Ministerul copy-paste. Patru birocrați ai Ministerului Educației au semnat și trimis tuturor școlilor o adresă care fusese trimisă în aproape aceeași formă și în 2020 / Profesorii sunt puși să trimită CV-urile cu datele lor către adresa personală a unei inspectoare din minister

38.584 de vizualizări
Cătălina Chendea, Florian Lixandru, Tania Irimia, Eugen Stoica /Colaj foto: Edupedu.ro / Foto: Inquam Photos și Teach For Romania
Patru birocrați ai Ministerului Educației, printre care directorul general al Direcției pentru Învățământ Preuniversitar, Tania Irimia, și secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar, Florian Lixandru, au semnat o adresă aproape identică cu una trimisă în urmă cu 4 ani, conform documentului consultat de Edupedu.ro, publicat mai jos, în articol. Adresa a fost trimisă tuturor școlilor din România și în document a fost lăsat inclusiv termenul limită până la care profesorii puteau trimite documentele cerute de adresă: „15 martie 2020”.
La fel ca în documentul din 2020, profesorii trebuie să trimită CV-urile cu datele lor personale pe o adresă personală, de Gmail, a Cătălinei Chendea, inspector în Direcția Generală de Învățământ Preuniversitar a Ministerului Educației.
A fost nevoie de o „revenire” la această notă, pentru a „corecta” situația. În această „revenire” se vorbea despre o „eroare materială”, nici vorbă despre recunoașterea unei situații de preluare copy-paste a unui document.

Adresa nr 27.116/02.04.2024 este o notă preluată copy-paste din documentul 26.296/14.02.2020, după cum se poate vedea din comparația făcută mai jos. Singurele modificări sunt denumirea instituției, Ministerul Educației și Cercetării transformându-se în Ministerul Educației și denumirea concursului lansat de minister.

Doi dintre semnatari sunt aceiași ca în cazul notei din 2020: directorul general al Direcției pentru Învățământ Preuniversitar, Tania Irimia, și inspectoarea Cătălina Chendea. Ceilalți doi sunt Florian Lixandru – secretar de stat și Eugen Stoica – director în Direcția Generală de Învățământ Preuniversitar.

Și atunci, și acum, profesorii care vor să participe la „concursul de CV-uri” pentru „comisia de evaluare a proiectelor propuse” pentru CPEENI trebuie să trimită datele personale și parcursul profesional detaliate în CV-uri la o adresă personală de email, cea a inspectoarei Cătălina Chendea, de pe platforma Gmail, conform adresei Ministerului Educației.

Nimeni din Ministerul Educației, o instituție care are 580 de posturi conform HG 369/2021, nu a observat că adresa era copy-paste din cea emisă de aceeași instituție în 2020 și avea un termen limită din 2020, și nici că adresa trimitea cv-urile profesorilor pe o adresă personală a unui angajat al ME. Abia două zile mai târziu de la minister pleacă spre inspectorate o „revenire”. Adică o nouă adresă semnată de aceiași patru birocrați: Florian Lixandru – secretar de stat, Tania Irimia – director general, Eugen Stoica – director și Cătălina Chendea – inspector. Adresa nouă susține că a fost vorba despre o „eroare materială” și dă noul termen limită ca fiind de fapt 15 mai 2024 în loc de 15 martie 2020 cum era în adresa copy-paste.

Reamintim că o serie de erate au fost publicate în cazul Concursurilor și olimpiadelor din acest an și de anul trecut, modalitatea de reglementare fiind stabilită, mai nou, prin așa-zise erate. Drept exemplu, puteți vedea cum arată pagina oficială a Ministerului Educației, la capitolul acesta, cu cele 29 de erate:

  • În context, anul acesta peste 40 de concursuri școlare naționale finanțate și nefinanțate au fost tăiate de Ministerul Educației și alte aproape 40 au fost tăiate din calendarele activităților educative naționale și internaționale (CAEN, acum CPEENI), după cum a notat Edupedu.ro într-o analiză pe 30 ianuarie.
  • Tot Ministerul Educației a încercat să împiedice elevii de clasele primare să participe la peste 200 de etape pe țară ale concursurilor extrașcolare 2024, după cum a dezvăluit Edupedu.ro în februarie. Profesorii organizatori au avut termen să modifice pe ultima sută de metri regulamentele pentru concursurile pe care le-au pregătit încă din toamnă, conform unei adrese trimise școlilor de secretarul de stat Florian Lixandru.

