Mihnea Costoiu: Avem un sistem educațional bun, pe care trebuie să îl protejăm și să îl promovăm

514 vizualizări
Foto: Facebook.com – Mihnea Costoiu
“Avem un sistem bun educaţional, pe care trebuie să îl protejăm şi să îl promovăm”, a declarat rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti, Mihnea Costoiu, la lansarea de către Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) a Raportului privind starea învăţământului bucureştean pentru anul şcolar 2018 – 2019. “Eu sunt din categoria celor care nu blamează acest sistem, nu pentru că face parte din acest sistem”, a precizat Costoiu, citat de Agerpres.

Fost ministru al Cercetării și Învățământului Superior în Guvernul Ponta (2012-2014), Costoiu a precizat, totuși, că “cea mai mare problemă a noastră, în şcoală şi în România, este resursa umană. (…) Această criză pleacă în Europa şi în România de la un sistem social care a dus la o criză majoră demografică“.

Acest sistem nu este perfect, fără doar şi poate, dar nu este nici de blamat, nici pe departe a fi blamat aşa cum se întâmplă din ce în ce mai des. (…) Spaţiul public este ocupat de cu totul şi cu totul alte informaţii despre şcoală şi mai puţin despre lucrurile bune care se întâmplă în şcoală şi care sunt covârşitoare. (…) Avem un sistem bun educaţional, pe care trebuie să îl protejăm şi să îl promovăm“, a declarat Costoiu, după cum relatează agenția de presă citată.

Rectorul UPB a susținut că “a face o comparaţie între ceea ce se întâmplă în Bucureşti şi ce se întâmplă în ţară este profund greşit. Managementul Inspectoratului Şcolar Bucureşti este cu totul altul decât managementul inspectoratului oricărui judeţ al ţării, dimensiunile sunt altele, problemele sunt altele. Acoperirea, normele, oamenii, resursa umană, investiţiile nu se compară. Chiar în centrele mari – vorbesc de Cluj, Iaşi, Timişoara – lucrurile stau cu totul diferit. Din acest motiv, cred sincer că discuţia despre Bucureşti trebuie purtată separat. (…) Orice fel de statistică am consulta, Bucureştiul şi din punct de vedere al învăţământului preuniversitar reprezintă elita ţării“, transmite Agerpres.

 

 


1 comment
  1. Costoiule, sistemul este bun pt voi, cei lipsiti de inteligență, viclenie si puternici. Pentru elevi și studenți este praf. Dar cine ar mai fi atat de încuiat să stea să îți argumenteze o realitate pe care si orbii o percep clar?!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministerul Educației este obligat de instanță să actualizeze aplicația de salarizare a angajaților din Învățământ, pentru calcularea sporului de condiții vătămătoare de 15%

Ministerul Educației trebuie să deblocheze/actualizeze aplicația de salarizare a personalului din Învățământ, pentru calcularea şi plata lunară a sporului pentru condiţii de muncă periculoase sau vătămătoare, după cum decis joi,…
Vezi articolul

Ministerul Educației menține în proiectul de lege interdicția pentru colegii de a organiza examen de admitere în clasa a V-a: Un eșec la 10 ani marchează un copil pe viață – secretar de stat / Cîmpeanu, despre subiectele de admitere: Nu știu dacă aș fi luat examenul 

Examenul de admitere în clasa a V-a ar putea fi înlocuit cu portofoliul educațional, potrivit oficialilor din Ministerul Educației. „Să știți că m-am uitat și eu pe unele subiecte pentru…
Vezi articolul
Karina Bode și Sorin Cîmpeanu / Colaj foto: Captură Sălăjeanul TV și Agerpres

VIDEO Sorin Cîmpeanu, 6 minute în apărarea Karinei Bode, soția ministrului de Interne: Din acest motiv ar trebui să nu își mai găsească niciun loc de muncă în România? Avem o direcție generală “România Educată”, pe cine ar trebui să angajez pentru educație timpurie? Moderator: Pe Karina Bode? Cîmpeanu: Nu vrea!

“Este vorba de un loc de muncă pentru un om care se mută dintr-un oraș în alt oraș. Vă întreb pe dumneavoastră, ce ar trebui să facă, doar pentru că…
Vezi articolul

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca va relua cursurile în format clasic, cu prezență fizică, din 28 martie, a decis Senatul Universității / Dacă acest sistem online a fost bun doi ani pentru a susține diplome ale universităților românești, nu poate să fie atât de catastrofic – chiar nu putem spune asta! – să îl mai aplicăm câteva, puține luni din semestrul II, spune rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David

Decizia Consiliului de administrație a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca prin care studenții revin la cursurile cu prezență fizică pe 28 martie, a fost aprobată azi de Senatul Universității, iar până atunci…
Vezi articolul