covid-19: +321 (medie 40 cazuri/zi)
  • Număr clase/grupe cu activitatea față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: +216.

Foto: Pixabay.com


5 comments
  1. Dupa calculele ministerului ies 490 de infectati in scoli in ultima saptamana? Ca dsp ul zice altfel…
    Daca pui la socoteala si familiile si contactii…

  2. 211 plus 279…cind spui aproape 500 de dovediti pe saptamana ( plus 2-3-…9 infectari de fiecare) parca nu mai e de ici de colo! Asta e ministrul ala care isi inchipuie ca scoala nu e mediu de propagare a virusului! Adevarul e ca daca ii mai tempera premierul orgoliul ala fara masura poate azi treceam hopul fara valul 3 sau macar temperam un pic ca sa putem vaccina mai mult si sa nu avem aploarea asta! Poate scoala nu e jn top 3 infectari…dar cind bagi economia in gard din nou sigur ti-ar fi prins bine sa nu puna umarul la asta si nr 4…

  3. Faceți înmulțirea cu trei sau controlați directorii de școală care în complicitate cu părinții iresponsabili nu declară ca să se ducă părinții la serviciu și să nu fie izolați!

  4. Dacă este o “usoara creștere” la elevi, adică de la 22 la 26,înseamnă că tot “ușoară” este și descreșterea la profesori, adică de la 40 la 35 (deci nu “trend descrescător”, ca sănătatea și viata profesorilot este la fel de importanta ca și a elevilor care ii îmbolnăvesc.

  5. Ma mira de cata superficialitate dau dovada cei care dirijează educația în România.
    Fara supărare, dar ce arătați dvs este doar vârful eisbergului.Trebuie sa recunoașteți adevărul pe care îl tot cosmetizati.
    Elevii contaminati și asimptomatici sunt cei care îmbolnăvesc masiv cadrele didactice, părinții și pe cine le mai iese în cale. Nu par bolnavi, nu sunt testati, nu se ferește nimeni de ei, dar sunt contagiosi și contaminează masiv în comunitate.
    Din cauza deschiderii școlilor a apărut “valul trei”. Elevii asimptomatici sunt principalii vectori de transmitere a virusului.
    V-au spus cei din Ministrul Sănătății, dar ați mers la dl Câtu, care ii obliga pe toți sa va tina isonul cu școlile deschise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Portalul digital unic pentru toate instituțiile publice, descris de ministrul Cercetării: O singură aplicație, cu un singur cont, un singur user și o parolă / Cine dorește să-și echivaleze studiile „trebuie să meargă pe la cinci instituții diferite și trebuie să știe el care sunt acelea. Nu, abordarea este inversă”

Exemplul unui medic care dorește să-și echivaleze studiile din străinătate și trebuie „să meargă pe la cinci instituții diferite și trebuie să știe el care sunt acele cinci instituții” a…
Vezi articolul

Consiliul Național al Elevilor: Orice altă legitimație de călătorie în afara abonamentului, inclusiv biletele, va fi acceptată pentru decontarea navetei școlare, ca urmare a deciziei CCR

Consiliul Național al Elevilor anunță că “salută decizia Curții Constituționale de a constata caracterul neconstituțional al sintagmei ‘pe bază de abonament’ enunțată în articolul 84 alin. 3 din cadrul Legii…
Vezi articolul

Olimpiada de Matematică, faza locală, desfășurată online, „s-a finalizat dezastruos”, anunță Radu Gologan, președintele Societății de Matematică, organizatoarea concursului: Vom transmite în două zile modul în care vom repara greșeala / Surse: Platforma informatică folosită a picat, se analizează soluția susținerii fizice sau online a etapei săptămâna viitoare

Olimpiada de Matematică, faza locală, desfășurată online, „s-a finalizat dezastruos”, scrie profesorul Radu Gologan, președintele Societății de Științe Matematice din România, organizatorul din acest an al concursului. Gologan a publicat…
Vezi articolul

Profesorul de urbanism Andrei Mitrea de la Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu”, pus sub supraveghere de Comisia de Etică, după acuzațiile de remarci sexuale la cursuri: Nu mai este titular pe disciplină, nu mai are voie să intre singur la atelierele cu studenții

Profesorul Andrei Mitrea de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” (UAUIM) din București a fost plasat sub supravegherea Comisiei de Etică a universității după acuzațiile aduse privind remarcile…
Vezi articolul