Ministerul Culturii va acţiona în judecată executantul lucrărilor la Muzeul Naţional „George Enescu”. Doar un sfert din lucrări sunt gata, deși ar fi trebuit să fie finalizate

148 de vizualizări
Foto: Facebook.com
Ministerul Culturii a anunţat că va acţiona în instanţă executantul lucrărilor de consolidare şi restaurare a Muzeului Naţional “George Enescu” – Palatul “Cantacuzino”, după estimarea contabilă şi judiciară a prejudiciului în acest caz, scrie Agerpres.

Potrivit unei informări a ministerului transmise joi, având în vedere că firma şi-a dovedit incapacitatea de a gestiona obligaţiile asumate, s-a luat decizia de a nu prelungi contractul cu aceasta şi s-a blocat garanţia de bună execuţie constituită până în prezent în valoare de 929.025 lei, în contul deschis la dispoziţia autorităţii contractante.

Ministerul Culturii a precizat că va emite certificat constatator negativ pentru executant, astfel încât acesta să nu mai poată participa la proceduri de achiziţie ulterioare.

Ministerul s-a înscris la masa credală pentru recuperarea creanţelor.

Din datele furnizate de minister, în baza situaţiilor de lucrări prezentate, reiese faptul că firma a încasat până în prezent 8.408.659 lei, fără TVA, reprezentând 25% din valoarea contractului de execuţie lucrări, inclusiv actualizările aplicate conform legii.

“Menţionăm că nu au fost plătite lucrări care nu au fost executate”, se explică în informarea citată.

Ministrul Raluca Turcan a precizat, miercuri, că s-a publicat anunţul pentru contractarea lucrărilor de punere în siguranţă a Palatului “Cantacuzino”, care găzduieşte Muzeul Naţional “George Enescu”, conform Agerpres.

Oficialul a scris pe Facebook că termenul de depunere a ofertelor este 16 ianuarie, iar cel de execuţie a lucrărilor de punere în siguranţă este de 45 de zile de la emiterea ordinului de începere a acestora.

Raluca Turcan amintea că la finalul anului trecut a decis să nu prelungească contractul de execuţie a lucrărilor de restaurare şi consolidare, întrucât la sfârşitul perioadei prevăzute în contract lucrarea era realizată în proporţie de doar 25%, iar procedura prevede ca, până la reluarea lucrărilor, Palatul “Cantacuzino” să fie pus în siguranţă, pentru a nu se degrada.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Directorii interimari nu vor mai fi numiți de inspectori, ci aleși prin vot secret de consiliul de administrație al școlii – inițiativă legislativă a USR-PLUS. Senatorul Ștefan Pălărie: Trebuie să regândim definitiv interimatul în privința Educației / Legea are toate șansele să fie adoptată în această sesiune

Directorii interimari nu vor mai fi numiți de inspectori, ci de consiliul de administrație al școlii, prin vot secret, potrivit unei inițiative legislative anunțată de USR-PLUS, depusă cu solicitate de…
Vezi articolul

Ligia Deca și alte oficialități au fost duse de World Vision România să vadă situația din două școli aflate în zone sărace din Ialomița, unde organizația desfășoară programe în sprijinul copiilor / Peste jumătate dintre elevii participanți la un sondaj în astfel de zone spun că li se cer bani de fondul clasei

Ministrul Educației, Ligia Deca, și alte autorități centrale și locale au vizitat, vineri, o școală și un liceu din zone dezavantajate din județul Ialomița, în cadrul unui program prin care…
Vezi articolul