Potrivit surselor Edupedu.ro, decizia de înființare a comisiei de tăiat concursuri a fost dată în luna martie a anului 2023. Fac parte din comisie 21 de membri, dintre care 8 din Ministerul Educației, 5 din universități și restul din școli, inspectorate școlare și asociații.

Iată cine sunt cei care au decis selecția olimpiadelor școlare 2024, potrivit componenței comisiei obținute de Edupedu.ro:

  1. Florian Lixandru – Ministerul Educației, Secretar de Stat Învățământ Preuniversitar – Președinte
  2. Mihaela Tania Irimia – Ministerul Educației, Direcția Generală Învățământ Preuniversitar – Vicepreședinte
  3. Alexandru Szepesi – Ministerul Educației, Direcția Minorități – Vicepreședinte
  4. Daniela Călugăru – Ministerul Educației, Direcția Generală Învățământ Preuniversitar – Secretar științific
  5. Alexandra Tudor – Ministerul Educației, Direcția Minorități – Secretar științific
  6. Sorin Spineanu-Dobrotă – Ministerul Educației, Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație – Secretar științific
  7. Eugen Stoica – Ministerul Educației, Direcția Generală Învățământ Preuniversitar – Membru supleant
  8. Monica Ioniță – Ministerul Educației, Cabinet Secretar de Stat – Membru supleant
  9. Ildiko Szocs – Colegiul Național „Bethlen Gabor” Aiud – Membru
  10. Constantin-Alexandru Manda – Asociația pentru Valori în Educație AVE – Membru
  11. Mirela Ștețco – Federația Coaliția pentru Educație – Membru
  12. Simona Butnaru – Universitatea „Al. I. Cuza” Iași – Membru
  13. Mariana Arnăutu – Fundația World Vision România – Membru
  14. Maria Ștefănie – Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Hunedoara – Membru
  15. Mihaela Daniela Cîrstea – Colegiul Economic „Virgil Madgearu” București – Membru
  16. Laurențiu-Dan Milici – Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava – Membru
  17. Oana Monica Moșoiu – Universitatea din București – Membru
  18. Marius Cristian Pană – Academia de Studii Economice București – Membru
  19. Eugenia Pașca – Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași – Membru
  20. Sorin Ivan – Tribuna Învățământului – Membru.
  21. Anca Stamin – Salvați Copiii România – Membru

11 comments
  1. Dacă nimeni (inclusiv cei din mass media) nu le cere socoteală și demisia liderilor lor de partid !!!
    Să le cântăm la ureche: Kokojambo … că vin alegerile.

  2. Ageamii, neprofesioniști, superficiali, sabotori, nepregătiți, distrugători de educație și generații!

  3. Ticăloșii aroganți..dispreț și șuturi in coor acestor nimicuri ..totul pute la ei a impostură

  4. Niste politruci plătiți regește, care fie ard gazul de pomană, fie fac încurcături.Nimic altceva. Asta este Romania educata marca Iohannis, cel care printre alte fapte “bune”, a ținut ocupat 27 de ani postul său de profesor.

  5. asa sunt si regulamentele…fara cap si coada…cu inadvertente (inclusiv CJRAE)…atat se poate…

    1. asa e…hal de metodologie cu mobilitatea personalului didactic in ceea ce priveste cjrae.. 2 art.care privesc numarul de elevi la consilieri si logopezi sunt copy paste din anterioara metodologie ( numar minim de elevi) si te trimit la art. corespunzatoare din lege unde scrie numar maxin de elevi…
      Nici un director CJRAE nu a observat??? ba daaa, dar nu le pasa decat de functie….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Banii de cărți și cursuri, pentru profesori, reintroduși prin amendamente la legea Educației. Titularizarea în mediul rural, premiată cu 3 salarii minime brute – propuneri PSD / Cadrele didactice fără locuință proprie ar putea primi chirie de 400 de euro pe lună

Profesorii ar putea să beneficieze anual de două salarii minime brute pentru dezvoltarea profesională și pentru achiziționarea de materiale didactice, potrivit unor amendamente depuse de Partidul Social Democrat (PSD). Alte…
Vezi articolul

Raport internațional: Diaspora românească, a cincea cea mai numeroasă din lume / Aproape jumătate dintre românii cu studii universitare care lucrează în străinătate au locuri de muncă destinate muncitorilor necalificați

Diaspora românească este a cincea cea mai numeroasă diasporă din lume, raportat la numărul total al populației, se arată într-un raport al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), comandat…
Vezi articolul