Mihnea Costoiu, rector de trei mandate la Politehnica din București, a fost exmatriculat de la două doctorate, unul de la universitatea sa, celălalt, de la Academia SRI. Ninel Peia și Nicolae Bănicioiu au ratat și ei titlurile de doctor

4.699 de vizualizări
Foto: Facebook.com – Mihnea Costoiu
Universitatea Politehnica din București (UPB) este condusă din anul 2012 de un cadru didactic fără doctorat. Ajuns la 48 de ani, Mihnea Costoiu a pierdut deja două trenuri de doctor. Conform unui răspuns primit, săptămâna trecută, din partea Academiei Naționale de Informații ”Mihai Viteazul”, subordonată Serviciului Român de Informații, Mihnea Costoiu ”a fost exmatriculat în octombrie 2018, ca urmare a faptului că nu a îndeplinit obligaţiile asumate prin contractul de studii universitare de doctorat, nesolicitând prelungirea perioadei de grație pentru redactarea tezei”.

Mihnea Costoiu este singurul rector care nu este profesor universitar și care nu are titlul de doctor. Amintim că în perioada 2012-2014 a fost Ministru delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Științifică și Dezvltare Tehnologică, în Guvernul Ponta.

Înmatriculat în cadrul Școlii Doctorale de la această instituție în 2013, el propusese o teză cu titlul ”Managementul instituţiilor de învăţământ superior din România în condiţiile integrării depline în NATO şi UE.”

Mult mai puține sunt informațiile despre un doctorat început anterior, la universitatea pe care o conduce. Astfel, într-un CV din 2012, el nota faptul că era doctorand la Universitatea Politehnică, titlul tezei fiind ”Cercetări privind Managementul Sistemului de Învățământ în spiritul reglementărilor UE”. Nici acest demers nu s-a încheiat cu obținerea titlului. De altfel, calitatea de doctorand aici i-a dispărut din CV-urile ulterioare.

“Nu a constituit o prioritate pentru mine. M-am concentrat pe zona de management iar universitatea a crescut ca recunoaștere internațională”, a explicat Costoiu pentru G4Media.ro.

 

 


2 comments
  1. Este un articol scris numai din dorința de a denigra.Ma asteptam la altceva de la acest site.

  2. Mihnea Costoiu nu a putut finaliza doctoratele pentru ca detinea functii importante in ministerul invatamantului/politehnica. A fost un gest de corectitudine.
    Este o persoana foarte capabila, modesta, respectuoasa (nu si-a schimbat atitudinea cand a urcat in ierarhie) o persoana eficace cu spirit antreprenorial care a condus numeroase proiecte de anvergura, care a muncit enorm in Politehnica si asta s-a vazut/se vede! Mi-ar fi placut ca un prim ministru al Romaniei sa-i semene dar, din pacate nu s-a intamplat! Este urat ca se face aceasta campanie impotriva unui om de calitate. Unul dintre mandate a fost intrerupt cand a fost la minister si a condus, in calitate de rector, altcineva Politehnica. Toate acestea le stiti, sunt sigura dar, se face probabil o campanie impotriva lui, dorita de unii (nu stiu cine)!
    Am vrut doar sa restabilesc un adevar!! Nu voi mai crede in voi edupedu. Imi aduc aminte ca ati mai facut lucruri aiurea dar acum insistati mult prea aiurea!!
    Nu am niciun interes personal (sunt demult la pensie) dar l-am cunoscut pe Costoiu si este, cu siguranta, un un om valoros!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

EXCLUSIV Ce laude și aprecieri îi adresau profesorii din comisia de doctorat lui Lucian Bode și lucrării sale în 2018: „O cercetare științifică veritabilă”, „doctorandul demonstrează aptitudini analitice avansate”

Trei rapoarte de la cei trei profesori referenți pentru teza de doctorat a lui Lucian Bode, susținută în 2018 la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca, descriu cât de bună este…
Vezi articolul

Uniunea Naţională a Studenţilor din România: Suntem alături de profesorii aflaţi în grevă / ”Vrem fapte, nu vorbe” / Vor purta o bandană albă în timpul examenelor, în semn de solidaritate

Uniunea Naţională a Studenţilor din România anunţă că este alături de profesorii din ţară aflaţi în grevă, studenţii membri ai organizaţiei urmând să poarte o bandană albă în timpul examenelor,…
Vezi articolul