Mii de studenți cazați la căminele din Regie ar putea primi apă caldă și căldură peste 5 zile, potrivit estimărilor Termoenergetica. Avaria îi ține pe tineri ca în Evul Mediu de peste două săptămâni

886 de vizualizări
Foto: captură Youtube.com/ Recorder
Miile de studenți cazați în campusul Regie ar putea primi apă caldă și căldură peste cinci zile, duminică, 27 octombrie, potrivit unui răspuns al Companiei Municipale Termoenergetica București (CMTEB) transmis către Edupedu.ro. Tinerii vor intra între timp în a treia săptămână de avarie.

Termoenergetica explică faptul că lucrările de reparație la conductele care alimentează campusul sunt întârziate din cauza unor avize speciale necesare pentru accesul pe proprietăți private și din partea autorităților care desfășoară cercetări în zonă, fără a preciza însă ce înseamnă aceste cercetări.

Termenul de cinci zile începând de marți, 22 octombrie, când ne-a fost transmis răspunsul, ar putea fi întârziat dacă intervenția se complică: poziția altor rețele edilitare și starea conductelor de termoficare ar putea amâna reînceperea alimentării cu apă caldă.

Pentru a evita întârzierea suplimentară a lucrărilor, Termoenergetica a decis montarea unei conducte ocolitoare provizorii, care ar urma să înlocuiască temporar traseul avariat, se mai arată în răspunsul primit de Edupedu.ro, pe care îl redăm mai jos în articol.

Amintim că studenții cazați în căminele Politehnica București (UNSTPB) au fost lăsați fără apă caldă de pe 9 octombrie, când o stradă din apropierea campusului s-a surpat și au fost afectate conductele subterane. Politehnica are 13.000 de locuri de cazare repartizate în campusurile Regie (26 de cămine) și Leu (două cămine, A și C) (sursa).

  • Atunci, în mai multe mesaje primite pe adresa redacției (redactie@edupedu.ro), studenții reclamă că „în aplicația Termoalert nu e trecut niciun termen pentru reluarea furnizării apei calde”. Ei au mai scris că „a început să se lase și frigul, iar noi nu avem niciun fel de informație cu privire la situația conductei cu apă caldă”.
Răspunsul Termoenergetica (CMTEB) la solicitarea Edupedu.ro:

Stimate domn,
Având în vedere solicitarea dumneavoastră, înregistrată la Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. cu nr. 111407, în conformitate cu prevederile Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, pentru a răspunde solicitării dvs de presă, vă transmitem următoarele informații:

1. Care este termenul / sunt termenele pe care îl / le estimează CMTEB pentru remedierea situației alimentării cu apă caldă și căldură a căminelor din campus?

Răspuns: Echipele CMTEB estimează că lucrările de reparație a avariei care afectează conductele ce alimentează cu apă caldă campusul Regie vor fi finalizate în aproximativ 5 zile.

Întârzierea intervenției fost cauzată de necesitatea obținerii unor avize speciale, atât pentru accesul pe proprietatea privată unde sunt amplasate conductele, precum și de la reprezentanții instituțiilor care efectuează cercetări.

Este important de menționat faptul că estimarea inițială este făcută înainte de efectuarea săpăturilor și poate fi influențată de mai multe cauze, printre care poziția celorlalte rețele edilitare, respectiv adâncimea la care se află sau starea lor de degradare.

2. În ce constă avaria care afectează alimentarea cu apă caldă a căminelor respective?

Răspuns: Pentru a interveni în galeria de termoficare, care se află în perimetrul închis pentru cercetări ar fi necesară operatiunea de decopertare a carosabilului care ar îngreuna finalizarea lucrărilor. Pe cale de consecință, s-a decis montarea unei rute ocolitoare provizorie a acestui perimetru, cu o conductă de același diametru.

Vă mulțumim pentru colaborare.
Cu stimă,
Compania Municipală Termoenergetica București S.A.

Context. Pe 9 octombrie, o mașină a căzut într-o groapă pe Șoseaua Orhideelor din Sectorul 6, după ce strada s-a surpat, scrie G4Media.ro. A fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, conform aceleiași surse.

Primăria Sectorului 6 a spus că este vorba de un teren privat și că strada s-a surpat din cauza unei mașini de gunoi care se afla lângă autoturismul mic care a căzut în groapă.

Citește și:
Studenții din Regie, căminele Politehnicii, lăsați fără apă caldă de o săptămână, după surparea peste conducte a unei străzi din apropiere / Probleme și la U-uri, căminele Universității de Medicină

2 comments
  1. Este incredibil că în 2024 studenții sunt forțați să trăiască în astfel de condiții. E nevoie urgentă de soluții pentru această problemă.

  2. Ca in Evul Mediu? Asta inseamna ca nu stii ca oamenii se spalau mult mai mult si mai des in Evul Mediu (in Ocident) decat in secolul al XVII-lea de ex. Sa ma citim deci!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Examen studiu pregatire test scoala clasa / Foto: Pexels.com

EXCLUSIV Curtea de Conturi a cerut Ministerului Educației decuplarea brutală a universităților de activitatea de cercetare, reducerea standardelor minimale pentru profesori, finanțarea excelenței în funcție de activitatea didactică. Recomandările emise în 2019 sunt verificate acum de auditorii Curții – SURSE

Curtea de Conturi a recomandat Ministerului Educației, în 2019, să transforme universitățile în instituții aproape exclusiv de predare, printr-o decuplare brutală a acestora de activitatea de cercetare, iar acum verifică…
Vezi articolul

Reprezentanții Studenților, ANOSR: În timp ce românii sunt dedicați sprijinirii refugiaților din Ucraina, Comisia de Învățământ a Camerei Deputaților profită pentru a fura orice urmă de onoare a mediului academic, votând amnistierea plagiatelor

„În timp ce românii sunt dedicați sprijinirii refugiaților din Ucraina, parlamentarii din Comisia de Învățământ a Camerei Deputaților profită pentru a fura orice urmă de onoare a mediului academic, votând…
Vezi articolul
Masteratul la distanță

Guvernul Orban vrea să reintroducă masteratul la distanță, în anul în care pilotează masteratul didactic pentru profesori / Plus: Toate prevederile pentru mediul universitar dintr-un nou proiect de OUG care modifică Legea educației

Guvernul Orban vrea să reintroducă masteratul la distanță, în contextul în care legea permite în prezent doar masterate cu frecvență și cu frecvență redusă. De remarcat că propunerea de a…
Vezi articolul